Kemikaalikimara: Vaatteiden kemikaalijäämistä - olkaapa kuulolla

tiistai 9. marraskuuta 2010

Vaatteiden kemikaalijäämistä - olkaapa kuulolla

Muokattu 10.11.2010

Ne joita kiinnostaa tekstiilien kemikaalijäämät, lukekoot tiivistelmän Tampereen seudun radion keskiviikkoaamusta 10.11.2010.

Ulkolinja esitti hiljattain ohjelman Myrkkyä halvalla. Ohjelmassa näytettiin, miten vaatekontteja myrkytetään tuholais- ja homeenestoaineilla. Ja totta kai vaateketjujen työntekijät altistuvat kemikaalihaitoille myös Suomessa. YLE on uutisoinut vaatekauppojen työntekijöiden oireista.
"Vaateketjujen työntekijät altistuvat kemikaalihaitoille myös Suomessa. Palvelualojen ammattiliiton tietoon on tullut tapauksia, joissa esimerkiksi vaatekonttien avaaminen on aiheuttanut työntekijälle hengitystie- tai allergiaoireita. Taustalla on vaatteiden kasvava halpatuonti sellaisista maista, joissa niiden tuotannossa käytetään terveydelle haitallisia kemikaaleja.
YLE Tampere kertoi asiasta keskiviikon aamulähetyksessään. Sain ohjelmassa suunvuoron. Tarkastelin tekstiilien haitallisia aineita kuluttajan näkökulmasta.

 Lue myös

2 kommenttia :

ongelma asiakas kirjoitti...

Olen onnistunut ostamaan 2 farkut eräästä "halpaketjusta". Toisita farkuista sain hengitysoireita ja toisista jalat tulipunaisiksi.
Henkkamaukkaan ei edes voi mennä ilman astmalääkkeitä.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kuulostaa tosi ikävältä.
Kyseessä ovat ongelmatuotteet, eivät suinkaan ongelmalliset asiakkaat. Parempi välttää moisia liikkeitä ja tuotteita.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails