Kemikaalikimara: VIERASKIRJA

VIERASKIRJA

PoisonHaluatko tietää jostain asiasta enemmän? Jäikö joku kaihertamaan? Vai oliko joku kirjoitus erityisen mainio?

Anna palautetta, juttuehdotuksia tai lähetä terveiset.  Käytössä on myös sähköpostiosoite kemikaalikimara (a t) gmail.com, jota luen säännöllisesti, joskaan en välttämättä aivan päivittäin.

Kiitos palautteesta!


33 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

E-pillerit aiheuttavat monille naisille vakavia ongelmia, joita etenkin TK-lääkärit parhaansa mukaan vähättelevät.

Hoitoalalla työskentelevät läheiseni ovat kertoneet jopa kuolemaan johtaneista tapauksista: Nuorin e-pilleristi oli kuollessaan vain 18-vuotias, perusterve ihminen. Hän kuoli keuhkoveritulppaan. He ovat kaikki sanoneet nähneensä sellaisia tapauksia työssään etteivät itse laita minkään sortin hormonipillereitä itseensä - ei ylä - eikä alakautta.

Itse kuulun siihen joukkoon jolle mikään hormonaalinen ehkäisy ei sopinut joten teetin aikoinaan sterilisaation kun lapsiluku oli täynnä.

Nyt minulle kuitenkin annettiin paikallisesta TK:sta kokeiltavaksi Cerazette- minipillerit runsaisiin ja epäsäännöllisiin kuukautisiin... 3. pillerin jälkeen alkoivat rytmihäiriöt voimistua, enkä saanut nukutuksi juuri ollenkaan. Seuraavaksi tuli nielemisvaikeudet ja rintakipu joka säteili vasemman käden sormiin...
4. päivänä naamani ja kaulani turposivat ja leukaani ilmaantui ihottumapaukamia. Toispuoleinen päänsärky oli suorastaan viiltävä!Hikoilin voimakkaasti ja oloni oli voimaton ja väsynyt. Lopetin pillerien ottamisen siihen.

En halunnut jäädä "odottelemaan" 15:n vuoden takaisia sivuoireita, kuten maksatulehduksia, itkupotkuraivareita, enkä pohjehalvausta... Varmaan vika olisi taas ollut "vain korvieni välissä"...?

Taitaa tämä hormonaalinen ehkäisy ja hormonikorvaushoito olla niin isojen lääkefirmojen takana, ja tuottoisaa, että muita vaihtoehtoja ei ole...?

Jompsi kirjoitti...

Heips! Hei voisitko tehdä kirjoitusta hiusten värjäämisestä raskaus sekä imetys aikana? Kiitos jo etukäteen.

Anonyymi kirjoitti...

Käykää katsomassa sivusto VOCITON.FI !
Keräsin sinne tuotteita kemikaaliherkille. Ainakin minulle näistä on apua...

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Mitähän `kamaa` on magnesiumnitraatti-ja oksidi ,joita yhden firman tuotekategoriassa on aina Inc-listan loppupuolella ? Googlettamalla löytyi suomenkielisiltä sivuilta vain kasvilannoitteena kyseistä ainetta...

Anonyymi kirjoitti...

Miksiköhän n.s. tuoksukuusia yhä myydään (Wunderbaum)??? Luulin, että ne ovat jo aikoja sitten laitettu kiellettyjen kemikaalien listalle ja poistetu myynnistä?! Olen vähän väliä "kuolemassa" pahoihin tuoksuyliherkkyysoireisiini, kun murkkuni tuo vaatteissaan kotiin tätä kamalaa ainetta, joka ei tunnu lähtevän pesemälläkään! Vaatteet heitän terassille ja poika suihkuun, muttä tämä on loputonta taistelua.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Olisin kiinnostunut ripsienpidennysten aineiden kemiallisesti puolesta. Onko teillä jotain tietoa niistä ja jos on voisitteko tehdä jonkinlaisen postauksen?

Unknown kirjoitti...

Kirjoitat blogissasi tärkeästä aiheesta!
Luin äskettäin Guilia Endersin hauskasti kirjoitetun ja tärkeän teoksen Suoliston salaisuus. Sen viesti oli, että suolistomme floora ei enää pysty toimimaan alkuperäisessä tehtävässään normaalisti mm. ympäristömme kemikaalikuormituksen takia. Seurauksena on allergiat, astma, autismi ja vanhemmilla ihmisillä muistisairaudet.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Saara kirjoitti...

Hei Anja!
Haluaisin käyttää raskasmetallittomia ruoanlaittovälineitä ja varmistaa että lasikaan ei sisällä raskasmetalleja. Kysyin tänään OBH Nordicalta tehosekoittimen astian lasin raskasmetallitilanteesta, että onko raskasmetalleja tai muita haitallisia aineita vai ei. Vastasivat että astia täyttää kaikki ruoka-aineiden kanssa kosketuksissa oleville laitteille asetetut vaatimukset sekä valmistuksessa käytetyille kemikaaleille asetetut vaatimukset (REACH ja ROHS). Kysyin edelleen sisältääkö raskasmetallia vai ei. Eivät suostu vastaamaan. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, sisältääkö astia raskasmetalleja?

Kemikaalikimara kirjoitti...

Valmistaja sanoo, että tuote täyttää laitteille asetetut vaatimukset. Kysymys jonkun epäpuhtauden määrästä saattaa olla hankala, sillä materiaali saattaa sitä sisältää, mutta määrät ovat niin pieniä, että niillä ei ole merkitystä. Tämä siis kommenttina yleisellä tasolla.
Käyttäisin kyllä itse ko. laitetta.

Saara kirjoitti...

Kiitos vastauksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Meillä ollaan nyt siinä vaiheessa, että vauvalle pitäisi pakastaa itse tehtyjä soseita. Tähän tarkoitukseen suositellaan jääpalamuottia. Lasisena niitä ei taida saada, joten mistä muovista tehty olisi paras? Onko väliä, onko se kumia vai kovaa muovia? Voinko luottaa, että mikä vaan esim. Stockmannilla tai keittiötarvikeliikkeessä myytävä muovinen tai kuminen muotti on turvallinen?

Räystäs kirjoitti...

Hei,
Itseäni kiinnostaa betonin ja laastin ainesosat ja niiden vaikutus terveyteen sekä ympäristöön. Betonimurskaa myydään maanrakennusaineeksi. Kuulemma pistävä haju saattaa häiritä jonkin aikaa, jos sitä käytetään rakennuksen ympärystäytössä. Epäilen sen johtuvan betonin tasoitteista.

Kromin haitan tunnen ja siitä varoitetaankin pakkauksissa.

Meillä on remontoinnissa vuonna 1982 valmistuneen talon huoneisto ja seinien maalipinnan alla oleva tasoite haisee pahalle. Se tullaan korvaamaan toisella materiaalilla (LR+) tavoitteena parempi sisäilma. Talon katto on vuotanut ja kyseinen huoneisto on saanut siitä osansa.

Elmeri kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Sinulla on mainio blogi, täältä saa tärkeää, ''ei niin tunnettua'' tietoa :).

Muistan että olet joskus kirjoittanut deodoranttien sisältämästä alumiinista. Vaikka aihe on kiistanalainen, eikä voida todeta varmuudella alumiinin aiheuttavan rintasyöpää, olen silti vältellyt kauneustuotteiden alumiinia niin paljon kun voin. Perheessämme on ollut rintasyöpää emmekä varmuuden vuoksi halua leikkiä sillä asialla.

Ostin tarjouksella ''Osta kolme, maksa kaksi'' kolme Clean-merkkistä deodoranttia. Halusin ostaa ne koska tuotteen kyljessä lukee kaksikin kertaa, ettei sisällä alumiinia. No, kokeiltuani tuotetta, katsoin pohjaan piilotettua ainesosaluetteloa lähemmin. Siellä lukee ''aluminum starch octenylsuccinate''. Mielestäni tässä on todellista harhaanjohtavaa mainontaa koska kuluttaja valitsee tuotteen sen kyljessä lukevan väitteen takia, mutta väite ei sitten pidäkään paikkaansa.

Laitoin jo amerikkalaiselle firmalle palautetta ja myös kilpailuvirastollekin, asia kismittää minua (ja meitä) niin paljon.

Saara kirjoitti...

Hei Anja!
Voisitko kertoa ovatko akryylit tai polyuretaani haitallista pintamateriaaleissa kuten esimerkiksi ruokapöydän pinnalla?

Luin että akryylit ovat haitallisia ja allergisoivia, mutta koskeeko tämä vain kovettumatonta muovia ja onko laita samoin polyuretaanilla?

Outi kirjoitti...

Remonttia suunnitellessa törmään (taas tälläkin kertaa) siihen ettei mistään oikein saa mitään tietoa siitä mitä vaikutuksia remonttimateriaaleilla on esim. sisäilman laatuun tms. Esimerkiksi täällä kerrotaan että keittiökalusteilla on jokin luokitussysteemi:

http://www.keittiomaailma.fi/magazine/2016/helmikuu/m1paastoluokka-puhtaampaa-sisailmaa-oikeilla-valinnoilla/

Ja muitakin sertifikaatteja on, mutta niistä pitää kaivaa kaikki tieto itse. Meillä on edessä joko vanhan parketin kunnostus tai vaihto, ja niistä tuotteista ei löydy niin mitään tietoa, ainakaan suomeksi. Saksaksi löytyi joku tuotesarja joka on liuotinvapaa, mutta eri asia löytyykö tekijää joka niillä osais hioa, kitata ja lakata/öljytä/tms pinnan kuntoon. Rakennusmateriaalit, lattiat, seinäpinnat jne kuitenkin "altistavat" pitkällä aikavälillä mille sitten altistavatkin, joten näistä olisi kiva tietää. Ootko perehtynyt yhtään?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Olen juuri löytänyt nämä sivut, enkä ole ehtinyt lukea blogeja ja kirjoituksia. Siitä huolimatta esitän nyt pari kysymystä.

Minulla on hyvin kuiva iho, joka ajoittain kutiaa ja punehtuu paikoittain. Olen käynyt vuosien varrella usein ihotautilääkäreillä.

Nyt olen pitkään käyttänyt voiteita
- Aqualan L
- ceridal
Nämä voiteet pitävät ihon aika mukavassa kunnossa. Aqualan käy myös pesuun ja hieron sitä myös kainaloihin deororantin vastineeksi.

Nyt hiljakkoin kuulin negatiivista puhetta ceridalista.

Kysyisin nyt mielipidettäsi näistä kahdesta voiteesta, jos tunnet ne. Ovatko hyviä? Kannattaako jatkaa käyttöä?
Tai voisitko suositella jotain muuta kuivalle iholle.

terv. kuivaihoinen

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Voisitko ottaa minuun yhteyttä: minna@adopterad.fi
En löytänyt s-posti osoitettasi mistään.

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Kiitos mielenkiintoisesta blogista!
Olen yrittänyt etsiä tietoa lasten repuista. Olisi mielenkiintoista tietää lasten reppuihin käytettävistä materiaaleista ja mahdollisista haitta-aineista niissä.

Jos vaikka löytäisi lapselle terveellisen repun selkään!

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kaipaisin ennakkoluulotonta tarkastelua, jossa muovien ja raskasmetallien ympäristövaikutuksia vertailtaisiin. Nyt esimerkiksi kupariyhdisteitä sisältävää kestopuuta pidetään pahana ja sitä korvataan komposiiteilla sekä muoveilla. Onko luontoon mahdollisesti joutuva kupari (mitä on jo ennestään maaperässä) pahempi kuin muovin mikrohiukkaset, joita vähitellen kertyy ravintoketjuun?

Olen itse yrittänyt perehtyä aiheeseen ja minusta yleisimmin käytetyt metallit ovat suhteellisen harmittomia. "Raskasmetallit"-nimityksellä ne on tehty jotenkin todellisuutta pahemmiksi. Muovi on monessa suhteessa tarpeellinen, mutta muoviroskan ja muovin hajoamistuotteiden kertyminen luontoon taitaa muodostua suureksi ongelmaksi tulevaisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Minulle on vähän epäselvää, mikä on DWR käsittely. Esim. Houdinin takkia (http://www.addnature.fi/324383.html) mainostetaan, että se on "valmistettu 100 % kierrätetystä materiaalista, jossa ei ole ollenkaan tavallista PFOA-happoa. -- Takin pintamateriaali on valmistettu 100 % kierrätetystä polyesteristä ja Eco Storm™ -kalvo on 100 % kierrätettävää." Sitten kuitenkin saman takin yhteydessä todetaan: "DWR-käsittely pintamateriaalissa." Ainakin minun googlettelujeni perusteella DWR käsittely sisältää PFC-yhdisteitä. Jossain tosin sanottiin, että C6-muoto ei ole niin haitallinen kuin C8.

Samoin Houdini mainostaa, että sen tekstiilit ovat bluesign-systeemiin kuuluvia.

Onko siis esim. tuossa Houdinin takissa PFC-yhdisteitä ja onko C6-muoto turvallinen vai ei?

Takaako tuo bluesign, että vaatteessa ei ole haitallisia kemikaaleja?

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olisi kiva kuulla mielipiteesi ns lasten hiusväreistä tai ns shokkiväreistä, joita yleensä laitetaan hiuksiin raitoina tai vain hiustenlatvohin. Olen nimittäin huolestuneena seurannut, kun tänä syksynä on lapsemme ala-koululla yleinen villitys värjätä hiuksia tällä tavoin. Värit hiuksissa kulkevat jopa ihan ekaluokkalaisia. Paikallinen kampaaja oli kuulema kertonut, että nämä värit on lapsille tarkoitettuja, eikä niitä laiteta koskaan päänahkaan vaan pitkiin latvoihin yms, jolloin ihokontaktia ei synny. Mikä sinällään kuulostaa ihan järkevältä.

Toisaalla lapsille myydään myös (päähän) hiuksiin suihkutettavia värejä, jotka omasta mielestäni voivat olla riski enempi hengitysteihin pääsevän aerosolin mukana. Toki ihollekin väriä usein pääsee, mutta nämä ovat ymmärtääkseni kuitenkin muuta kuin normaaleja hiusvärejä.

Lapsille markkinoidaan myös hiusliituja, jotka kiinnitetään hiuksen pintaan hiuslakan avulla.

Itseä kaikenkaikkiaan hirvittää koko hiustenvärjäystouhu millään tavoin tuon ikäisille lapsille. On tosi vaikea selittää tokaluokkalaiselle millaisia riskejä värjäykseen voi liittyä. Varsinkin kun joka puolella on aikuisia, jotka huoletta värjäävät päänuppiaan. Markkinointikoneisto on kyllä tehokkaasti löytänyt jo lapsetkin.

Aloe vera juice for hair kirjoitti...

I read your blog first time, and I would like to say this is such a interesting post. Very well written

Unknown kirjoitti...

Hei!
Asun Brysselissä, missä vesi on kovin kalkkista ja sotkee suihkun ym. nopeasti. Olen löytänyt "ihmeaineen", Mr Muscle Advanced Power Shower Shine, jota käyttäessä kalkkia ei enää kerry. Haluaisin suositella sitä muillekin, mutta mietin mahtaako se olla kuinka myrkyllistä tavaraa? Onko tuttu tuote? Tuoteluettelossa kerrotaan ainesosien olevan: alle 5% "non-ionic surfactants; perfume, benzisothiazolinone". Osaisitko kertoa tuon aineen luonteesta, uskaltaako käyttää/suositella muille?
yt. Päivi Valkama

Trashless kirjoitti...

Hei!

Kiitos mainiosta blogista! Minua kiinnostaisi tietää kantasi siivousaineiden haitoista niin luonnolle kuin ihmiselle itselleen. Olen lukenut, että ne voivat haitata hormonitoimintaa sekä ovat haitaksi mm. vesistöille. Ovatko ne yksi syy hedelmällisyyden laskuun ja syöpien nousuun? Nyt teen itse siivousaineeni pääosin Marseille-sappuasta ja ruokasoodasta. Viinietikkaakin käytän kodin siivouksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja kiitos asiantuntevasta blogista! Näin ummikkona eri aineiden vaikutusta on toisinaan niin hankalaa arvioida, huomioon otettavia seikkoja on niin runsaasti.

Toivoisin juttua kynsilakoista ja niiden joissain lähteissä (mm. safecosmetics.org) demonisoiduista ainesosista kuten bentsofenoni-1:stä.
Haulla löytyy artikkeleita eläinkokeisiin liittyen, mutta niin moni asia jää jopa ilman suuntaa-antavaa vastausta: kumuloituvuudesta, haitallisuudesta ja haitallisuuden määristä tuotteissa.

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä olet asiantuntijana propyleeniglykolista. Siitä löytyy netistä kaikenlaista. Sitä lisätään mm. koiranruokiin ja luonnonkosmetiikassa se on tietyissä sertifikaateissa sallittu mikäli on kasviperäistä. Onko propyleeniglykoli haitallista sisäisesti nautittuna tai kosmetiikassa?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Sanytol nimistä suihketta mainostetaan televisiossa kaikenlaisten pintojen puhdistukseen. Kehutaan vaan että ei sisällä kloora eikä valkaisuaineita. Suihkeen valmistusaineita on tosi vaikea löytää netistä. Minitaan ainoastaan desinfiointiaineet. Ylipäätänsä vaikuttavasta aineesta ei meinaa löytyä tietoa. Tv mainokseen on nyt ilmestynyt pieni teksti jossa mainitaa biosidit mutta en koskaan ehdi lukea tekstiä loppuun. Eikös biosidien käyttö ole muutenkin turhaa ja jopa haitallista? Varsinkin kotioloissa. Toivottavasti ihmiset jättävät tämän tuotteen kaupanhyllylle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, yllä olikin maininta jo DWR-käsitellyistä vaatteista ja aihe kiinnostaisi minuakin. Tuntuu, että nykyään kaikki ulkoiluvaatteet on kyllästetty DWR:llä, mutta minusta niitä on ikävä käyttää kun kädet jäävät liukkaiksi ja huolestuttaa myös mahdolliset terveysvaikutukset.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Onko sinulla tietoa SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor -hiusväristä? Mainos lupaa, että se on hajusteeton hybridiväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. Se on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa hiusväri, jota voidaan käyttää myös kestovärin tavoin. Sen avulla onnistuu kaikki värjäykset luonnollisesta ruskeista pasteilleihin ja raikkaisiin unicorn sävyihin, kuin myös harmaanpeitot sekä taitot. Väriperhe sisältää viisi perusväriä, viisi pastelliväriä sekä valkoisen, joita yhdistelemällä saat luotua triljoonia värejä ja sävyjä käsitellyille, käsittelemättömille ja jopa harmaille hiuksille. SensiDO Trillion Tones –väriä voi käyttää myös pelkän suoravärin tavoin ilman alkalia ja hapetetta. 16 tuotetta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä olet näistä? Onko maitohappobakteereista hyötyä, vai onko tämä ihan höpöhöpöä? https://www.pureeffectsweden.com/product/all-clean-startkit-eng/

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anja!

Kiitos hyödyllisestä ja valaisevasta blogista!

Juttuvinkkini liittyy niin sanottuihin ''kuukautispöksyihin''. Itse olen käyttänyt Thinx-merkkisiä kuukautisalushousuja nyt muutaman vuoden ajan. Olen liputtanut Thinxien puolesta innokkaana, ja jopa suositellut niitä ystävilleni. Thinxien tarkoitus on estää ohivuotoja, eikä näin ollen tule esim. lakanoihin inhottavia tahroja.

Nyt kuitenkin törmäsin moneen artikkeliin, jossa kerrotaan että Thinx-alushousuissa on käytetty PFAS-yhdisteitä, ja suurissa määrin. PFAS-yhdisteet aiheuttavat mm. syöpää ja hedelmättömyyttä. Tämähän meni mielenkiintoiseksi, koska itse en saa vauvaa sitten millään ilveellä. Alhaalla yksi sivusto, johon törmäsin.

Kiitollisena kirjoitellen,
Ellu



https://help.classaction.org/thinx-underwear/?fbclid=IwAR299NJ5aou-Xgy4vDesP1uJdYryICyOGe2slOJD5StGDHKid5OFrf3L6Bw#lp-pom-block-328

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails