Kemikaalikimara: Kemikaalikimaran mielenkiintoisimmat jutut

torstai 3. syyskuuta 2009

Kemikaalikimaran mielenkiintoisimmat jutut

Äänestys blogin mielenkiintoisimmasta jutusta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille. Yhtä kirjoitusta ylitse muiden ei löytynyt, vaan äänet hajosivat varsin laajalle. Kokosin ääniä saaneet yhteen aihepiireittäin.

Kosmetiikka

Onko meillä aivan tarpeettomia purnukoita? Onko itsenä hölvääminen erilaisilla aineilla ylipäänsä mielekästä?

Purnukka-arsenaalin tarpeellisuus
Turhinta kosmetiikkaa

Onko identiteettimme hiusväripurtilon sisällä? Mitä riskejä hiusväreihin liittyy?

Hiusväri ja naisen sielunelämä
Hiusvärit ylipäänsä (kaikki tunnisteella "hiusvärit" löytyvät jutut)

Elintarvikkeet

Vaadimme kunnon ruokaa, mutta olemmeko itse valmiita panostamaan kunnolliseen syömiseen vai sorrummeko näennäishelppouteen?
Kuluttajakapina!
Tekosyitä lautasella

Pesuaineet

Tuputetaanko meille turhan hienoja tai tarpeettomia pesuaineita? Pesuaineiden ympäristövaikutukset?

Teflon sekä hormonihäiritsijät kiinnostavat myös:

Teflon (Useita juttuja aiheesta)
Juomatölkit ja bisfenoli A

Tähän anagrammi-juttuun on puolestaan tiivistetty melkoinen kokoelma juttuja. Availemalla linkkejä saa hyvän yleiskatsauksen blogin aiheista.

Kyselyyn osallistujien kesken arvottiin kaksi kirjaa. Onnettarena toimi Inkeri, joka noukki kulhosta laput "K" sekä "Kte". Onnittelut! Lähettäkää yhteystietonne sähköpostiin kemikaalikimara (a t)gmail.com, kiitos. Saan sitten laitettua kirjat postiin.

5 kommenttia :

kte kirjoitti...

Siis oikeesti? Ei_voi_olla_totta! En ole vieläkään ostanut tuota kirjaa, vaikka kirjakaupassakin sitä pariin otteeseen oon selaillut. Eli tuli oikeaan osoitteeseen :D KIITOS! Luen sen sitten kertaheitolla läpi!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Ihan oikeesti! :)

Unknown kirjoitti...

Jee!
Lainasin kirjan kerran kirjastosta mutta en ehtinyt kokonaan lukea. Kun on paljon "pakkolukemista" ei aina ehdi lukea kirjaston 28 pvän laina-aikana loppuun kiinnostavimpiakaan kirjoja. Mutta nyt ei tarvitse katsella kalenteria vaan saa lukea omalla aikataululla :)

Kiitos Onnettarelle!

Reetta kirjoitti...

Voi kylläpä oon kateellinen voittajille, vaikka oonkin kirjan lukenut! Onnittelut! :) Lisää arvontoja!

Oletko Anja muuten kirjoittanut jo mikroaaltouuneista ja jos et, voitko lyhyesti esittää näkemyksesi mikron käytöstä ruuan valmistuksessa ja kuumennuksessa? Kiitokset jos ehdit tarttua aiheeseen!

Kemikaalikimara kirjoitti...

K ja Kte, kirjat lähtevät postiin. Mukava, jos kirjoista on iloa.

Reetta, en ole vielä kirjoittanut mikroaaltouuneista. Ruokaa en siinä laita, johtuen pitkälti siitä, että ruoan aromit vaativat aikaa syntyäkseen. Parin minuutin pöräytyksessä niitä ei saa aikaiseksi.
Ruoan lämmittämiseen käytän satunnaisesti mikroa. Monesti lämmitän hellalla.
Yritin joskus pari vuotta sitten selvitellä, onko mikron käytöstä haittoja, enkä löytänyt luotettavaa tietoa. Yksi asia kuitenkin on varmaa. Vauvojen maitoa ei tule lämmittää mikrossa, sillä siinä maitoon syntyy kuumia kohtia, joissa ravintoaineet voivat hajota ja muuttua. Lempeämpi lämmitystapa on parempi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails