Kemikaalikimara: Luonnollisuutta purkista

torstai 16. heinäkuuta 2009

Luonnollisuutta purkista

Kosmetiikan tarkoitus on korostaa kauniita puoliamme siten, että ei näytä pakkeloidulta ja meikatulta. Luonnollisuuteen pyritään mitä moninaisimmin keinoin. Tässä 1970-luvin Look of Nature - hiusvärissä hiippailee kissapeto sekä nainen hulmuavin hiuksin. Saako hiusväri esiin naisessa piilevän pedon? Muuttuuko nainen enemmän osaksi luontoa, kun pää on käynyt värikäsittelyssä? Hiusvärit ovat kosmetiikan vahvimpia aineita, kaukana luonnollisuudesta. Purkeista kun on puhe, niin muistathan vastata viereiseen kyselyyn kosmetiikan tarpeellisuudesta.

Tässä Helsingin Allergia ja Astmayhdistyksen sivuilla olevasta artikkelissa on ihotautilääkäri Tapio Rantasen kirjoitus "Hiusvärit ja niiden vaarat." (Allergia ja astma-lehti 1/2005). Artikkelin lopussa on ohjeet hiusväriallergiariskin pienentämiseksi. Yksi varsin oleellinen keino puuttuu luettelosta. Mieti, onko värjääminen ylipäänsä tarpeellista.

Miten vähennät hiusväriallergiariskiä?

1. Älä koskaan värjää hiuksia, jos hiuspohja on ärtynyt tai ihottumassa. Silloin on nimittäin herkistymisriski suurentunut.
2. Tee tuotepakkauksen suosittelema testi, ainakin jos on vähänkin syytä epäillä hiusväriallergiaa. Testin on osoitettu toimivan.
3. Noudata muutenkin tuotepakkauksen ohjeita käsineiden käytöstä, värin vaikutusajasta ja runsaasta hiuspohjan huuhtelusta värjäyksen jälkeen.
4. Älä koskaan sekoita erilaisia hiusvärituotteita, reaktiot saattavat olla arvaamattomia.
5. Älä käytä hiusvärejä kulmakarvojen tai silmäripsien värjäämiseen.
6. Älä ota hennatatuointeja. Niihin on usein lainvastaisesti lisätty herkistävää p-fenyleenidiamiinia.

Lue myös nämä:
Sata kehua

KEHU 11. Ystävälläni on tuntosarvet valppaana aina, jos joku yrittää kehua, mutta teen sen silti. Nostan hattua ystävälleni, joka värjäsi vuosikymmenet hiuksiaan, mutta lopetti puuhan. Muutos tuntuu taatusti oudolta. Näin oman värin, joka on hieno.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tottakai on rohkeata jättää hiukset värjäämättä mutta itse en siihen pysty. Oma värini on täysin harmaa ja olen 25. Tällä hetkellä otan vain raitoja koska silloin en ole saanut ihottumaa. Jos läytäisin turvallisen värin värjäisin sillä oli väri mikä tahansa kuin harmaa. Tiedätkö muuten mitään oikeasti luonnonmukaista edes sävyttävää väriä? Itse saan hennasta pahemmat kutinat kuin kampaamojen tököteistä... Kiitos hyvästä ja tietopitoisesta blogista...

Kemikaalikimara kirjoitti...

Vaalennukset ovat herkistymisen kannalta parempi vaihtoehto kuin tummennukset. Miten olisi vaaleat raidat? Täysin luonnonmukaiset värit ovat harvassa. Moni valmistaja ratsastaa asialla, mutta tuotteet kuitenkin sisältävät herkistäviä aineita ja kaikille ei tosiaan hennakaan sovi.
Täytyypä selvittää lisää tuota hiusväriasiaa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails