Kemikaalikimara: Luomuruokaa lapselle

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Luomuruokaa lapselle

Vauvanruoat kiinnostavat, vaikka aihe ei perheessämme ole ajankohtainen. Koska lukijoita on monen ikäisiä ja monella vauvoja ja pieniä lapsia, annan oheisen kirjavinkin.


Kulutusjuhlan Mari kommentoi Matleena Lahden kirjaa "Luomuruokaa lapselle" seuraavin sanoin - ja minä luotan Mariin:
"Sain joululahjaksi Matleena Lahden Luomuruokaa lapselle -kirjan. Se on osoittautunut mainioksi: kirja kertoo perusteet lapsen ruokailuun ja lisäksi siinä on runsaasti ohjeita, joista monet kelpaavat koko perheen syötäviksi (etenkin, kun lisämaustaa vanhempien annokset). Eli ohjeita varmasti hyödynnetään senkin jälkeen, kun lapsi ei ole enää vauva."

Kirja vaikuttaa näppärältä ja antaa uusia ideoita. Niitä tosiaan tarvitaan, kun aivoissa ajatukset pyörivät samaa kehää ja ruokakaupassa kerää kärryyn aina samat ainekset.
"Mutta todellisuudessa olen lukenut teosta paljon ja kokeillut nyt reilun kahdeksan kuukauden ikäiselle lapselleni useita ohjeita. En ehkä olisi ilman kirjaa kokeillut tehdä lapselle mm. puolukkavispipuuroa tai kikhernepihvejä.  
"Pidän kirjassa myös siitä, että monissa ohjeissa neuvotaan, kuinka yhtä ohjetta voi muokata eri tavoin tai kuinka ruokajämiä, kuten puuroa, voi hyödyntää."  
"Kirjassa on lisäksi hyviä kuvia ja se näyttää muutenkin houkuttelevalta. Lisäksi lopusta löytyy toimiva hakemisto."

Vaikka luomu on kirjassa tärkeässä osassa, kyseessä on pikemminkin käytönnöllinen opas lastenruokien tekemiseen. Kaikki ohjeet voi toteuttaa aivan tavallisista raaka-aineista, mikäli lähikaupassa ei ole tarjolla hyviä luomutuotteita.
Eikä ollenkaan huono ole myöskään kustantamon kirjasta antama viesti:
"Tarkoituksena ei ole vaikeuttaa vauvaperheiden elämää tai syyllistää vanhempia vaan rohkaista tarjoamaan lapsille laadukasta ruokaa sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Kirja osoittaakin, että vauvanruoan valmistaminen kotona on yllättävän helppoa, hauskaa ja edullista – ja jopa trendikästä!
Kirjan voi tilata esimerkiksi täältä:
Matleena kirjoittaa blogia Luomuruokaa lapselle, laittakaapa seurantaan.
 
Lapsiaihe on jatkossa muutenkin varsin tiivisti esillä...viimeiset viilaukset menossa.

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails