Kemikaalikimara: Kemikaali-infoa pukkaa

torstai 15. maaliskuuta 2012

Kemikaali-infoa pukkaa

YLE Fem on ottanut kevään teemaksi kemikaalit, hieno juttu. Ohjelmia tulee sellaista vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä.

 
Tänään esitetään Stefan Jarlin Underkastelsen, suomennettuna Kemikaalikuorma. Olen nähnyt kyseisen elokuvan ja kirjoittanut siitä aikaisemmin. Underkastelsen on enemmänkin poleeminen ja jopa pelotteleva kuin ratkaisuja etsivä. Tiistaina näytettin syöpää käsittelevä ohjelma ja Avalla Kemikaalivauva, joka valitettavasti ei ole netissä katsottavissa.

Kemikaalikuorma (Underkastelsen), Yle Fem, 15.3.2012 klo 22.00  (30 vrk Yle Areenassa)


Kemikaalit syövän syynä, Yle Areena, 20.3.2012 kl. 20.00 asti

Facebookia käyttävien kehotan seuraamaan Kemikaalikimara-sivua, johon laitan näitä ohjelmavinkkejä sekä linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin. Kemikaalikimara löytyy myös Twitteristä. En aina ehdi kirjoittamaan tänne, mutta nakkaan linkkejä lukijoilleni.
Vinkkasin sekä FB:ssä että Twitterissä viime viikon perjantaina tästä tuttipulloja koskevasta tutkimuksesta. Oli tarkoitus kirjoittaa asiasta myöhemmin lisää, mutta akuutin aikapulan takia juttu on jäänyt vaiheeseen. Mutta palaan siihen myöhemmin. Sitä ennen kannattaa lukea Kemikaalicocktailin yhteenveto asiasta.
Lue myös

2 kommenttia :

maama kirjoitti...

Voi harmi. Eivät näy dokumentit täällä rapakon takana :( Aihe kiinnostaa valtavasti. Löytyisiköhän tuosta syöpä-dokumentista mitään tiivistelmää ihan artikkelin muodossa... ? Tai ehtisitkö sinä rustata sellaista? :P Tiedän, aika suuri pyyntö.

Yritän saada katsottua nämä pääsiäislomalla Suomessa, sen verran tärkeää ja kiehtovaa asiaa oman alan kannalta. Olen raivoissani siitä, miten me tuhoamme ymrpäristömme ja sitä kautta koko ravintoketjua ymmärtämättä että sen seurauksena tuhoamme myös itsemme. Olemme osa luomakuntaa ja jos emme pidä siitä huolta, voimme itsekin pahoin.

Mukavaa maaliskuun loppua sinulle!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Hei Maria,

En ole itsekään vielä ohjelmaa nähnyt. Harmittaa, kun kaikki nämä tulevat yhteen pötköön. On ollut sellainen tilanne, että ei ole telkun edessä joutanut istua. Yritän katsoa viikonlopun aikana.

Tässä ko. henkilön ja elokuvan nettisivut:
http://steingraber.com/film/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails