Kemikaalikimara: Muunneltavan asunnon lukuisat huoneet

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Muunneltavan asunnon lukuisat huoneet

Entä jos et kotonasi menisikään toiseen huoneseen vaan työntäisit seinän eri paikkaan,  jolloin huone vaihtuisi toiseksi? Törmäsin taas mielenkiintoiseen Youtube-pätkään, muunneltavaan asuntoon. Kodin pinta-ala ei ole suuri, mutta siinä on silti lukuisia huoneita, sillä seinät ja toiminnot ovat siirrettäviä. Lämmitettävää tilaa on huomattavasti vähemmän kuin normaalissa asunnossa. Asunto on Hong Kongissa asuvan arkkitehdin, joka suunnitteli itselleen toimivan kodin kaupungissa, jossa tilanpuute on todellinen ongelma.  Tähänkö ollaan menossa ja jos ollaan, millä aikataululla? Eihän Suomessa käytetä juurikaan edes pienissä asunnoissa seinälle nostettavia sänkyjä, toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa. Melkoista tilanhukkaa, kun tarkemmin ajattelee.Lue myös

2 kommenttia :

Stazzy kirjoitti...

Nerokas. Hämmästyttävä.
Tuossa on kaikki käsittämättömän kompaktisti. Jos yksi tai kaksi ideaa normaaliyksiöön ja moni asia helpottuisi.

Pariskunnan elämä tietysti ei olisi yhtä helppoa, tarpeet pitäisi suunnitella paremmin. Esim. pystyykö käyttämään keittiötä kun toinen vielä nukkuu, jne.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Stazzy, minustakin tuo on nerokas. Sopinee parhaiten sinkuille, mutta aivan taatusti löytyisi muunlaisiakin sovellutuksia. Mieheni oli joskus nuorena Ruotsissa töissä jonkin aikaa ja asui 1h + k asunnossa. Huoneessa oli seinälle nostettava sänky, joka on ulkoapäin kuin mikä tahansa kaappi. Tilaa oli roimasti. Päivisin tilava olohuone, öisin tilava makuuhuone, ei mitään parvihäkkyröitä tms.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails