Kemikaalikimara: Akuutissa lisäaineista

tiistai 3. marraskuuta 2009

Akuutissa lisäaineista

Tämän päivän (3.11.2009) Akuutti-ohjelmassa oli juttua lisäaineista. Kiertelimme muutaman minuutin pätkää varten pari ja puoli tuntia ruokakaupassa ihmettelemässä lisäaineita. Syynäsimme makkaroita, avokadomössöjä, leivonnaisia, liemikuutioita, jogurtteja, karkkeja, virvoitusjuomia.... Harmittavan vähän ohjelmaan mahtui mukaan. Ohjelmasta jäivät pois muun muassa avokadotahnat, jotka sisältävät 3-5 % avokadoa, vitaminoidut kevytjogurtit, joita ei suositella pienille lapsille, donitsit ja pussikeitot. Virvoitusjuomistakaan ei kehumista löytynyt. Syynäsimme karkkihyllyjä tovin aikaa, mutta atsovärejä emme löytäneet. Ilmeisesti niitä ei edes tuontimakeisissa juurikaan ole, ei ainkaan tuon silmäilyn perusteella. Ohjelmassa haastateltiin myös Taina Rautiota Evirasta, joka totesi sangen suoraan, että kevyttuotteet sisältävät runsaasti lisäaineita.Näytin ruudukkoa, joka on peräisin tästä Eviran lisäaineesitteestä sivulta 12. Jos ruokavalio koostuu oikean reunan tuotteista, lisäaineita saa runsaasti. Jättämällä nämä vähiin koko ruokavalion koostumus muuttuu terveellisemmäksi ja lisäaineet hoituvat siinä sivussa.Ei kannata tehdä asiasta turhan vaikeaa.

Ohjelma on nähtävissä Yle Areenalta  10.11.2009 klo 19.20 asti. Lisäainepätkä on aivan ohjelman lopussa.

Lue myös
Sata kehua
KEHU 66. Kehut niille, jotka ovat aamusta alkaen pirteitä ja positiivisia. Poikkesin aamulla kaupassa ostamassa aitoja makuja ja törmäsin yhteen ikipositiiviseen ihmiseen. Mukava aamu.
Kuva: http://www.flickr.com/photos/uherrmann/ / CC BY-SA 2.0

2 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Ihan hienosti selvisitte, harmi vain, kun oli niin lyhyt pätkä siitä asiasta. Etsin terveystiedon yhtä tehtävää varten makeisia ja vastaavia, jotka olisivat sopineet allergikoille. Yli neljästäsadasta makeisesta peräti kuusi laatua loytyi;)
Melko heikkoa!!!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Oli Marja tosiaan kovin vähän aikaa. Paljon enemmän toki kuvattiin.

Millaiset kriteerit teillä oli makeisten etsimisessä?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails