Kemikaalikimara: Jim ja Michael

maanantai 7. syyskuuta 2009

Jim ja Michael

Michael Jackson on haudattu. Jacksonin kuolinsyyksi varmistui anestesialääkkeen yliannostus. Lisäksi hänen tiedetään käyttäneen melkoista lääkecocktailia. Tapauksesta tuli mieleen Jim Morrison, joka löydettiin hengettömänä kylpyammeestaan 38 vuotta sitten. Siinä missä Jacksonin ruumis tutkittiin tarkaan, Morrisonille ei edes tehty ruumiinavausta. Morrison kuoli joko alkoholin aiheuttamaan sydänkohtaukseen tai heroiiniin. Kumpikin tähti oli hyvin lahjakas, kumpikin kuoli epämääräisissä olosuhteissa kemiallisiin aineisiin.

Tässä yhteydessä täytyy muistella yli viidentoista vuoden takaista Pariisin matkaa. Päätimme poikaystäväni, tulevan mieheni, kanssa käydä katsomassa Morrisonin hautaa Père-Lachaisen hautausmaalla. Emme ostaneet hautausmaan karttaa, vaikka sellaisen ohjeen saimme. Hautausmaan porttien sisäpuolella totesimme päätöksen typeräksi, sillä hautausmaa jatkui lähes silmänkantamattomiin, eikä meillä ollut mitään käsitystä haudan sijainnista. Ohitsemme marssi määrätietoisin askelin pitkätukkainen nuorukainen ja tajusimme välittömästi, minne hän on menossa. Seurasimme kaveria ja haudalta kuuluva musiikki varmisti suunnan. Hauta näyttää tältä, (rullatkaa alaspäin) - paitsi että kuvasta puuttuu haudalla notkuva väki. Nauttikaa myös pätkä Morrisonia ja Doorsia.

Huipulla on rankkaa, mutta niin on muuallakin. Noin kuukausi sitten uutisoitiin 400 000 suomalaisen syövän masennuslääkkeitä, monet vanhukset ovat ylilääkittyjä ja ihmiset eivät tiedä tavallisten kipulääkkeiden liikakäytön haittoja. Tietoisia riskejä otetaan esimerkiksi dopingaineiden kanssa. Kemikaalikimarassa ei rajata aiheita. Käsittelyyn joutuvat yhtä lailla niin anaboliset steroidit, särkylääkkeet, impattavat aineet kuin täisampoot, ravintolisät tai rakennekynnet. You name it!

Lue myös:
Sata kehua

KEHU 44. Uskokaa tai älkää, olen liian nuori ollakseni Morrison fani, mutta pakkohan tuota "Touch me":tä on kehua. Vai olisiko "Light me fire" sittenkin parempi?

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails