Kemikaalikimara: RAPEX - ihmisen turvaksi

perjantai 24. huhtikuuta 2009

RAPEX - ihmisen turvaksi

RAPEX eurooppalaisille

RAPEX on EU:n tietojenvaihtojärjestelmä, jonka avulla voidaan tiedottaa nopeasti tuotteiden markkinoiltavedosta muihin maihin. Järjestelmä ei koske elintarvikkeita, lääkkeitä tai lääketieteellisiä laitteita.RAPEXin sivuilta näkee viikottaiset yhteenvedot. Esimerkiksi viikolla 13/2009 kirjattiin seuraavia tapahtumia (muutama esimerkki)
  • Espanja, dimetyylifumaraattia kengissä
  • Ranska, ftalaatteja leluissa
  • Portugali, kosmetiikassa kiellettyä metyylibromoglutaronitriiliä puhdistusaineissa,
  • Liettua, karsinogeenistä isobutyylinitriittiä nahanpuhdistusaineessa
  • Saksassa kloroformia liimassa,
  • Tanska korvakoruissa lyijyä,
  • Suomi, hyönteismyrkyssä kiellettyä fenitrionia
Kielletyt kemikaalit eivät ole ainoa syy markkinoilta poistamiseen. Leluista voi irrota pieniä osia tai sähkölaitteiden turvallisuudessa on puutteita tai solarium käräyttää ihon.

Vuonna 2008 kirjattiin 16 prosenttia enemmän tapauksia kuin edellisvuonna. Lähes kaksi kolmasosaa tuotteista on kiinalaisia. Suomi ilmoitti RAPEXin kautta 64 tuotteen vetämisestä markkinoilta, mikä on 20 vähemmän kuin edellisvuonna. Kokonaisuudessaan raportoitointien määrä on kasvanut vuodesta toiseen, mikä johtuu uusista jäsenmaista ja järjestelmän vakiintumisesta. RAPEXin avulla voidaan estää vaarallisten tuotteiden leviäminen uusille markkinoille. Vilunkikavereiden tavarat ovat netissä sisäänostajien, viranomaisten ja kuluttajien näkyvillä.

RAPEX eteläafrikkalaisille naisille

Etsiessäni tietoja EU:n RAPEX-järjestelmästä löysin hyvin erikoisen tuotteen samalla nimellä. Kyseessä on RAPEX tai Rape aXe- raiskauksia estävä naisten kondomi. Nainen laittaa lateksista valmistetun RAPEXin sisäänsä samalla tavalla kuin tamponin. Rapexin sisällä olevat sahalaidat viiltävät raiskausta yrittävää miestä ja laite kiinnittyy miehen penikseen. Nainen saa lisäaikaa pakenemiseen. Penikseen kiinnittynyt laite voidaan poistaa ainoastaan sairaalassa, jolloin rikos tulee hoitohenkilökunnan ja poliisin tietoon. Miettikää yhteiskuntaa, jossa Rapexeja valmistetaan massatuotteena. "Odota, käyn vessassa, ennen kuin lähdetään kävelylle."
Lue myös:

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails