Kemikaalikimara: Nuoren kuolema

torstai 5. helmikuuta 2009

Nuoren kuolema

Minulta on välillä kyselty, mikä on ihmiselle haitallisin kemikaali. Tilastojen mukaan eniten kuolemia ja sairauksia aiheuttaa etanoli. Tätä vastausta vain ei haluta kuulla, sillä "kaikkihan tietävät alkoholin haitat".

Tänään löydettiin kuolleena yli viikon kadoksissa ollut neljätoistavuotias Noora - vodkapullo vierellään. Kuolinsyy varmistuu myöhemmin. Rikosta ei kuitenkaan epäillä.
Suomessa kuolee alkoholimyrkytykseen noin 400 ihmistä vuosittain. Miettikää mielessänne arkkurivistöä...

Suurin osa kuolemista tapahtuu keski-ikäisille runsaasti juoville miehille. Mutta yhtä lailla ensi kertoja alkoholia nauttivat lapset ja nuoret ovat hengenvaarassa. Vaaran suuruutta ei osata edes ajatella. Hennolle tytölle pullo viiniä voi olla liikaa. Ja vaikka alkoholi ei vielä lamauttaisi hengitystä ja pysätyttäisi sydäntä, riskinä voi olla tukehtuminen oksennukseen tai paleltuminen.

Kun kotona on kouluikäisiä lapsia, joutuu väkisinkin miettimään näitä asioita. Kertokaa tekin lapsillenne alkoholin vaaroista ja siitä, että liikaa nauttinutta kaveria ei saa jättää yksin. Yksi ainoa kerta voi olla kohtalokas.

2 kommenttia :

kte kirjoitti...

Niin ja tärkeää on korostaa myös sitä, että missä tahansa kunnossa saa, ja pitääkin, tulla kotiin. (Siis jos jostain syystä joskus överiksi menee.)

Kemikaalikimara kirjoitti...

Näin sen pitää olla, kotiin on voitava mennä, oli tilanne mikä tahansa. Huonossa kunnossa oleva kaveri pitää auttaa kotiin. Se ei ole "käräyttämistä" vaan auttamista.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails