Kemikaalikimara: Bayerin voidepurkkia täytetty ilmalla - tarkista tuotteen määrä

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Bayerin voidepurkkia täytetty ilmalla - tarkista tuotteen määrä

Eteeni kiikutettiin kaksi voidepurkkia. Toinen on Orionin Hydrolan 400 g, toinen Bayerin Essex Lotion 500 ml. Tämän kirjoituksen pääaihe on pakkaukset, mutta laitetaanpa pieni katsaus sisältöönkin.Hydrolan-purkki on tyhjä. Siinä on käytettävä ennen 07 2016 päiväys mennyt umpeen. Tuote sisälsi muiden säilöntäaineiden ohella isobutylparebeenia, joka sittemmin on kielletty. Reseptiä on sittemmin uusittu. Tarkistin Orion sivuilta, että nykyisessä versiossa ei isobutyyliparabeenia enää ole.

Essex-lotion sisältää cyklopentasiloksaania , josta käytetään myös lyhennettä D5. Se on sallittu aine, mutta kesäkuussa 2016 Kemikaaliviraston analyysissä tultiin johtopäätökseen, että D5 ja sen sukulaisaine D4 kielletään ympäristösyistä poishuuhdeltavissa tuotteissa, kuten sampoissa. Kielto tulee voimaan parin vuoden päästä, kun päätös on julkaistu virallisesti. Lotion ei ole poishuuhdeltava tuote, joten käyttö tällaisessa saanee jatkua. Kirjoitin D5 ja D4:sta huhtikuussa


Mutta ne pakkaukset. Ihmettelin, miksi Essex-purkki on noin suuri, vaikka siinä on tuotetta vain noin desin verran enemmän. Kummankin tuotteen koostumus on suunnilleen samanlainen. Ovat vesipohjaisia emulsioita, joten tiheysero ei selitä eroa. Pyörittelin Essex-pakkausta kädessäni. Pohjassa on reikä, johon työnsin grillaustikun. Essex-pakkauksessa on tyhjää suunnilleen etiketin kellertävään osaan asti. Kun asiakas valitsee apteekissa eri tuotteiden välillä, hän todennäköisesti katsoo pakkausten kokoa, eikä sitä mitä etikettiin on kirjoitettu sisällön määrästä. Bayerille voikin esittää kysymyksen, miksi heillä on näin harhaanjohtava pakkaus - tyhjää sekä ylä- että alaosassa. Vinkiksi kuluttajille, osti sitten mitä tahansa. Katsokaa todellisen sisällön määrä ja kilo/litrahinta, jos kyseessä ovat samanlaiset tuotteet. Tyhjästä ei kannata maksaa.

Täydennys 4.9.2016
Tällaisissa pakkauksissa on mäntä, joka nousee pakkauksen tyhjetessä. Näin purkin saa kokonaan tyhjäksi. Perinteiseen pumppupulloon jää aina tuotetta. Vaikka pakkaus on iso ja siinä on ilmaa, kontakti ilman ja tuotteen välillä on pienempi. Kyseessä on siis hyvä asia. Joskin kommentti sisällön määrän ja kilo/litrahinnan tarkistamisesta on edelleenkin aiheellinen, jos ostoksilla katsoo vain pullon kokoa. Kiitos lukijani!

Lisää aiheesta

7 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan tuossa Essexissä sellainen mäntä, joka pumpatessa työntää tuotetta ylöspäin... Siksi siellä varmaan on sitä "tyhjää". Tuskin vain kuluttajaa hämätäkseen.

Laua kirjoitti...

Essexissä on tosiaan tuollainen mäntä, joka (ainakin omasta mielestäni) auttaa siinä, että purkin sisällön saa kokonaan käyttöön. Tavallista pumppupulloa ei saa koskaan ihan tyhjäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kumpikin tuote on täyttä paskaa ja jättäisin ostamatta saati laittaisin iholle...yök

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
Kyseessä on siis pakkaustekninen ratkaisu. Itse asiassa tuolta kannalta hyvä ratkaisu. Täydennän tekstiä näiltä osin.

PMP kirjoitti...

Nyt tästä otsikosta saa edelleen hyvin negatiivisen kuvan. Minun mielestäni tämä pakkaus on onnistunut, koska sen saa hyvin tyhjäksi. Asiakas saa siis mahdollisimman paljon tuotetta käyttöönsä. Pumpun suuaukolle tosin pääsee joskus kuivahtamaan rasvasta tulppa, jota ei helposti huomaa - seurauksena on se, että rasvaa roiskuu vaatteille ja lattialle, kun tulppa sitten pumpun aiheuttamalla paineella irtoaa ja suuntaa rasvasuihkun ihan muualle kuin kädelle.

Minulla on kuiva iho, johon talvella tarvitsen rasvaa lähes päivittäin. Tämä imeytyy hyvin eikä tahmaa, toisin kuin vertailun toinen tuote.

Jostain kumman syystä nykyään melkein mikä tahansa blogi- tai uutiskommentti sisältää tällaisia "x on täyttä xxx" tai "yy voisi vetää itsensä jojoon" -tyyppisiä kommentteja ilman mitään perusteluja.

Mari kirjoitti...

Toi mäntä ei ole kauhean hyvä keksintö. Sillä meillä esim lapsen atooppiseen ihoon resepillä kyseistä tai vastaavaa tuotetta. No lapsi tiputti kerran lähes täysinäisen rasvapurkin ja mäntä meni vinoon. Ei saanut enää pumpattua yhtään rasvaa ulos sen jälkeen. Että se siitä rasvasta, enpä ole sen jälkeen näitä käyttänyt.

Mari kirjoitti...

Toi mäntä ei ole kauhean hyvä keksintö. Sillä meillä esim lapsen atooppiseen ihoon resepillä kyseistä tai vastaavaa tuotetta. No lapsi tiputti kerran lähes täysinäisen rasvapurkin ja mäntä meni vinoon. Ei saanut enää pumpattua yhtään rasvaa ulos sen jälkeen. Että se siitä rasvasta, enpä ole sen jälkeen näitä käyttänyt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails