Kemikaalikimara: Lahjaksi kuvaussessio

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lahjaksi kuvaussessio

Perhe tietää, että en toivo saavani lahjaksi tavaraa. Koska haluavat kuitenkin jouluna muistaa, asia tuottaa heille päänvaivaa. Suosin muutenkin aineettomia lahjoja. Viime syksynä bongasin Faceookista alla olevan valokuvaaja Ida Pimenoffin otoksen näyttelijä Maria Heiskasesta.
Sillä hetkellä heräsi uteliaisuus, miten ammattikuvaaja näkisi minut kameran läpi. Olin jo aiemmin katsellut Idan hienoa kirjaa "Perhaps Loneliness Does Not Exist After All", jossa on paljon muotokuvia. Toivoin ja sain sitten joululahjaksi valokuvaussession. En ole koskaan oikein viihtynyt kameroiden edessä, en silloin, enkä myöhemminkään. Mutta kuten yleensä, kannattaa joskus poistua mukavuusalueelta. Koska olen ylittänyt parasta jälkeen -päivän, nyt oli sen aika.

Ida Pimenoff: Näyttelijä Maria Heiskanen. Kuva julkaistu Helsingin Sanomien Nyt-liitteessa vuonna 2004.
Ida tuli meille, joimme kahvit ja juttelimme niitä näitä ennen kuvausta. Annoin Idalle vapaat kädet. Hän valitsi kuvaustaustat, valaistuksen (tietenkin), mutta myös vaatetukseni. Olin meikannut kuten normaalina arkipäivänä, mikä oli kuulemma hyvä.  Alkuhämmennyksen jälkeen kuvaus oli paitsi mielenkiintoista, myös antoisaa ja samalla myös vähän vaikeaakin. Piti kyetä heittäytymään tilanteeseen. Mutta koska tunsin Idan ennestään, se kävi yllättävän helposti. Ehkä pitää ottaa jossain vaiheessa vielä uusiksi.Ida lähetti monia tiedostoja, joista voin  teettää kuvia tarpeen mukaan - mainioita otoksia. Mustavalkoiset toimivat hienosti, mutta on kuvista väriversiotkin. Silmät kiinni -versio päätyi suurennoksena makuuhuoneen seinälle.


Jos olet miettimässä sopivaa joululahjaa tai kaveriporukan kanssa syntymäpäivälahjaa suosittelen lämpimästi kuvaussessiota.  Ammattikuvaaja näkee toisin kuin peili. Eikä kannata unohtaa valokuvakirjojakaan. Idaltakin on ilmestynyt uusi "Book of Hours". En tosin ole sitä vielä nähnyt, luulen saavani joululahjaksi. :)


Kuvaksen hinta kannattaa tiedustella ja sopia suoraan kuvaajan kanssa. Yhteystietoja voi kysyä Valokuvataiteiteilijoiden liitosta. Nettisivuilta löytyy myös lista valokuvaajista.
Täydennys 7.12.2015. Koska blogimainonta on ollut viime aikoina kovasti pinnalla keskusteluissa, tiedoksi että tämä kirjoitus ei ole blogiyhteistyö, enkä ole saanut siitä minkäänlaista muutakaan vastinetta. Tekstissä mainitut kirjat olen ostanut.

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails