Kemikaalikimara: Keittiöremontti - pistorasioiden paikkojen järkeistäminen

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keittiöremontti - pistorasioiden paikkojen järkeistäminen


Sattuipa osuva kirjoitus silmiin Helsingin Sanomissa. Jutussa ihmetellään, miksi töpseliä ei saa irti.

"Kaikissa pistorasioissa on valmiina lapsisuoja, minkä vuoksi töpselin molempien tappien pitää osua reikiin yhtä aikaa, muuten tapit eivät mene sisään. Se on tosi hankalaa, jos pistorasiaa ei näe.
Ihmettelenkin, miksi keittiön ja kylpyhuoneen pistorasiat asennetaan usein mahdollisimman vaikeaan paikkaan valaisimeen yläkaappien alle, uusissa asunnoissa vielä kaapin etureunaan listan taakse.
Olen juuri nähnyt tuliterän senioriasunnon, jossa pistorasiat oli asennettu näin.
Siinä ei ole paljon ajateltu asukasta. Pitää käydä melkein rähmälleen työtason päälle nähdäkseen, mihin pistoke pitää työntää ja kuinka päin.
...
Ihmettelen, miksei pistorasioita asenneta sopivalle korkeudelle seinään, josta reiät näkee helposti. "

"Samaa ihmettelen minäkin. Lisäksi yläkaappien alle sijoitetut pistorasiat ovat esteettinen haitta. Eihän se pistorasia sieltä näy, mutta ne roikkuvat johdot näkyvät, niin kuin esimerkiksi ylemmässä kuvassa.

Keittiöremontissamme poistettiin vanhat loisteputket, joiden yhteydessä oli pistorasiat. Kumpaankin nurkkaan asennettiin kulmamalliset pistorasiat ja pariin paikkaan keskelle kaapistoa perinteisesti yläkaappien alle pari uutta pistorasiaa. Kulmaan sijoitetut pistorasiat ovat kahvinkeittimelle ja leivänpaahtimelle, mutta riittäähän noista useammallekin laitteelle. Yläkaappien alle olevat tehosekoittimelle, vatkaimille ja muille harvemmin käytetyille vempaimille. Kompromissi, mutta toimii. Moderneissa keittiöissä on pöytätasoista nousevia pistorasioita. Jos kahvinkeitin on jatkuvasti kiinni pistorasiassa, niin mihin tarvitaan liikkuvaa ja kalliimpaa ratkaisua, kun asian voi hoitaan näinkin? "Keep it simple" toimii tässäkin. Reiät näkee helposti, eikä johto roiku näkösällä. Normaalisti keitin on pistorasian edessä (täällä kuva), nyt kiskaisin sen syrjään kuvaa varten. Vastaavanlainen ratkaisu on siis leivänpaahtimelle.


Keittörempasta puuttuvat enää välitilojen freesaus ja tasojen vaihto, sitten on on valmista. Loppu häämöttää.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen, milloin tämäkin blogi on pitänyt muuttaa hankalaan formaattiin, jossa koko jutun saa luettavakseen vain klikkaamalla.

Ulkoasu-uudistus on muutoin mielestäni onnistunut, mutta tuo lue lisää -nappi on ärsyttävä.

Tästäkin huolimatta, kiitos asiallisesta blogista!

Kemikaalikimara kirjoitti...

No mutta, jos näin on niin jätän käyttämättä ko. ominaisuutta. Bloggerissa on nappi, jolla saa tekstin pätkäistyä haluamastaan kohdasta. Jos se on lukijoille hankalaa ja ärsyttävää, niin en käytä sitä.

Aloin pätkiä tekstiä, kun sain kommentin, että niin olisi hyvä tehdä. Näkyy useamman tekstin alku pienellä skrollaamisella.

Kiva, jos ulkoasu ja jutut muuten miellyttävät.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails