Kemikaalikimara: Kuluttajatutkimus kosmetiikan turvalliseen käyttöön liittyen

tiistai 10. syyskuuta 2013

Kuluttajatutkimus kosmetiikan turvalliseen käyttöön liittyen

Estenomiopiskelija Heidi Kauppinen otti yhteyttä ja pyysi levittämään linkkiä tutkimukseen, jonka tekee opinnäytetyönään. Kaikki vastaukset ovat tervetulleita, mutta erityisesti toivotaan vastauksia Etelä-Suomen ulkopuolelta sekä miehiltä. Meikkien ja ryppyvoiteiden lisäksi myös sampoot, hammastahnat ja saippuat ovat kosmetiikkaa ja niistäkin kaivataan tietoa.

Vastausaikaa on ma 16.9. klo 9.00 saakka. Kerro mielipiteesi!
SKINNY MINI

"Hyvä vastaaja,
Olen kauneudenhoitoalan koulutusohjelman opiskelija (Estenomi AMK) Laurea-ammattikorkeakoulusta ja teen opinnäytetyötä kosmetiikan turvallisuudesta. Työni sisältää tutkimuksen, jonka tarkoituksena on selvittää kuluttajien odotuksia ja nykyhetken tietoutta kosmetiikan turvalliseen käyttöön liittyen.
Tämä tutkimus liittyy kosmetiikan turvallista käyttöä koskevan tiedotuksen kehittämiseen sosiaali- ja terveysministeriössä (STM), jonne kosmeettisia valmisteita koskeva lainsäädäntö siirtyi vuoden 2013 alussa.
Toivon, että luet kysymykset sekä väittämät huolellisesti ja vastaat jokaiseen kohtaan.
Kyselyyn vastaaminen vie n. 10-15 minuuttia.
Vastaukset tallentuvat täysin anonyymisti ja tietoja käsitellään luottamuksellisesti.
Ystävällisin terveisin,
Heidi Kauppinen"

PS. Jakamalla linkin Heidi saa enemmän vastauksia ja kattavamman selvityksen.


3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan, ja kiitokset asiallisesta blogista! En ole vielä saanut uusinta kirjaasi käsiini, joten en tiedä löytyykö vastaus kysymykseeni mahdollisesti siitä. Huolen aiheeni on vauvallemme lonkkavian vuoksi laitettu, yötä-päivää ihoa vasten pidettävä coxa-lasta. Lasta on alumiinirunkoinen, solupolyeteenipehmusteinen ja kumisilikoni-pinnotteinen. Lisäksi mainitaan, että lasta sisältää lateksia. Nyt mietiityttää kovasti jopa kuukausia vastasyntyneellä käytettävän laitteen turvallisuus vai onkohan huoleni aivan turha? Olisin todella kiitollinen, jos voisit vastata, mikäli sinulla on tietoa tästä aiheesta. Terveisin: Santtu

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Löysin blogisi vasta ja olen ihan hurahtanut. Samalla olet antanut paljon ajattelemisen aihetta monien tuotteiden ja oman kulutuskäyttäytymisen suhteen.

Haluaisin saada mielipiteesi tästä asiasta: http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288599794647.html miten tietää varoa tällaisia tuotteita? kuinka usein maksimissaan on suositeltua nauttia tällaisia ruokia? Ja ennen kaikkea, kuinka välttää (e-koodi?)?

Kemikaalikimara kirjoitti...

Hei Anonyymi:
Noin yksityiskohtaista ja varsinkaan lääketieteeseen liittyvää asiaa kirjasta ei valitettavasti löydy. Olennaista on ihoa vasten oleva materiaali. Kumisilikoni on ilmeisesti kumimaista silikonia. Silikoni itsessään on hyvin neutraali aine. Silikonista tehdään mm. sairaalaletkuja juuri ko. syystä. Lateksejakin on erilaisia, mutta jos asia huolestuttaa kannattaa kysäistä suoraan lääkäriltä. Tärkeintähän on tietysti käyttää lastaa ohjeiden mukaan.

Anonyymi 2:
Hienoa, kiitos!
Olen kirjoittanut lisäaineista useampaankin kertaan. Ohessa pari juttua, joissa annetaan yleisiä ohjeita lisäaineiden karttamiseen.

Kahmalokaupalla E-koodeja

Tekosyitä lautasella

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails