Kemikaalikimara: Entäpä mehutölkit ja tetrapakit?

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Entäpä mehutölkit ja tetrapakit?

Olen saanut useammankin tiedustelun koskien tölkkejä. Metallisista pinnoitetuista tölkeistä voi irrota bisfenoli A-kemikaalia. Mutta entä tavalliset maito-, mehu- ja muut pehmeät purkit, joissa myydään esimerkiksi tomaattimurskaa tai papuja?  Nämä kyselyt siis ruotsalaistestin jälkeen. Ruotsalaistoimittajat söivät parin päivän ajan pelkkää tölkkiruokaa, minkä jälkeen heidän elimistönsä bisfenoli A-pitoisuudet olivat selvästi kohonneet.

The Tetra Pak® package portfolioPikainen ja lyhyt vastaus. Valion sivuilta löytyy tietoa kartonkipakkauksista. Ne koostuvat kartongista, joka on pinnoitettu polyeteenillä tai etyylivinyylialkoholilla. Muovikerrokset estävät muun muassa hapen pääsyn tuotteeseen. Mehu- ja tomaattimurskatölkeissä on kartonki-, alumiini- ja polyeteenikerros. Niissä ei siis ole bisfenoli A:ta.


3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Anja selvityksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Eli jos tetra on hopeanvärinen, siinä on alumiinia?

Irtoaako alumiini?

Koskeeko bisfenoli A -puuttumattomuus myös viinitetroja ja laatikkoviinejä, joissa joissakuissa viini on pakattu metallinväriseen pussiin laatikon sisään?

Liuottaako alkoholi Bisfenoli A:ta tai alumiinia tehokkaammiin kuin mehu, maito tai tomaattimurska?

Sirpa Siru Kauppinen kirjoitti...

Tuleeko äidinmaidonkorvikkeiden pakkauksista haitallisia aineita? Onko jokin valmiste, jonka pakkauksesta tulee vähemmän?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails