Kemikaalikimara: Nyt sanomalehtirunoilemaan!

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Nyt sanomalehtirunoilemaan!

Sattuipas sopivasti. Aivan äsken haastattelemani Mari Koo eli Koistinen sanomalehtirunoineen on sunnuntain Helsingin Sanomissa lähes koko sivun kokoiselle jutulla. Mahtavaa!

HS järjestää sanomalehtirunokilpailun.
 Ja näin lehtiruno siis kirjoitetaan:
1) Etsi paksu tussi.
2) Etsi mielenkiintoinen lehtijuttu.
3) Viivaa tussilla yli tarpeettomat sanat, niin että jäljelle jää runo.
4) Ota runostasi valokuva ja lähetä kuva osoitteeseen lehtiruno@hs.fi
 Kilpailuaika päättyy 14. huhtikuuta 2012.


Ja eikun tussailemaan. Lue Marin vinkit sanomalehtirunoilun aloittamiseen.  Runosta voi tehdä myös kuvan, kuten yllä. Maria innoittaneen Teksasistaiteilija Austin Kleonin sivuilta austinkleon.comNewspaperblackout -blogista tai Flickr-kuvista voi hakea innoitusta. (Koska Kleonilla on Flickr-palvelussa valtavasti kaikenlaisia kuvia, linkin takaa avautuu kuvat hakusanalla "newspaper"). 

HS julkaisee parhaat lehtirunot HS-blogissaan. Lukijat voivat äänestää parhaan runon, joiden voittajat saavat kirjallisuuspalkintoja. Runoja lähettäneiden ja äänestäneiden kesken arvotaan Apple iPad 16 Gt Wi-Fi + 4G.
Tähän pitää kyllä osallistua. Ihkaensimmäisen, tavanomaisemman runoni voi lukea täältä. Tuoksuva Lumikki

Mari Koon haastattelun voit lukea täältä

1 kommentti :

maama kirjoitti...

Hei hoi! Kiitos tästä vinkistä. Onpas oivallinen runokilpailuidea :) Kynnys on laskettu matalaksi ja tällaisella konseptilla rohkenee varmaan arimmatkin kynäilijät tarttua haasteeseen. Kiinnostuksella jään odottelemaan runokisan satoa--olisi kyllä kiva myös tietää, mikä uutinen on kyseessä (esim. jos sotauutisesta onkin kehkeytynyt kiihkeä rakkausruno tai vastaavaa :))

Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle! Ja kiitos aina niin virkistävästä blogistasi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails