Kemikaalikimara: Roope Ankka ja ympäristötarkastaja

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Roope Ankka ja ympäristötarkastaja


Olen viime aikoina satunnaisesti lukenut Aku Ankkaa. Numerossa 22/2011 on hauska tarina syvyyksien sankarista. Nuukana miehenä Roope yrttää luistaa jätehuoltovelvollisuuksistaan. Roopen firma sai dumpata jätteet mereen niin kauan kuin vanha putki toimii. (Olipas muuten todella typerä lupamääräys.) Putken toiminnassa oli kuitenkin häiriöitä, joten Aku passitettiin sukeltamaan ja  tarkistamaan tilanne. Monivaiheisten tapahtumaketjujen, merenneitojen ja hainhyökkäysten jälkeen jäteputki räjähti kokonaan, eikä Roope enää saanut jatkaa vanhaan malliin. Akusta tuli sankari. Olihan hän pelastanut Ankkalahden.
Köyhtyikö Roope? Mitäs luulette? Miksi muuten Roope ei alunperin huolehtinut hommasta kunnolla ja käyttänyt vastuullisuutta mainosvalttina? Valitettavasti jäteputkimentaliteettiakin on vielä vallalla.

Lue myös

4 kommenttia :

Minna Naukkarinen kirjoitti...

Tämä on niin hyvä. Tein siitä oman postauksen vähän pidempänä versiona.

http://taivaantakoja.blogspot.com/2011/06/aku-syvyyksien-sankari.html

Akussa on muutenkin ajankohtaisia tarinoita, kuten tämä juttu ytymehusta:

http://4.bp.blogspot.com/-_RdRh2_DjVc/Tdt3OhUvvqI/AAAAAAAAEUM/0EejXqaIC_0/s1600/ytymehu.JPG

Olen tilannut lehden työpaikalla ja siitä on ainoastaan iloa :) suosittelen kaikille.

Kemikaalikimara kirjoitti...

On tosiaan mainioita juttuja. Viimeisimmässä yritettiin taltuttaa ilmastonmuutoksen aiheuttamaa merenpinnan nousua. Patovalleina käytettiin vettä, jolla täytettiin kumisia vallirakenteita. No, se stoori ei päättynyt ihan niin menestyksekkäästi kuin jäteputkitarina.

Poika nauroi yhtenä päivänä repliikkiä joka meni suunnilleen näin: "Kaikki on hyvin. Aurinko paistaa ja Nasduck on nousussa." :)

Anonyymi kirjoitti...

"... ja te vain ympäristötarkastaja." Aika elitisti tuo Roope;)

Helinä

Kemikaalikimara kirjoitti...

HelinÄ: Minuakin nauratti juuri tuo. :)

Roope on muutenki varsin vanhakantainen. Hän pitää ympäristöasioita pelkästään kulueränä. Entä jos suuri yleisö olisi saanut tietää jäteputkesta ja laittanut Roopen firman boikottiin?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails