Kemikaalikimara: Annan palaa!

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Annan palaa!

Täällä taas, miniloma vietetty, tavattu lukuisia mukavia ihmisiä niin Kansainvälisenä kuluttajan oikeuksien päivänä  sekä ChemBio-messuilla. Piipahdin hiljattain myös yhdistetyssä kulttuuri- ja viininmaistelutilaisuudessa, jossa myös törmäsin tuttuihin. Tuli juttua blogeistani ja totesin, että vieväthän ne melko tavalla aikaa. Pohdiskelin myös, onko tapani kirjoittaa liian kärkevä. Vastaus tuli välittömästi: "Ei ole. Anna palaa!" Asia tuli siis harvinaisen selväksi.
Erityisen ilahduttavaa on ollut saada positiivista palautetta toimittajilta. Tämä siksi, että blogin yksi teemoista on mediakriittisyys. Eli ainakaan osaa toimittajista ei haittaa, vaikka ruodinkin median toimia.  Tähän väliin on ihan pakko siteerata Tommi Ushanovia ja Suurta kaalihuijausta:
"Suomessa viestimet eivät juuri myöskään nokittele toisiaan virheistään, mikä monissa muissa kulttuureissa on aivan normaalia ja jokapäiväistä.Täällä ilmestyy sentään Journalismikritiikin vuosikirja, ja verkossa julkaistava Kiilablogi on viime aikoina esittänyt ärhäkkääkin mediakrittiikkiä. Ilmiöinä nämä molemmat ovat varsin huomaamattomia ja niitä seurannevat lähinnä media-alan ammattilaiset itse."
En itse ole lueskellut  Journalismikritiikin vuosikirjaa ja kyseistä Kiilablogia en netistä edes löytänyt. Mutta sen olen minäkin havainnut, että media puuttuu todella harvoin kilpailijankin virheisiin. Mediaihmiset, mediakritiikkiä kehiin. Aloittakaa kilpailu, kuka kirjoittaa laadukkaimmat jutut. Kisatkaa klikkausten sijaan virheiden vähyydellä.

En juuri ole nostanut esiin blogin lukijamääriä, sillä minusta se on lukijoiden kannalta epäolennainen asia. Lukijamäärät kiinnostavat yleensä mainostajia tai niitä, jotka mahdollisesti maksavat bloggaajille kirjoittamisesta. Bloggaajana toki haluan tietää, lukeeko näitä naputtelujani kukaan vai ei. Yksi mittari on Oindex. Päätin, että kun Kemikaalikimara pääsee Oindexin viidenkympin joukkoon, kerron siitä teillekin. Viikolla 10/2011 Kemikaalikimara on sijalla 50. Toki sijoitus vaihtelee viikottain ja taatusti heiluu alempanakin, mutta iloitaan tässä vaiheessa tästä. Jiihaa!

Lukijamäärät - ja varsinkin niiden tulkinnat - ovat ylipäänsä aika veikeitä asioita Lukijamäärä kun kertoo oikeastaan vain sen, kuinka moni vierailee blogissa. Hyvissä blogeissa on paljon käyntejä, mutta kävijämäärä ei välttämättä kerro laadusta. Kuten kaverini totesi: "Käyn blogeissa x ja y vain tarkistamassa, mitä älytöntä niihin on tänään ilmestynyt." Koitan pitää tämän mielessä, mutta siitä huolimatta iloitsen kaikista lukijoistani.  Olettepas muuten  kommentoineet upeasti "Lisäkohinaa ruoasta - sinun vuorosi" kirjoituksessa. Teen niistä yhteenvedon jossain vaiheessa. Jonossa on muuten muitakin aivan mahtavia juttuaiheita, joita olen saanut sähköpostiini. Annan palaa!

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails