Kemikaalikimara: Huussi

torstai 8. heinäkuuta 2010

Huussi

Kesällä mökkeillään ja vaikka huviloiden varustukset muistuttavat yhä enemmän kotiasumista, perinteisiä huusseja on varmaan satoja tuhansia. Päätin  kauan sitten, että jos minulla joskus on oma huussi, teen siitä sellaisen, että siellä on mukava käydä. Mielestäni paikan ei tarvitse olla pimeä, synkkä, haiseva koppero, joka on täynnä rompetta joko säilytyksessä tai muka koristeena. Käsienpesukin on toisinaan hajasijoitettu  epäkäytännöllisesti toiselle puolelle tonttia saunalle tai rantaan. 
Kesäpaikkamme huussiin astellaan mustikanvarpujen keskeltä vievää polkua, tuonne saniaspuskien taakse. Polun vasemmalle puolelle on alkanut kasvaa ailikkeja.  


Huussissa pitää olla käsienpesupiste ja tietenkin kaappi vessapaperille. Sininen käsienpesuallas jäi yli äitini asunnon rempasta ja kiikutettiin oitis huussiin. Yhdessä nurkassa roikkuu koukussa lattiaharja - siis kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä - ei verhoja eikä edes peiliä. Pitäisiköhän laittaa? Lattialla on sentään räsymatto.Vessapaperirullat voi laittaa tuplana käsipaperirullatelineeseen. Kuiviketta varten on sinkkiämpäri ja kirppiseltä ostettu vanha jauhokauha.  Sanotaan, että sininen karkottaa kärpäsiä. En tiedä pitääkö paikkansa. Sininen on valittu täysin esteettisistä syistä. Mutta ei huussissamme kärpäsiä ole, hyttysiä kylläkin. Istuinosasta ei ole kuvaa, mutta se on ihan tavallinen puinen rengaskansi, joka on ruuvattu kiinni kanteen. Maalattu tietty siniseksi. Mukavan huussireissun jälkeen voikin suunnata askeleet kohti rantaa.


Kuvat on otettu juhannuksena 2010. Vaikka tämän jutun aiheena on huussi, tämä blogi ei ole muuttumassa sisustusblogiksi. Olkoon tämä kirjoitus sisustusblogin alku ja loppu, vähän samaan tapaan kuin talvinen yhden postauksen "neuleblogini".  Huussista voi hiukan vetää johtopäätöksiä kesäpaikan tyylistä, mutta siihen se sitten jääkin. Kotona näyttää toisenlaiselta. En voi kuvitella kotiini näitä tavaroita enkä kesäpaikkaan kodin tavaroita - en ainakaan kaikkia. Miten se voikaan mennä niin?

Lue myös

5 kommenttia :

Miriam kirjoitti...

Sehän on selvää, siis miksi mökillä on mäkin tavarat ja miksi ne eivät käy kotiin. Ne kuuluvat lomaan. Ja siihen, millaiseksi tahtoo / kuvittelee sen mökin. Mikä sinne sopii.
Ja mikä sen parempaa rentoutusta, vaihtelua jne, kuin tulla hyvin erilaiseen, mutta silti silmää miellyttävään ympäristöön. Tulee heti sellainen LOMA-fiilis ja rentoutuu! :D
Ihania kesäpäiviä sinnekin!

Miriam kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pellon pientareella kirjoitti...

Oho, postaus ilman kemiaa? :) Millainen jätteenkäsittely huussissa on, sitä kaipailin? Erotteleva? Hajujahan ei tule, jos erottelee virtsan ja kiinteän ulosteen ja käyttää tarpeeksi kariketta. Huussi on yksi mökin (minulla kodin) parhaimmista paikoista :). Vaikka onkin askeettisemman näköinen kuin teillä. Teidän huussi näyttää sisäkuvassa paljon isommalta kuin ulkoapäin. Hienot systeemit.

Franz Kakka kirjoitti...

Hyvä huussi on mökin sydän!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Miriam, noin se taitaa olla. Vaihtelun vuoksi ja miljöön mukaan.

Pellon pientareella: Täytyyhän sitä joskus pitää lomaa näistäkin jutuista. Mutta vastaus tekniseen kysymykseesi, erotteleva tietty. :)
Huussimme on aika iso, sillä pikkuruiset kopperot ovat ahdistavia. Kuvakulmasta johtuen pidempi sivu ei näy. Lisäksi kuva on aika kaukaa.

Franz Kakka: Juuri näin! Mökillä pitää viihtyä joka paikassa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails