Kemikaalikimara: Kysely: Miksi ja kumman kaa?

tiistai 18. toukokuuta 2010

Kysely: Miksi ja kumman kaa?

Pitkästä aikaa kysely. Miksi luet Kemikaalikimara-blogia? Kiinnostaa myös tietää mielipiteesi blogin ulkoasusta. Väkerrän tätä blogia yksin, enkä hallitse sivujen tekemisen hienouksia kovinkaan hyvin, joten pyrin pitämään systeemit varsin yksinkertaisina. Lisäsin kuitenkin eilen LinkWithin- ominaisuuden eli nuo vaihtuvat linkit vanhoihin teksteihin. Olen tähän mennessä lisännyt muutaman linkin manuaalisesti blogikirjoituksen aihepiiristä. Kumpi tapa on mielestäsi parempi? Kumman kaa, minun keräämien linkkien kanssa vai automaattissti pompsahtavien.? Jos jälkimmäinen on mielestäsi parempi tapa, onko viisi juttua liikaa (vaihtoehdot ovat 3, 4 tai 5)? Pitäisikö vaihtaa tuo tummanpuhuva banneri joksikin muuksi?

Koska ravitsemuskeskustelu käy kuumana, arvotaan tässä kyselyssä kaksi kappaletta Laihdu ilman nälkää, Hiilihydraattitietoista kotiruokaa -kirjaa. Näitä on ollut ennenkin palkintona, mutta mielestäni kotiruuan tekeminen on aina kannatettava juttu. 

1. Kirjoita tämän postauksen kommentteihin, miksi luet Kemikaalikimara-blogia.
2. Jos olet anonyymi, keksi itsellesi nimimerkki ja kirjoita se joko viestin loppuun tai kohtaan "Nimi/url". Nimettömiä ei huomioida arvonnassa.
3. Linkkaamalla kyselyn omaan blogiisi saat tupla-arvan. Mainitse asiasta vastauksessasi niin tulee varmasti huomioitua.

Vastausaika päättyy maanantaina 24.5. klo 23:59. Onnea arvontaan!

Kuva: Valerie Everett, Flickr, Creative Commons lisenssi

37 kommenttia :

Tapio kirjoitti...

Miksikö?
Koska olen utelias ja tiedonhaluinen.

Tiivi kirjoitti...

Aiheet ovat pääosin erittäin kiinnostavia, teksti on sujuvaa ja uskottavaa. Ulkoasu on selkeä, en ehdota parannuksia. :)

Sirpa kirjoitti...

Uteliaisuudesta ja tiedonhalusta minäkin tätä blogia luen. Mikään terveys- tai ravintointoilija en ole, mutta haluan vähän muutakin tietoa ruuasta kuin se mitä Uusi Musta/Kemikaalicocktail tarjoavat (tai no, Uutta Mustaa en ole juuri seurannut, liikaa sananjulistusta, faktoja vain siteeksi). Ulkoasu on minusta hyvä ja selkeä, tosin sillä ei sinänsä ole väliä, koska luen blogia useimmiten Google Readerin kautta enkä siis näe blogin ulkoasua ellen tule kommentoimaan.

Maria kirjoitti...

Aihepiiri kiinnostaa minua, mutta en suoraan sanottuna ole uskaltanut lukea ihan mitä tahansa blogeja aiheesta, koska en halua päähäni kaikenlaisia mutufaktoja ja vääriä faktoja ja liioiteltuja kauhukuvia ja ties mitä. Haluan lukea blogia, johon tiedän voivani luottaa, vaikka en joka ikistä faktaa ja tutkimusta lähtisi itse tarkastamaan omalla amatööritietoudellani (useimmiten kirjoittajana muutenkin vaan toinen amatööri) lähtisikään. Totta kai olen silti kriittinen ja epäileväinen, mutta oman hysteerisen luulotautisuuteni kanssa on parempi pysytellä kiihkottomassa ja neutraalissa tiedossa. :P

Linkedin on siitä hauska, että sitä kautta voi bongata kaikenlaista mielenkiintoista, mutta toisaalta oma manuaalinen linkitys on siitä hyvä, että tulee juuri ne tietyt ja asiaan läheisesti liittyvät jutut linkitettyä. Voiko saada molemmat? x) Tai siis, en vastusta Linkediniä, siinähän se makaa, mutta jos on jotain mitä ihan erityisesti haluaisit lukijoiden lukevan, niin ehkä sitten linkitys on jees edelleen?

Hanna kirjoitti...

Täällä on käsitellään kiinnostavia aiheita asiallisesti, asiantuntevasti ja tutkimustulosten valossa.

Tykkäisin vähän modernimmasta ulkoasusta, mutta kyllä tämäkin menettelee. Sisältöhän se tärkein on.

Kokox kirjoitti...

Seuraan mielenkiinnosta
Samaan aihepiiriin liittyvät linkit ovat paikallaan. Toisaalta on kiva tutkiskella kaikenlaista mielenkiintoista.

Minnana kirjoitti...

Aihepirii kiinnostaa, aiheet ovat hyviä (ajankohtaisia ja ihmisen eloon liittyviä). Hyvin kirjoitettu ja sisältö vaikuttaisi muutekin luotettavalta. Kiihkotonta, mutta kuitenkin persoonallista.

Ulkoasu on ok. Viilata saa, jos tuntuu siltä, mutta ei mielestäni ole välttämätöntä.

Linkit vanhempiin juttuihin voi tehdä kummin vain tuntuu miellyttävältä.

Joanna kirjoitti...

Seuraan, koska blogi tuo kivaa vastapainoa muuhun kemikaali-hypetykseen ja antaa myös toisenlaisia perusteita mietittäviksi.

Ulkoasu on selkeä ja asiat löytyvät helposti, jostain syystä käyttämäsi fontti ei ole koskaan miellyttänyt omaa silmääni, mutta ei ole iso ongelma ;) Mielestäni nuo 5 automaattistakin linkkiä ovat aika kivasti tuoneet esiin uusia juttuja, hyvä näin.

Anonyymi kirjoitti...

Luen blogia, koska aiheet kiinnostaa. Olen talven aikana "herännyt" ajattelemaan mm. eri kemikaaleja mitä ihmiset ruuassaan syö, gm-tuotteita, luomuruokaa....ja ties mitä kaikkea näihin liittyy. Kirjoitukset on asiantuntevia(siis minusta, joka tulen pystymettästä). Ulkoasu on ainakin minua miellyttänyt, ei moitittavaa.
-Amppa

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos kommenteista tähän mennessä.

Maria: Sekä itse lisättyjen linkkien laitto ja automaattiset eivät siis ole henkselit ja vyö? Mietin itse nimittäin samaa, mutta ajattelin, että tulee liikaa sälää.

Hanna: Täytyypä alkaa pohtia, millainen modernimpi ulkoasu voisi olla.

Joanna: Vaihdoin kokeeksi fonttia. Miltä tämä vaikuttaa? Näille tulee itse vähän sokeaksi.

Ana kirjoitti...

Aiheet kiinnostaa ja kirjoitat hyvin. Mitäs siinä muuta tarvii :-)

Ulkoasusta en välitä, koska luen syötteen kautta. Blogin puolelle loikkaan vain jos kommentoin.

Nevie kirjoitti...

Kirjoitat minua kiinnostavista asioista tieteelliseltä näkökulmalta mutta helposti ymmärrettävästi, vaikka ihan oman alan jutuista ei olekaan kyse :) Blogin ote on kivan asiallinen, eikä amistään vauhkota liikaa.

Ulkoasu on ehkä hieman sekava omaan makuuni, mutta olenkin aikamoinen minimalisti. Itse lisätyt linkit toimivat mielestäni paremmin, koska silloin ne liittyvät paremmin postauksen aiheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä mielipide kuitenkin otetaan huomioon vaikka arvontaan ei näin voi osallistuakaan... :)

Kemikaalikimaraa luen siksi, että sen jokainen artikkeli on ollut mielenkiintoinen. On käsittämätöntä miten paljon sitä joutuukin tekemisiin kemikaalien kanssa ; niin ravinnon kuin muunkin arkisen aherruksen ja elämisen myötä.

Blogin ulkonäkö on ihan hyvä ja selkeä ; mitä sitä kikkailemaan sen enempää. Tämähän jos mikä on asiablogi ja toivon sen säilyvänkin sellaisena. Arvostan selkeyttä ja nimenomaan sitä asiaa, olennaista.

Olen jakanut ystävilleni ja tuttavilleni tätä blogia eteenpäin ja aika moni seuraakin kirjoituksia jatkuvasti. Minulla on ehkä kymmenkunta blogia, jotka availen päivittäin. Joskus uutuudet vaikuttavat kiinnostavilta ja otan uusia seurattavakseni. Tiputtelen sitten niitä pois, mutta Kemikaalikimara kuuluu vakikalusteisiin! :) Kiitos tähänastisesta, ja toivottavasti jatkat, Anja.

Hanna kirjoitti...

Minä seuraan erilaisia blogeja ja tätä siksi, että täällä tieto on suodatettua ja faktat oikein. Minusta kemikaaleista pitää puhua kiihkottomasti ja asiallisesti.

Blogin ulkoasusta en osaa kovasti sanoa, kun seuraan blogeja pääosin readerin avulla ja käyn vain kommentoimassa.

Essi kirjoitti...

Luen blogia koska aihealue on hyvin mielenkiintoinen ja lähellä omaa (tulevaa) alaa myös. Asiat on käsitelty hauskasti ja perustellen.

Ulkoasu on minusta hyvä, en näe siinä mitään huomautettavaa, selkeä eikä hypi silmille.

Linkkien muodolla ei ole minulle merkitystä koska olen koko blogin jo kahlannut läpi ja koska blogin ulkoasu, kuten sanottua, on hyvin selkeä ja jos tahtoo aikaisemmista jonkun tekstin löytää niin se käy jokseenkin kätevästi.

adelheid kirjoitti...

Käytän Google readeria eli ulkoasulla ei ole niin väliä… mua kiinnostaa pääasiassa aivan mahtava sisältö: sopivasti tiivistettyä infoa tavalliselle talliaiselle ymmärrettävässä muodossa.

Mirja kirjoitti...

Tiedonhalusta. Ja luotan asiantuntemukseesi.

miuku kirjoitti...

Luen koska aihepiiri on kiinnostava, ja koska luotan kirjoittajan ammattitaitoon. Löysin blogin luettuani kirjan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi ja asiantunteva ja hyvä kirjoittaja. Banneriin voisi laittaa enemmän väriä, muuten ulkoasu on ihan hyvä (asiablogissa keskityn asiaan...).

En osallistu arvontaan, siksi anonyymi. ;)

kte kirjoitti...

Vaikka olen jo kyseisen kirjan saanut, niin osallistun silti - antaisin nimittäin kirjan laihduttavalle läheiselle ;) Lisään linkin blogiinikin.

Luen tätä, koska aihepiirit kiinnostavat - tai luen ne tekstit, joiden aihepiirit kiinnostavat, kaikkia juttuja en jaksa/ehdi/viitsi lukea missään muussakaan blogissa - ja koska niistä on kirjoitettu asiantuntevasti niin, että luotan lähteeseen. Ei siis ole arvuutteluja, että onkohan tää turvallista vai ei, ei ole mutu-tuntumaa ja luotan, että mahdolliset asiavirheet oikaistaan myöhemmin. Tykkään myös siitä, että muiden blogien ja ohjelmien sisällöllisiä asiavirheitä oiotaan, muuten voisin nekin ottaa totena. Aihepiirit ovat aika laajoja, mikä on hyvä juttu, kun niin monessa blogissa keksitytään suppemmin terveyteen/turvallisuuteen tai vastaavaan. Itse silti toivoisin lisää ravitsemukseen liittyviä juttuja, vaikka ymmärrän, ettei se ole se päätarkoitus sulla :D

Samoin itse tykkäisin ehkä enemmän jostain hieman värikkäämmästä taustasta (ja ehkä kokonaan eri blogipohjasta), mutta toisaalta se on vain ulkonäkökysymys, tässä blogissa enemmän arvostan asiasisältöä. Yksi pieni homma, mikä itselläni pistää silmään tai on vaikea hahmottaa, on se, että suorat lainaukset on kursiivilla. Itse tykkäisin lukea kaiken "suorasti" kirjoitettuna. En tiedä, onko tämäkin vain omaa hahmottamisvaikeuttani, mutta ehkä helpompi olisi lukea tekstejäsi keskemmällä eikä aivan vasemmassa reunassa, varsinkin sivun alalaidassa, missä oikealla puolella ei enää ole mitään "sälää". Ja ehkä helpompi olis myös lukea, jos teksti olisi kapeammalla palstalla ja eri fontilla tai isommalla rivinvälillä. En tiedä, oonko vaan tottunut helpotettuihin teksteihin vai mitä ;)

Itse lisätyt linkit on hyviä, lukijaa palvelevia. Bloggerin linkeissä itseäni tosin häiritsee se, etteivät ne aukea uuteen ikkunaan :( Toisaalta eihän itse lisätyt linkit sulje pois lisäämääsi LinkWithin-ominaisuutta, siinä tulee sitten linkkejä ihan erityyppisiin postauksiisi, mikä on mielenkiintoista myös, eikä tuo 5 ehkä ole liikaa, tuleepahan enemmän valinnanvaraa. Eli äänestän siis molempien puolesta, mutta ainakaan omia linkkejä älä jätä pois! (Okei, nyt vasta huomasin, että tätähän oli ehdotettu jo..)

Nine Curvy kirjoitti...

Luen blogiasi koska olen kovin kiinnostunut blogisi aihepiiristä. Vasta ihan viimeisen vuoden sisään olen todella kiinnostunut näistä asioista ja taisin tähän blogiin löytääkin Kemikaalicoctail-blogin kautta.

Ulkoasu ei oikein minullekaan vaikuta, koska luen usein blogiasi Googlen syötteen kautta.

Ilman muuta linkittelen.

Anonyymi kirjoitti...

eksyin tänne vahingossa ja jäin heti koukkuun. Kasvatat mielenkiintoani postaus postaukselta. Blogin ulkonäöllä ei ole minulle väliä.. sisältö on tärkein. osallistun mielelläni arvontaan. terveisin hanne

Pupuna kirjoitti...

Olen kiinnostunut aihepiiristä. Luen myös kemikaalicocktailia ja uutta mustaa ahkerasti, mutta tulen aina tänne "tasapainottamaan" kokonaisuutta. Ensin keskustelun herättelyä ja mielenkiintoista, mutta melko sensaationhakuista hypeä, sitten täällä vähän "down to earth-meininkiä". :D

Kiintoisa blogi ja kiintoisaa asiaa siis!

Igu kirjoitti...

Käyn lukemassa tätä blogia, koska haluan saada asiantuntevia ja kiihkottomia näkemyksiä ja TIETOA kemiaan, ympäristöön, hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyen.
On ilo lukea blogia jossa aiheita käsitellään siten, että lukijakin huomaa kirjoittajalla olevan tosiasioihin pohjautuvaa tietämystä asioista joista hän kirjoittaa.

Terveisin, Igu

Vee kirjoitti...

Luen blogia, koska olen kiinnostunut itseni ja ympäristön hyvinvoinnista ja terveydestä.
Tästä blogista saa paljon hyödyllistä tietoa.

Chaos kirjoitti...

Ammattilainen kertoo asiantuntevasti mielenkiintoisista aiheista, siksi luen :)

Minna kirjoitti...

Luen Kemikaalikimaraa, koska olen hyvin kiinnostunut siitä, miten kaikki normaalielämään kuuluvat aineet vaikuttavat terveyteemme ja muuhun, plus että kuinka niitä haitallisia voi välttää ja korvata muulla. Blogin ulkoasu kelpaa varsin hyvin.

Minusta ne itselisätyt jutut toimii parhaiten, kun niiden aiheita voi käsittääkseni paremmin hallita vastaamaan pääjutun aihetta(?).

Iris kirjoitti...

Luen tätä, koska kirjoitat asiantuntevasti tutkimustiedon perusteella. Eksyin tänne vasta noin viikko sitten, mutta oon jo selaillut läpi suurimman osan..
Luen blogia RSS-lukijan kautta, joten ulkoasulla ei ole niin väliä :) Joku toinen fontti tekisi kyllä blogista miellyttävämmän näköisen, times ei oo niin hirveän hot! Banneri musta kelpaa. Link within -juttu taitaa olla helpompi sun kannaltasi? Käyttäisin ehkä molempia, jos koet että uusi juttu liittyy vahvasti vanhaan postaukseen niin mainitsisin siitä vaikka tekstin lopussa.

Ankisha kirjoitti...

Kemikaalikimara on hienolla idealla varustettu, toimiva sivusto, joka kertoo asiantuntevasti ympäristössä olevista haitallisista aineista, joiden olemassaoloa ei niin tule aina ajatelleeksi. On loistavaa, että joku todellakin näkee vaivaa ja valistaa meitä tietämättömiä kuluttajia :)
Molemmat linkkitavat toimivat mielestäni hyvin, pääasia että on linkkejä muihinkin juttuihin. Ja ulkoasu muutenkin ajaa asiansa.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Nyt pitää vähän viilata noita fontteja. Jos Times ei ole hot, niin mikä olisi? Blogger tarjoaa Arialia, Georgiaa (vaihdoin nyt siihen), Trebucheta, Courieria (en suostu) ja Verdanaa. Jos joku muu, niin tarvitsen sormi kiskolla ohjeet fontin vaihtamiseen.

Mietin myös Kte:n kuvaamaa hahmottamisongelmaa. Jos teksti on keskellä ja kapeampana, silmien ei tarvitse liikkua niin pitkää matkaa. Tämä pohja on Stretch Denim. Taidanpa kokeilla venyttämätöntä versiota jossain vaiheessa.

Pauleli kirjoitti...

Luen blogia, koska aihepiiri kiinnostaa minua ja toivon kiihkotonta ja kriittistä tietoa kemikaaleista ympäristössämme.

Minusta blogi on paras kun se on mahdollisimman simppeli ulkoasultaan. Itse pidän valkoisesta taustasta ja mustasta tekstistä. Banneri on ok, en kaipaakkaan mitään hienouksia.
Linkeistä pidän itse poimittuja parempina, jos ne paremmin liittyy jutun aihepiiriin.
Linkkien määrällä ei ole väliä.

sade kirjoitti...

Aihepiiri kiinnostaa kovasti, siksi luen. Tekstit ovat asiallisia, mutta silti mukavia lukea ja aiheiden vaihtelu tuo hyvän lisän. Luen readerin kautta, enkä siksi pysty kommentoimaan blogin ulkonäköä.

E kirjoitti...

Olen muuttanut Kemikaalicocktail-blogista tänne asiallisemman ja faktaperäisemmän argumentoinnin, sekä kiinnostavampien aiheiden perässä. Kirjoitat hyvin ja välikevennyksiä (esim. vanhat mainokset) on juuri sopivasti. Etkä juurikaan tunnu toistavan itseäsi.

Automaattiset linkit ovat paremmat, mutta sanon näin ihan vain siksi, että siitä on sinulle vähemmän vaivaa. Minulle on oikeastaan aivan sama, kumpaa kautta linkit tulevat. :) Kolme linkkiä, tai ehkä neljä erikoistapauksessa, on mielestäni sopivasti. Viisi on jo aika monta.

Luen pääasiassa syötteenlukijalla, joten bannerin ulkonäöllä ei ole niin väliä. Jos lukisin blogia pääsääntöisesti varsinaisella sivulla, äänestäisin ehkä uuden bannerin puolesta.

Marmot kirjoitti...

Luen blogia, sillä sen aihealueet kiinnostavat. Lisäksi käsittelet asioita mielenkiintoisesti, mutta kuitenkin siten, että tällainen ei mikään ammattilainenkin ymmärtää :) Ja - kuten bannerissasikin lukee - ilman hypeä ja hysteriaa. Lisäksi arkistostakin löytyy hauskoja ja mielenkiintoisia postauksia, esimerkiksi vanhat mainokset ovat aika hulvattomia, kiva että olet poiminut niitä tänne... Monipuolisuus ylipäänsä kiinnostaa, yhdistettynä asiantuntevaan ja faktapohjalla olevaan kirjoitustyyliisi.

Sananen vielä blogin ulkonasusta. Mielestäni blogin ulkoasu on nyt ihan hyvä. Ja tykkään enemmän, että linkit ovat itse valitsemiasi, kuin automaattisesti pompsahtavat. Toisaalta ei silläkään varmaan sitten olisi niin paljoa väliä, kunhan siihen tottuisi.

Hauskaa alkavaa kesää!!!

MikkoK kirjoitti...

Vaimokkeeni tutustutti minut blogiisi, ja luen sitä nykyään usein. Aihepiiri kiinnostaa suuresti. On vaikeaa löytää puolueetonta tietoa näistä aiheista (usein kiihkoilua toiseen suuntaan tai maksettuja tutkimustuloksia toiseen suuntaan). Sinun suhtautumisesi on neutraali ja objektiivinen, ja sellaista juuri tähän keskusteluun kaivataan!

Anonyymi kirjoitti...

Luen blogia, koska ympäristö- ja kemikaaliasiat kiinnostavat.

- drella

Anonyymi kirjoitti...

Luen blogia säännöllisesti, koska itseäni kiinnostaa hankkia lisää luotettavaa tietoa asioista, joista liikkuu paljon mututuntumaan perustuvia mielipiteitä. Blogin näkökulma ei aina kohtaa omaani, mutta se on vain hyvä asia. Blogista saa paljon hyvää tietoa ja uutta ajateltavaa. Suuri kiitos informaatiosta!

Blogin ulkoasu on hyvä ja selkeä, ei valittamista. Automaattisia/itsevalittuja linkkejä en käytä, joten ihan sama kumpaa käytetään :).

-Nube

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails