Kemikaalikimara: Kortti tai pari

torstai 3. joulukuuta 2009

Kortti tai pari

Joskus iskee askarteluinnostus - ja joskus taas ei. Havaitsin vuosi pari sitten, että askartelemisesta(kin) on tullut varsinaista välineurheilua. On leimoja, tarroja, leikkureita, valmiita painokuvia kolmiulotteisia kortteja varten, kuviosaksia, koholiimoja... Koska olen niistä täysin pihalla, näytän teille muutaman perivanhanaikaisen omatekoisen kortin.Kuvan enkelikortin tein varmaan kymmenen vuotta sitten öljyväreillä, samaan settiin kuului myös talvimaisemia, jotka on aikanaan lähetetty ystäville. Harmi, ettei tullut jätettyä yhtään itselle. Takana oleva lumiukko on leikattu joulukankaasta ja liimattu kartongille. Näistä hellyttävin on pienen pojan kultatussilla piirtämä tonttu, jolle assistentti on tehnyt tonttulakin.Joulukortit ovat tosi mukavia niin lähettää kuin saada, mutta siitäkään asiasta ei pidä paineita itselleen ottaa - ei tekemisestä eikä lähettämisestä. Teen kortteja, jos innostus iskee. Jos ei iske, niin sitten lähetän ostokortteja. Postitettavien korttien määräkin on vuosien mittaan vaihdellut, joskus enemmän, joskus vähemmän. Ystävyys ei ole kortista kiinni. Mutta jos korttien teko innostaa, niin vielä ehtii hyvin.

Lue myös
Sata kehua
KEHU 80. Kehut kaikille pienille ja isoille korttimaakareille.

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Minusta YTV ja muut vastaavat tahot voisivat joulun aikaan kampanjoida perinteisten korttien puolesta. Nimittäin pahvikortti kelpaa paperinkeräyksiin, kovasti yleistyneet valokuvakortit ovat kaatopaikkajätettä.

Tuntuu haaskaukselta kärrätä kaatopaikalle tuttavaperheen piltin valokuvakortteja parin viikon jälkeen. (Isovanhemmat ja kummit ovat asia erikseen, mutta tuskin me muut vastaanottajat säilytämme kortteja vuosikausia...)

Kemikaalikimara kirjoitti...

Enpä ole tullut ajatelleeksi tuota. YTV:n sivuilla sanotaan paperinkeräysksestä näin:

Paperinkeräykseen SAA LAITTAA:

* sanoma- ja aikakauslehdet
* mainokset ja esitteet
* kirjekuoret, myös ikkunalliset
* puhelinluettelot
* kirjat ilman kansia
* kirjoitus- ja kopiopaperit sekä piirustuspaperit
* kaikki postiluukun tai -laatikon kautta talouteen tulleet paperit

Eikös tuo viimeinen kohta päde näihin valokuvakortteihinkin? Vai onko jossain niistä tarkemmat ohjeet?

Anonyymi kirjoitti...

Kysyin viime joulun jälkeen asiasta sähköpostitse YTV:ltä, ja valokuvat (siis vankemmalle materiaalille tulostetut) eivät kelpaa kierrätyspaperiksi, vaan oikea osoite on kaatopaikkajäte.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Oletpa ollut tarkkana. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails