Kemikaalikimara: 200 kirjoitusta ja homma jatkuu...

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

200 kirjoitusta ja homma jatkuu...

Tämä on vajaan vuoden ikäisen blogini kahdessadas julkaistu kirjoitus. Keskeneräisiä kirjoituksia makaa luonnoksissa odottelemassa innostuksen puuskaa, sopivaa hetkeä tai yksinkertaisesti aikaa kirjoittaa. Kovin usein tekti valmistuu myöhään illalla tai yöllä, kuten tämäkin...   
Laiska töitään luettelee, sanoo vanha sananlasku. Kerron silti, mitä hommia on rästissä. Työn alla ovat muun muassa rakennekynnet, glyfosaatti, nanopartikkelit, solariumit, fluoriyhdisteet sekä asiaa fluoriyhdisteiden tutkimuksesta. Sampoiden aineista on kysytty kirjoituksta. Syksyllä aloitin tekstiä tanskalaisten ja amerikkalaisten ohjeista koululaisten tarvikkeille koskien muoviesineita. Pahoittelen, että aika ei ole riittänyt tekemään kaikkea tätä loppuun asti, mutta onneksi tulee vuosi uusi. Kerättynä on myös hauskoja juttuja välipaloiksi.
Viime aikoina on lisäaine natriumglutamaatti tai MSG, kuten englanninkielinen lyhenne kuuluu, ollut jälleen paljon esillä En näe kyseisen aineen käytölle erityisiä syitä, mutta tapaus E621 on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen blendaus tutkimusta, tunteita ja tiedottamista, että mielestäni kurkistus ilmiöön mediakriittiset kakkulat silmillä on paikallaan.
Olen suunnitellut joulukalenteria. Siinä ei esitellä tavaroita - ellei ole todella pätevä syy. Joulukalenterin painotus on ilossa, yhdessä tekemisessä ja hyödyssä - pienissä asioissa, joista tulee hyvä mieli. 
Lukijoille, kommentoijille ja sähköpostia lähetelleille kiitokset. Keskustelu on monologia mukavampaa.

Lue myös
Sata kehua
KEHU 75. Pimeydessä on se hyvä puoli, että voi sytytellä kauniita valoja.

6 kommenttia :

Ezka kirjoitti...

Hieno määrä kirjoituksia! Tuohon kehuun voisin lisätä, että voi jopa sytyttää virtuaalisen takkatulen palamaan omaan näyttöön. ;-)

kte kirjoitti...

Kiitos tästä blogista! Vaikka jokin juttu tuntuu mielenkiintoiselta tai sitten siitä olisi lisäkysymyksiä tai muuten vaan olisi jotain kommentoitavaa, se sitten usein ihmisiltä saatta jostain syystä jäädä!

Annimaria kirjoitti...

Onnea hienon suorituksen johdosta! Rakennekynnet kiinnostais todella, kun monilla tutuilla niitä tuntuu olevan. Taitaa olla ilmiö vaan kasvussa koko ajan, ja alalla on niin plajon eri yrityksiä ja niiden tuotteita, että mahtaa olla aikamoinen kemikaaliviidakko.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Päädyin tänne Kemikaalicocktailin kommenttiosiossa olleen linkin kautta, ja on kiva lukea kemikaaliasioista myös tieteellisemmästä näkökulmasta, Kempparin Noora kun menee joskus enemmän tunteella kuin tieteellä. ;)

T: 21-vuotias ympäristöalan opiskelija pyrkimyksenään vähempikemikaalinen elämä

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko tänne lisätä "postia Anjalle" ikkunan tms. Joskus olisi kommentoitavaa ja ehdotettavaa, jotka eivät suoranaisesti liity uusimpiin kirjoituksiisi, joten tuntuu tyhmältä laittaa niitä uusimpien juttujesi kommnetteihin.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos Ezka, kte, Anni, tiltha ja anonyymi. Ei kannata ottaa stressiä kommentoinnista. :)
Anonyymin ehdotus on hyvä. Katson, miten moisen laatikon saisi tänne. Toki voi aina lähettää sähköpostin osoitteeseen kemikaalikimara@gmail.com.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails