Kemikaalikimara: Kasarimeininkiä

lauantai 8. elokuuta 2009

Kasarimeininkiä

Löysin kesällä maalta vintin kätköistä kahdeksankymmentäluvun mainoslehtiä. Eihän niitä voi paperinkeräykseen laittaa, vaan käyttää lähdemateriaalina bloggaamiseen. Kierrätystä parhaimmillaan. Kuvat sopivat hyvin syksyn väriteemaan. Tulossa on nimittäin kirjoitus tekstiiliväreistä. Mitäpä tuumaatte näistä karamellisävyistä?
Denise-lappuhaalarit nousivat vuoden suosikkivaatteeksi. Käytännöllistä käyttömuotia. Pidä luonnonvalkoisina ja jos kyllästyt, niin värjää itse hetkessä haluamasi väriseksi. For You on erikoistuote, jota et muualta saa.
En kyllä muista nuoruudessani nähneeni kenelläkään pojalla tai miehellä yllään valkoisia lappuhaalareita, ellei sitten huomioida työasuja. Esimerkiksi maalarit käyttävät valkoisia työasuja.Pastellivärejä heinäkuulta 1980 - ja nilkkasukat. Kuvissa yhtenä mallina TV-juontaja Anna-Liisa Tilus, muita en tunnista.
Tässä näyte miesten tyylistä Anttilan kuvastosta. Plyysiliivi ja -pusero, reipasta ruutua sekä tietenkin näyttävät pokat.

Syksymällä esittelen talvimuotia vuodelta 1981. Mielenkiintoista sekin Hansu ja Pirre -ulkoiluasuineen.

Lue myös:
Sata kehua

KEHU 23. Pyrin olemaan rojun taltuttaja, mutta täytyy silti kehua niitä, jotka älyävät laittaa sinänsä arvotonta talteen. Vanhasta mainoslehdestäkin voi olla iloa lähes kolmenkymmenen vuoden kuluttua.

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, mullapa oli valkoiset lappuhaalarit, 10 v vanhemmalta naapurin tytöltä perityt.

*P*

Kemikaalikimara kirjoitti...

Mitäs muuta kasarityylistä? Minulla on tallella haalistunut neonkirjava T-paita ja lepakkohihainen takki.

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Anja! Minulla on tallella HOPPER-merkkinen paitapusero ja HOPPER-merkkinen bleiseri. Oranssia värisävyä olevan paidan sain isosiskoltani vuonna 1991. HOPPER-merkkisen bleiserin ostin nuorimmaisen isosiskoni häihin kesällä 1988. Bleiseri on väriltään valkoinen. Viime yönä mietiskelin, että minkä merkkisiä vaatteita "kultaisella 80-luvulla" valmistettiin. "HOPPER", "dobber", "Smithy's" ja "Santarelli" olivat niitä vaatemerkkejä, joita mieleeni viime yönä tuli. Vaatemerkkien ohella muistelin, että millaisia vaatteita erilaisissa muotikatalogeissa mainostettiin. Syksyllä 1987 selasin Anttilan katalogia, jonka kannessa komeili tumma, lyhyttä hiustyyliä suosiva nainen. Tämä nainen oli sonnustautunut farkkukankaasta valmistettuun trenssiin. Saman vuoden kesällä selasin Elloksen katalogia. Sieltä muistan vaaleansinistä värisävyä olevan Chambray-mekon. Ja, jos en ihan väärin muista, niin Chambray-mekkoon oli sonnustautunut tämä Anttilan katalogin kannessa ollut nainen. Elloksen katalogissa mainostettiin myös safaripaitoja ja safarijakkuja. Polettipaidat olivat kova juttu 1980-luvulla...

Anonyymi kirjoitti...

Ai, niin. Noista polettipaidoista tuli mieleen sellainen juttu, että kannattaa käydä youtubessa katsomassa Leena Vanamon video, jossa hän esittää kappaleen "Sua kaipaan". Tämä on todellista suomalaista nostalgiaa 1980-luvulta...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails