Kemikaalikimara: Törkyinen juttu

lauantai 2. toukokuuta 2009

Törkyinen juttu

Vappu on suomalaisten karnevaalipäivä. Tänä vuonna aurinkoinen, lämmin, pölyinen ja roskainen. Ilmassa lensi pölyä niin, että olkapäät olivat kuin hilseen peitossa. Käsilaukkukin kaipasi pölyrättiä. Mutta pientä oli pölyn aiheuttama harmi muuhun roskaamiseen verrattuna. Vuonna 2009 tehtiin uusi ennätys. Helsingissä oli kaikkien aikojen roskaisin vappu.

Helsingin Sanomissa kaupungin puutarhuri Sampo Sainio ihmettelee viime vuodesta kasvaneen roskan määrää: "Silloin sanoin, ettei roskan määrä voi enää pahemmaksi mennä. Tänä vuonna sitä oli kuitenkin enemmän kuin viime vuonna, tavattoman paljon". Lauantai-iltapäivään mennessä siivouspartiot olivat keränneet alueelta 35 lavallista jätteitä!
Vappujälkien siivoamisen arvioidaan maksavan helsinkiläisille yli 100 000 euroa. Luulisi tuollakin rahalla olevan muuta käyttöä. Kyse on vain siitä, että ihmiset eivät viitsi vielä roskiaan alueella oleviin jäteastioihin tai viedä niitä repussaan tai laukuissaan takaisin kotiin. Kummasti ne syömiset ja juomiset jaksetaan kantaan Kaivopuistoon, mutta kun ne huomattavasti kevyemmät kuoret pitäisi hoitaa pois, ei millään viitsitä.

Vapunpäivän jälkeisenä yönä juhlijat sytyttelivät roskia tuleen. Sammutustöihin tulleita palomiehiä oli heitelty tyhjillä pulloilla.

Valkoinen hattu, vappunaamaari, vappunenä, vappuaivot.

Kuva: jahapaula, Flickr, lisensoitu Creative Commons lisenssillä

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails