Kemikaalikimara: Torjuntavoitto murkkuinvaasiosta?

torstai 23. huhtikuuta 2009

Torjuntavoitto murkkuinvaasiosta?

Erä 1

Niitä oli aamulla keittiössämme ulkoterassin oven edessä. Polkua pitkin olohuoneeseen päin kulki sokerimuurahaisia kumpaankin suuntaan. Vakoiltuani hetken sokerimuurahaisjoukon eturintaman toimia, havaitsin niiden livahtavan sisään terassin oven karmin raosta. Ovelaa!


Mietin eri vaihtoehtoja:
  • nitistys - auttaa vain hetkeksi, sillä murkkuja tulee vain lisää ja lisää...
  • myrkytys - ehkä joku vanha Raid-pullo löytyisi, mutta...njaa....ei kiva
  • kunnes muistin keittiökemian - pippuri!
Ripottelin karmin reunalle valkopippuria. Muurahaiset eivät selvästikään pitäneet siitä. Reitti murkkujen kulkuaukolle oli pippurimiinoitettu. Eivät selvästikään uskaltaneet astua harmaan jauheen päälle. Jouduin turvautumaan väkivaltaan ja nitistin tiedustelujoukot. Kun palasin töistä, terassin oven edessä harhaili vain kaksi muurahaista ilmeisesti palanneena olohuoneeseen tehdyltä reissulta. Muuten oli hiljaista. Torjuntavoitto.

Erä 2

Kuvittelinpa pääseväni helpolla. Lisäsin otsikkoonkin kysymysmerkin. Poikani nimittäin kertoi, että kun hän oli tullut kotiin koulusta, kissanruokakipossa oli ollut sikapaljon muurahaisia. Voi veljet! Olenko pakotettu ostamaan automaattisella kannella varustetun kissanruokakipon? (Katso postaukseni "Turhuuksien tavarataivas - Osa 2").
Poika oli turvautunut keittiökemiaan ja suihkuttanut laimennettua käsitiskiainetta ruokakippoon. Tämän hän keksi ihan itse. Muurahaisilla ja tiskiaineella höystetty kissanruoka päätyi sitten vessanpönttöön. Ne kaksi onnetonta muurahaista olivatkin tulossa ruokintapisteestä. Saa nähdä, mitä huomenna tapahtuu. Täytyy varmaan käydä tutkimassa muurahaisten tukikohdat ulkona.

Asemasota?

Tänään on ollut hiljaista. Perhe havainnut sisällä vain yhden muurahaisen. Kissanruoka on saanut olla rauhassa.

Kuva: Jeff Kubina, Flickr, lisensoitu Creative Commons lisenssillä

6 kommenttia :

Ezka kirjoitti...

Torjuntavoitto mutta saattavat kyllä tulla äkkiä takaisin. Muistaakseni näin jossain kaupassa muovirasioita jotka sisälsivät myrkyllistä herkkua muurahaisille.

Ilmeisesti sovellettu juuri sisäkäyttöön ettei myrkkyä mene vääriin paikkoihin. Ideana on se että muurahaiset hakevat myrkkyä rasiasta ja vievät sen pesäänsä jossa se leviää muille asukkaille.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Muurahaiset ovat nopeita ja sitkeitä. Meillä oli kerran erikoinen yllätys odottamassa, kun palasimme tuttavien mökiltä. Jätimme auton rantaan, josta meidät haettiin veneellä mökille. Vuorokauden kuluttua palasimme autolle, jonka takakontissa oli melkoisesti sokerimuurahaisia. Olivat kiivenneet rengasta pitkin takakonttiin. Jotain siellä täytyi olla. Ehkä valunut tyhjistä palautuspulloista. En tiedä. Muurahaisille mobiili koti ei vain ole kovinkaan kätevä.

Sisäkäyttöön nuo pienet laatikot voivat sopia. Niissä on jotain makeaa houkutinta muurahaismyrkyn kera. Laatikot eivät vain poista varsinaista ongelmaa. Joskus muurahaisten läsnäolo sisällä voi kertoa kosteusvahingosta.

Sari Johanna kirjoitti...

Eikös Funlight-mehu tehoa muurahaisiin? Makea haju houkuttelee muurahaiset, mutta mehu on sellaista myrkkyä, että se tappaa muurahaiset. Itse en ole kokeillut, mutta tällaista olen kuullut :)

Kemikaalikimara kirjoitti...

Viittaat varmaan tähän ruotsalaiseen Ny Teknik-lehden artikkeliin:

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article407917.ece

Tässä mehu, joka tappaa muurahaisesi.

En ole itse kokeillut Fun Lightia, mutta varmaan toimii ihan hyvin. Täytyy haastatella poikaa, miten tiskiaine vaikutti.
Vastaavanlaisia esimerkkejä on muitakin. Jos haluaa undulaattinsa tai papukaijansa hengilta, ei tarvitse kuin viedä lintuhäkki keittiöön ja lämmittää teflonpannuaan kuivana jonkin aikaa. Koiransa voi saada hengiltä suklaalla.

(Tämä ei sitten ottanut kantaa aineiden haittoihin ihmisellä, se on aivan oma juttunsa.)

Ezka kirjoitti...

Eräs tuttu kokeili näitä mainitsemiani rasioita sisätiloissa ja kyllä ne tehosivat muurahaisiin erittäin hyvin.

Kemikaalikimara kirjoitti...

En epäile rasioiden toimivuutta. Lähinnä pohdiskelen muurahaisten sisälle änkeämisen syitä. Tiedän nimittäin pari tapausta, joissa murkkuongelma johtui siitä, että seinässä oli kosteutta (kylppäri). Kun seinä avattiin, sieltä tuli valtavasti muurahaisia.
Toisaalta murkut voivat vain marssia sisälle, jos maa talon ympärillä on vaikka "murkkujen rivieraa.". Tällöin laatikot ovat paikallaan. Ja kun murkkumyrkky on rasian sisällä, siitä ei ole haittaa esimerkiksi lapsille tai kotieläimille.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails