Kemikaalikimara: Kemikaalikimara aloittaa

maanantai 26. tammikuuta 2009

Kemikaalikimara aloittaa

Enpä olisi uskonut, että jonain päivänä aloitan bloggaamisen, mutta niin siinä vain kävi.
Kemikaalikimara aloittaa tänään. Ja miksikö?

Olen koko työurani ollut tekemisissä tavalla tai toisella kemiallisten aineiden kanssa.
Sitten sain ystävältäni kesällä 2006 idean kirjoitaa kemikaaliaiheisen kirjan sellaisille, jotka eivät tunne kemiaa, mutta haluavat tietoa arkeen liittyvistä asioista. Hän itse koki, että ei löydä tarpeeksi tietoa selkeässä muodossa. Ymmärsin heti, että aihepiiri on erittäin laaja, eikä kirjaa pysty kirjoittamaan iltatöinä. Aikani tuumittuani päätin kuitenkin ryhtyä työhön. Työnantajani suhtautui asiaan myötämielisesti ja sain vuoden vapaata. Kemikaalikimaraa kirjoitin vuoden 2007, lähes kokopäivätoimisesti.

Aihe on hyvin ajankohtainen, kirjoitettavaa ja kommentoitavaa tulee eteen jatkuvasti, joten katsoin parhaaksi aloittaa blogin. Motiivini on sama kuin Kemikaalikimaralle: ihmisten tietoisuutta kemikaalien haitoista tulee lisätä.On monta asiaa, joista soisi kirjoitettavan enemmän. Toisaalta mediassa on välillä kovinkin raflaavia juttuja, joissa ei eroteta olennaista epäolennaisesta.

Tällä hetkellä mielessäni pyörii useita aiheita. Tulossa on juttua muun muassa hiusväreistä, energiansäästölampuista, häkäkaasusta ja PTFE-muoveista. Yhtenä teemana on vaaran ja riskin ero. Ne eivät ole sama asia, vaikka sitä ei ehkä ihan äkkiä uskoisikaan. Kerron myös, mitkä "myrkyt" ovat oikeasti myrkkyjä ja mitkä eivät sekä muistutan aineista, joita ei aina haitallisiksi mielletäkään.

Juttutoiveita voi listata kommenteissa tai lähettää osoitteeseen
mailto:kemikaalikimara@gmail.com

Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails