Kemikaalikimara: Ämpärikaupalla voidetta?

torstai 15. joulukuuta 2016

Ämpärikaupalla voidetta?

Kasviksia kehotetaan syömään vähintään puoli kiloa päivässä. Hyvä ohje!
Vaan mitäpä tuumaatte Facebookin virrassa silmille hypänneestä mainoksesta, jossa kehotetaan rasvamaan ihoa puolella kilossa voidetta viikossa.


Pitäisikö ihmisen tosiaankin hieroa itseensä 26 kiloa voidetta vuodessa? Myös kuvan lapsien? Jos mittayksikkönä käytetään tavallisia kymmenen litran ämpäreitä, nelihenkinen perhe käyttäisi ohjeen mukaan vuodessa kymmenen ämpärillistä. Oikeasti Ratiopharm?

10 kommenttia :

Tiitiänen_ kirjoitti...

Terve ihohan ei ylimääräisiä rasvoja kaipaa, aika uskomatonta mainontaa kieltämättä!

Tiitiänen_ kirjoitti...

Terve ihohan ei ylimääräisiä rasvoja kaipaa, aika uskomatonta mainontaa kieltämättä!

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä varsin reipasta liioittelua, jopa omalle atooppiselle iholleni 500g perusvoidepurkki riittää yli kuukaudeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin atooppisesta ihosta kärsineen suurimmat oireet loppuivat, kun lopetin apteekin ja kaupan voiteiden käytön. Joskus sheavoita pesun jälkeen sipaisen pahimmille alueille eli kasvoille yleensä. Nuo muut voiteet vaan pahentaa tilanteen.

voikukka kirjoitti...

Ensin kai pitäisi kuurata kuumalla vedellä ja saippualla iho omasta rasvasta puhtaaksi ja tilalle rasvaa purkista!
Kun malttaa pestä vain lian, silloin kun sitä on, ei purkkirasvoja tarvitse, korkeintaan iltaisin käsiin.

Anonyymi kirjoitti...

Actavis valmistaa apobasen, ratiopharm ei liity siis tähän.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Actavis tosiaan valmistaa Apobasen, mutta Actavis-brändit löytyvät nykyisin ratiopharmin valikoimasta. Mutta kun lukee uutista pidemmälle, käy ilmi, että Suomessa firmat toimivat erillisinä yhtiöinä. Hieman sekavasti sanottu.


"Actavis-brändit löytyvät jatkossa ratiopharmin valikoimasta
19.8.2016


Ratiopharm Oy:n emoyhtiö Teva Pharmaceuticals Ltd. (TEVA) on ostanut Allergan-yhtiön rinnakkaislääkkeet ja itsehoitotuotteet. Suomessa tämä tarkoittaa sitä, että Actavis Oy:n tunnetut tuotemerkit (esim. Apobase, Decubal, Betolvex sekä Actavis-reseptivalmisteet) löytyvät jatkossa ratiopharmin valikoimasta.

Maailmanlaajuisesti yrityskauppa tuo yhteen kaksi johtavaa toimijaa, ja uusi yhtiö tarjoaa entistä vahvemman valikoiman laadukkaita ja edullisia lääkevalmisteita. Suomessa sekä Actavis Oy että ratiopharm Oy jatkavat toimintaansa toistaiseksi erillisinä yhtiöinä. Yrityskauppa nostaa uuden yhtiön Suomen viiden suurimman lääkemarkkinoijan joukkoon.* *IMS 5/2016
Anonyymi kirjoitti...

Vaikka 500 g/vk on minusta liioittelua, kun tuollainen 500 g voidepurkki kestää oman atopian hoitoon ~kuukauden, en silti pärjää ilman voidetta paria päivää pidempään. Ei, vaikka on kokeiltu vähentää pesemistä, jättää pesuainetta pois, käyttää eri lämpöistä vettä ja oikeastaan kaikkea, mitä vaan keksii. Olisihan se mukava olla rasvaamatta, mutta ennemmin rasvaan kuin elän kutisevan ja hilseilevän ihon ja ihottuman kanssa. Oli pakko ottaa kantaa hieman noihin "iho ei kaipaa purkkirasvaa"-kommentteihin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan totta! Rasvaamisen tarve on niin yksilöllistä. Mullekin on yritetty väittää että kun ei käytä käsi- tai huulirasvaa niin sitten sitä niitä ei tarvitse. Kukkua! Vähennän aina kesän tullen, kun rasvaamisen tarve vähenee rajusti, rasvaamisen minimiin eli huulirasvaa ja kevyt käsirasvaus nukkumaan mennessä, ei aina sitäkään, ja pärjäilen kesän mainiosti. Syksyllä pitää aina erikseen opetella rasvaamisrutiini uudestaan kun iho menee huonoon kuntoon, siinä menee pari viikkoa että oppii taas muistamaan. Niin että ei mene sillä että vaan ei rasvaa! Mulla on aina tosi rohtuneet huulet ja kuivat, ihottumaiset kädet syksyisin ennen kuin opin uudeataan rasvaamaan riittävän usein. Tietenkin niiden ihmisten, jotka eivät rasvaa tarvitse, ei kantsi sitä rasvaa hölvätä, sehän on luonnon tuhlausta. Mut se, että joku ei purkkirasvaa tarvi ei tarkoita et sama pätis kaikkiin ihmisiin!

Kaisa kirjoitti...

Meillä ei noin paljoa käytetä rasvaa. Täytyy myöntää, että joskus myös ihon rasvaaminen unohtuu kokonaan. Täytyy varmastikin tutkia, olisiko jotain suurempia pulloja joissa on rasvaa. Voisi sitten lisätä tilaukseen, samalla kun tilaa muita apteekkituotteita.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails