Kemikaalikimara: Mikrobit ja kemikaalit ruoassamme -luento tiistaina 18.10.2016

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Mikrobit ja kemikaalit ruoassamme -luento tiistaina 18.10.2016

Muistutanpa luennosta tiistaina 18. lokakuuta klo 18.00–19.45 Helsingin yliopiston päärakennuksessa, sali 10 (Fabianinkatu 33, 3. krs, käynti Fabianinkadun puolelta).


Mikrobit ja kemikaalit ruoassamme
Luennoitsijat:
Prof. emerita Mirja Salkinoja-Salonen, Helsingin yliopisto:
Haitalliset, hyödylliset ja välttämättömät mikrobit
Mikrobeista voi olla haittaa, mutta ne ovat myös hyödyllisiä - itse asiassa välttämättömiä - ihmisen elimistön hyvinvoinnille. Mikrobikauhuiset ja "antimikrobisista" tuotteista innostuneet suomalaiset sairastuvat siitä, että tuhoavat oman elimistönsä "terveyspoliisit".
DI Anja Nysten, Ekosäätiö:
Vieraita aineita lautasella
Vieraat aineet ruoassa ovat aineita, jotka eivät ole elintarvikkeen valmistus- tai lisäaineita, esimerkiksi pakkauksista irtoavat aineet, torjunta-ainejäämät ja ympäristömyrkyt. Lisäaineet puolestaan ovat ruoassa tarkoituksella. Sekä lisäaineet että vierasaineet herättävät kuluttajissa huolta.
Puheenjohtaja: suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä, Ekosäätiö

Mikrobiologi Mirja Salkinoja-Salonen on kansainvälisesti arvostettu tutkimustyöstään ja nimitettiin äskettäin Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mirja_Salkinoja-Salonen
Vuoden 2016 alussa Suomen tiedetoimittajat palkitsi dipl. ins. Anja Nysténin Tiedeviestintä-palkinnolla arjen kemian kääntämisestä ymmärrettäväksi tavallisille kuluttajille blogissaan "Kemikaalikimara". http://www.hs.fi/elama/a1465961851175

Mikä on Ekosäätiö?
Ekosäätiö perustettiin vuonna 1991 jatkamaan ja edelleen kehittämän VTT, pääjohtaja Pekka Kuusen jälkeensä jättämää yhteiskunta-politiikan ja ekologisen ajattelun perintöä.  
Ekosäätiö kutsuu vuotuisessa luentosarjassaan eri intressipiirien edustajia etsimään ja kehittelemään yhteisiä linjoja vastakkaisiin suuntiin vaikuttavien jännitteiden kentissä. Luentosarja toteutetaan yhdessä ajatushautomo Demos Helsingin, Kriittisen Korkeakoulun ja Suomen ympäristöopisto Syklin kanssa Helsingin yliopiston tiloissa.
Luentoilloissa kulloistakin teemaa käsitellään paikallisesta ja globaalista näkökulmasta. Puheenjohtajina toimivat Ekosäätiön hallituksen, valtuuskunnan ja Eko-senaatin jäsenet sekä yhteistyökumppanit.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kommentoin nyt tähän, vaikkei asiani koskekaan luentosarjaa. Oletko tutustunut Adidaksen alumiinittomaan Adipure-antiperspiranttiin? Kun näin tuotteesta mainoksen, olin innoissani; vihdoin alumiiniton antiperspirantti ja vielä edullinen hinta. Tuotetta tutkiessani huomasin kuitenkin, että se sisälsi vaikka mitä. En valitettavasti muista tarkkaan, mutta muistaakseni ainakin joitakin siloksaaneja. Olisi mukava kuulla mielipiteesi tuotteesta! Onko alumiinittomuus kuitenkin tuotteen kohdalla tärkein asia vai pitäisikö huolehtia siloksaanien yms. saamisesta?

-Laura

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails