Kemikaalikimara: Med lite pussar - en kortfilm om kemikalier i barns vardag

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Med lite pussar - en kortfilm om kemikalier i barns vardag

Ohessa ruotsalainen noin viiden minuutin video "Med lite pussar - en kortfilm om kemikalier i barns vardag". Kannattaa katsoa, vaikka ruotsin kieli ei sujuvaa olisikaan. Filmin aiheena on pienet lapset ja lastentarvikkeiden ja elinympäristön haitalliset kemikaalit. Varsinaista asiatietoa on niukasti, mutta filmin tarkoitus lienee korostaa asian tärkeyttä.
Pahoittelut, että blogissa on ollut hiljaista jonkin aikaa. Bloggajakin pitää joskus lomaa ja työt ovat vieneet matkoille. Mutta homma jatkuu ja kirjoituksia on tulossa. :)

3 kommenttia :

La Jo kirjoitti...

Eipä tuosta tosiaan pahemmin selvinnyt yhtään mitään konkreettista, suhteellisen dramaattinen pätkä :D Ei kai kukaan pussaa lastaan punatuin huulin..
Mutta aihe on mielenkiintoinen.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei kai kukaan pussaa lastaan punatuin huulin.. "
Löytyy varmasti näitäkin tapauksia. Ei kannata aliarvioida toisten tyhmyyttä/akattelemattomuutta.. Huulipuna oli hyvä esimerkki, koska sen näkee miten se päätyy toisen iholle. Monia muita aineita kasvojen alueella ei huomaakaan.

Tästä aiheesta pitäisi puhua enemmän. Asiasta ovat tietoisia vain ne, jotka hakevat itse aktiivisesti tietoa. Neuvolan kautta pitäisi jakaa tietoa enemmän. Muistan kun sain synnytyksen jälkeen sairaalasta kaksikin ilmaista näytepakkausta, joissa oli kaikenlaista turhaa. Emme tarvinneet niistä pienistä purnukoista mitään. Monet eivät osaa kyseenalaistaa näiden aineiden tarpeellisuutta, kun ne kerran sairaalasta jaetaan mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Neuvola on tosiaan jäänyt näissä asioissa pahasti jälkeen. Kemikaalialtistuksen minimointi pitäisi olla lastenhoidossa yksi perusasioista, samalla viivalla kuin oikea ravitsemus. Kuinka moni esimerkiksi asiaa ollenkaan ymmärtämättä lämmittää vauvalleen ruuat muoviastiassa mikrossa? Tai kylvettää joka kerta pesuaineita käyttäen, ja rasvaa, tai puhdistaa pepun pääsääntöisesti kosteuspyyhkeillä?
Ja kuinka moni tietää että kaikki vauvan tekstiilit tulee pestä ennen käyttöönottoa, ja patjat tuulettaa ja imuroida?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails