Kemikaalikimara: Vauvat kosmetiikkamarkkinoilla

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Vauvat kosmetiikkamarkkinoilla

Little Baby Foam Head


Olen täällä blogissani varmaan useampaankin kertaan ottanut esille, miten markkinoinilla luodaan ihmisille tarpeita. Olikin ilahduttavaa saada sähköpostiin oheinen viesti:
"Lapset ja kosmetiikka
Haluaisin jakaa oman kokemukseni markkinoijien luomista tarpeista. Olen kolmen lapsen (7 ja 4 vuotiaat ja vauva) äiti.  Luonto ja ympäristö ovat olleet aina lähellä sydäntä. Esikoisen syntyessä tajusin miten vauvoillekin markkinoidaan vaikka mitä purnukkaa. Tuntui kuin esimerkiksi shampoon käyttäminen vauvalle (kaljulle) olisi itsestäänselvyys ja kyse on vain oikean tuotteen valitsemisesta. Samaa rataa tietenkin kylpyöljyt, rasvat jne. Tuotemäärä tuntui uskomattomalta varsinkin kun itse käytin samaan aikaan säännöllisesti vain saippuaa ja shampoota. Päätimmekin pysyä vesipesu riittää linjalla ja aloittaa shampoopesut vasta kun lapsen hiukset sitä näyttävät kaipaavan. Nyt esikoisemme täytti 7 vuotta ja hiukset puhdistuvat edelleen pelkällä vedellä. Ainoastaan täitä häädettäessä jouduimme turvautumaan shampooseen ja  seurauksena oli hetkellisesti rasvoittuvat hiulset. Myös saippuaa lapsilla kuluu vain käsien pesuun. Lahjaksi saadut suihkusaippuat seisovat vain koristeina kylpyhuoneessa, sillä niitä käyttämällä lasten iho kuivui heti. Eli kaikki ne 'vauvantuoksuiset' tuotteet joita esim. ilmaispaketeissa odottaville äideille jaellaan ovat todennäköisesti täysin turhia ja johtavat vain turhaan kierteeseen kun saippuan kuivattamaa ihoa pitää rasvata ja shampoon rasvoittamia hiuksia pestä tiheämpään.
Harmi, että sosiaalinen paine ajaa ihmisiä käyttämään turhia aineita (ja totuttamaan myös lapsensa niiden käyttöön). Itsekin tunsin pitkään jopa syyllisyyttä siitä, etten käyttänyt dödöä, puhdistusmaitoa, kasvovettä yms. sellaista mitä 'kunnon hienon naisen' tulee käyttää. Edelleenkin luulen että suurin osa ihmisistä luulee minun vitsailevan kun sanon, että seksikkäin miehen partaveden tuoksu on metsätöistä kotiin tulleen miehen tuoksu.
Toivottavasti asenteet muuttuvat vähitellen. 

Aidoin vauvantuoksuisin terveisin,
Tiina"
Ei tuohon juuri lisättävää ole.  Kannattaa harkita, mitä oikeasti tarvitsee. Kiitokset Tiinalle!


Lue lisää

4 kommenttia :

Unknown kirjoitti...

Aamen. Täällä Espanjassa surullisin markettituote on ehdottomasti vauvojen hajuvesi. Miksi.

Anonyymi kirjoitti...

Just noin! Hieno kirjoitus. Täällä nainen 46 vee joka myöskään ei käytä kun shevoita+neitsytöljyjä ja itsetehtyä saippuaa käytännössä. Dödö on aloeveraa+soodaa.. kaikki muutkin on kutistettu mahdollisimman pieneen purkkien osalta. En ole koskaan meikannut varsinaisesti. Joskus harvoin värjään kulmia ja hiuksia hennalla. Tuoksuja käytän käytännössä melkein kokonaaan eteerisistä öljyistä jne.. Hyvin toimii :)

Anonyymi kirjoitti...

Tulin kuukausi sitten Kaliforniasta ja jokaisen kaupan hampaidenhoito osastolla oli myynnissä vauvojen hampaiden valkaisugeeliä :(

Anonyymi kirjoitti...

Anja, en hakemalla löytänyt, että olisit kirjoittanut vetyperoksidista muussa kuin hiustenvärjäyksen yhteydessä, joten olisiko tästä tulossa tekstiä? Tai ehditkö kommentoida, mitä mieltä olet tämän artikkelin sisällöstä?

http://www.extrawellness.net/hydrogen-peroxide/

Uskaltaako vetyperoksidia tosiaan käyttää tuollaisiin, etenkään suuhun ja iholle? Ostin sitä pienen purkin apteekista kun ajattelin testata hiuksiin ja hampaisiin. Kiitän jo etukäteen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails