Kemikaalikimara: Matkalaukun kuolema

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Matkalaukun kuolema

Ostimme poikaystäväni kanssa matkalaukut New Yorkista, samanlaiset siniset Samsonitet - tyylikkäät ja laadukkaat kuin mitkä. Sisusta arvokkaan oloinen ja huoliteltu. Hintaa oli varsin paljon, mutta silti noin puolet siitä kuin mitä vastaavanlaiset olisivat Suomessa maksaneet. Emmekä samanlaista mallia edes nähneet täkäläisissä valikoimissa. Entinen poikaystäväni, nykyisin mieheni, on ehdottanut, että hankkisimme uudet kevyemmät matkalaukut. Painoa vanhoissa laukuissa kun on reilusti enemmän kuin uusissa ultrakevyissä. Olen siitä huolimatta vastustanut tiukasti. Hyviä laukkuja EI uusita tarpeettomasti.

Siinä se makaa, väsynyt matkaaja.
Tänään toinen laukuista tuli pahasti murjottuna kotiin, kolmesta kohdasta murtuneena, vyöt ympärillä. Oli sen laukun viimeinen matka, mutta olihan sillä toisaalta ikääkin jo yli 25 vuotta. Kaverille oli käynyt sama kohtalo pari vuotta sitten. Laukkuvanhukset eivät enää kestäneet paiskomista ruumaan ja takaisin. Matkaa kohden laskettuna laatulaukut ovat kuitenkin olleet järjettömän edulliset.  Näiden kohdalla laatu on osoittautunut kannattavaksi valinnaksi. Kestääkö moni halpislaukku 25 vuoden matkat? Onko sinulla kokemuksia pitkäikäisistä laukuista - entä huonolaatuisista?
Voiko matkalaukkua olla ikävä?

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti Rimowan alumiininen laukku nelipyöräisenä versiona. Kirpaisee ostohetkellä, mutta on tuottanut paljon iloa viimeisinä vuosina. Laukussa on laadukkaat, isot pyörät, joiden ansiosta ilo vetää matkalaukkua vaikka hiekoitetuilla jalkakäytävilläkin. Rullaa kevyesti ja ennen kaikkea kestävä. Miinusta painosta: toisaalta paino taitaa indikoida laatua. Valmistaja lupaa myös pitkän materiaalien laatutakuun.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin aikoinaan Ruotsista Samsoniten laukun 80-luvun lopussa, maksoi muistaakseni vähän yli tuhat kruunua. On niitä pehmeämuovisia, joissa ei sisällä muutakuin vyöt ja sivutaskut. On reissannut enemmän kuin minä, kun on ollut miehen suvun käytössäkin välillä. Yleensä meillä ei ole muuta ruumaan laitettavaa kuin tuo. Hyvin on kestänyt tähän asti 1-2 x vuodessa reissut.
Käytössä mukavempia laukkuja varmaan olisi nykyään tarjolla.

Anonyymi kirjoitti...

Hankin kuutisen vuotta sitten Samsoniten polypropeenisen laukun käytettynä, maksoin 30 e. Laukun ulkopintaan tulee uusia naarmuja joka matkalla, muuten toimii edelleen hyvin (matkoja on ollut yhteensä vasta kolmekymmentä). Punainen väri saa laukun myös erottumaan joukosta laukkuhihnalla. Ainut, mikä laukussa harmittaa, on se, että alla on vain kaksi pyörää. Pienempi saman valmistajan laukkuni kulkee neljällä ja on huomattavasti miellyttävämpi käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on käytössä isovanhemmilta peritty vanha kovamuovinen Delsey. Edelleen kuin uusi, joskin täytenä haastava raahattava, kun mallia pitää vetää kahden pyörän varassa ja mielellään oikealla kädellä (minä ja puolisoni vasenkätisiä). Mutta minkäs teet, kun laukku vaan kestää ja kestää. Eihän noin isoa muovimäärää nyt turhaan kaatopaikallekaan voi raahata. Ikää laukulla on vähintään 20 vuotta. Ehkä 2013-luvun Delsey ei kestäisi samaan tapaan, mutta tämän laukun kanssa me reissataan varmaan maailman tappiin asti! (ps. ei tule ikävä, sitten, kun aika siitä jättää).

Unknown kirjoitti...

Lähes kaikiksta matkalaukuista on hajonnut lukko. Kerran molempien matkalaukkujen lukot olivat jumiutuneet, vaikka emme olleet edes lukinneet niitä matkan ajaksi. Piti murjoa auki. Samsonite, jonka kuvittelimme olevan todella laadukas merkki, osoittautuikin huonoksi. Kerran se on jo takuuseen mennyt kkun pyörä hajosi. Nyt siitä hajosi lukko, joka siis oli jumiutunut ja oli murjottava se auki, jotta saimme matkatavarat ulos. Paras matkalaukku on ollut se halvin, joka oli vaan hirveän painava. Ois näköjään kannattanut säästää se laukku.Siinä toimi lukkokin :).

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin suosittelen Rimowan alumiinilaukkua. Jos (lue:kun) siihen tulee lommoja (reissussa rähjääntyy), ne on helppo sisäpuolelta moukaroida takaisin muotoonsa :) Jos matkalaukun lukko hajoaa, siihenkin löytyy ainakin Rimowalta varaosia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails