Kemikaalikimara: Keittiöremontti - leikkuulaudat

lauantai 7. syyskuuta 2013

Keittiöremontti - leikkuulaudat

Keittiöremontissa on pieni tuumaustauko, mutta laitan teille pari päivitystä jo tehdyistä hommista. Keittiönremontin maalausvaiheessa, kun irrottelin laatikostojen etulevyjä sain oivalluksen. Kai tiedätte puiset, naarmuiset leikkuulaudat, joissa muhii entisten asukkaiden jäljiltä kenties vuosien tahrat - ei kovin houkutteleva vaihtoehto leivän tai vihannesten leikkaamiselle. Keittiössämme on ulosvedettävät jo parhaat päivänsä nähneet leikkuulaudat, joita emme ole käyttäneet varsinaiseen tarkoitukseensa. Ne toimivat lähinnä irtonaisten leikkuulautojen varastona. Lähtötilanne oli siis tällainen:


Tuumin, pitäsikö hankkia jostain uudet levyt tai kentien vaihtaa tilalle laatikko, mutta hoksasin, että lautojen kääntöpuolet ovat ihan kuin uudet. Laiskuus iski, en jaksanut lähteä metsästämään tai teettämään uusia, vaan päätin trimmata vanhat.  Ruuvasin kiskot irti. Levyyn jääneisiin ruuvinreikiin tipautin puuliimaa ja naputin reikiin päästä kavennetut tulitikunpätkät ja kuivumisen jälkeen tasoittelin puukolla ja hiekkapaperilla. Pikku askartelu, joka ei edes vienyt kauaa.


En halunnut kastella kuivaa puuta ennen kuin olin käsitellyt käyttöön tulevan puolen. Näytin siistille puolelle hiekkapaperia ja käsittelin laudan pariin kertaan elintarvikekäyttöön sopivalla työtasoöljyllä. Vasta sitten jynssäsin naarmuisen puolen vedellä, tiskiaineella ja juuresharjalla. Annoin kuivua ja kiinnitin kiskot takaisin. Ylemmän levyyn etureunan alle ruuvasin puulistan, jotta laudan saa kätevämmin vedettyä esiin.


Kaappeja siivotessani löysin ammoin ostaneeni magneettilistan. En muistanut, mihin olin sitä aikanaan suunnitellut, mutta väliäkös sillä. Nyt magneettilistalle löytyi hyvä paikka. Ruuvasin sen kiinni ylempään leikkuulautaan, ja voila - sain keittöveitsille oivan  säilytyspaikan. Vino asennus johtuu pelkästään listan kokonaismitasta, muuten se ei olisi mahtunut. Jos joku aikoo varta vasten hankkia magneettilistan veitsiä varten, kannattaa ottaa lyhyempi. Pieni ajatusvirhe asennuksessa tuli. Näiden kuvien jälkeen listan olen kääntänyt listan siten, että ylempi pää oikeassa reunassa. Ensimmäinen versio kun oli vasenkätinen ja meillä on vain oikeakätisiä.


Hintaa tälle ei etukäteen suunnitelulle remontille on työtasoöljypullon verran, jos unohdettua magneettilistaa ei huomioida. Vaan eipä sellainenkaan paljon maksa. Työtasoöljyä kului sitä paitsi mitättömän vähän.Palaan aiheeeseen myöhemmin. Mitä muuta puutasoöljyllä voi tehdä.

Kaikki keittiöremonttiin liittyvät kirjoitukset löytyvät klikkaamalla oikean reunan tunnistetta "keittiöremontti".

2 kommenttia :

Essi kirjoitti...

Hei! Olenko tosiaan se onnekas voittaja arvonnassa? Yritin etsiä sähköpostiosoitettasi täältä blogistasi, mutta en löytänyt. Ilmoittaisin sinulle osoitetietoni sähköpostitse! :)

Kemikaalikimara kirjoitti...

Hienoa!
Laitapa tänne:
kemikaalikimara(a t)gmail.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails