Kemikaalikimara: Keittiöremontti - paukkuvien ovien vaimentaminen

maanantai 26. elokuuta 2013

Keittiöremontti - paukkuvien ovien vaimentaminen

Eräs tuttu kommentoi keittiöremonttinsa jälkeen, miten mahtavaa on kun kaapinovet eivät enää pauku. Hiljaisuutta varten ei tosin tarvita uusia ovia ja kaappeja. Meteliin ovat syynä saranat. Niitä on saatavana tavallisina tai hidastettuina. Jälkimmäiset osaavat sulkea oven hissun kissun, tavalliset päästävät oven vauhdilla kiinni. Keittiömme on sen ikäinen, että hidastettuja saranoita ei vielä ollut käytössä tai ainakaan niitä ei meidän kotonamme ole yhdessäkään ovessa.

Ennen kuin lähtee saranoiden vaihtoon, kannattaa tarkistaa, millaiset saranat ja minä merkkiset saranat ovissa on. Joihinkin saranoihin voi nimittäin hankkia lisäosan, joka vain napsautetaan saranaan kiinni. Helppoa kuin mikä. Meillä saranat ovat Blum-merkkisiä, mutta sen verran vanhoja, ettei lisäosa sovi. Uudempiin Blumeihin, joissa on neliskanttinen reikä saranan "varressa", lisäosan voi kiinnittää.  Vaihtoehtona oli vaihtaa saranat kokonaan tai hankkia irrallisia hidastimia, jotka ruuvataan kaapin runkoon. Päädyin jälkimmäiseen. Hidastimia tarvitaan yksi kappale saranoiden väliin. Korkeaan kaappiin kaksi, matalampiin yksi. Toimivat tosi hyvin.  Tilasin hidastimet netistä hintaan 4 € kappale. Hiljaisuus ei maksa paljon ja asennus on helppoa. Mittaaminen ja ruuvaaminen käy kätevästi, kun tekee pahvista sapluunan, johon on merkitty ruuvinpaikat.

Umpinaisessa kaapissa hidastin ei haittaa ulkonäöllisesti mitään, mutta lasivitriiniin ostin uudet hidastetut saranat (yksi per ovi), koska en halunnut kaappiin lisää härpäkkeitä.Maustekaapin syvyys ei riittänyt hidastimen asentamiseen eikä yllättäen myöskään hidastetuun saranaan, joten hankin tappimalliset. Ehkä paras olisi kuitenkin ollut sisänurkaan asennettava malli? Hidastimet tilasin sieltä, mistä ne kätevimmin sain hankittua. Saranat ja tappimalliset ostin kohdalle osuneesta liikkeestä. Kaikki normaalihintaan.


Hidastimet eivät toimi laatikoissa. Tätä en tietenkään uskonut, vaan hankin hidastimet myös laatikoita varten. Kokeilu varmisti valmistajan tiedon - ei toimi ei. Laatikoita pohdin myöhemmin ja toisaalta ne eivät edes sisältyneet alkuperäiselle  ongelmakohtalistalle. Nyt minulla on - onnekseni - ylimääräisiä hidastimia, jotka ruuvaan vaatekomeroihin ja kylpyhuoneen kaappeihin. Ja jos loppuu kesken, niin hommaan lisää. Asumismukavuus parenee melkoiseti tosi helpolla konstilla. Tehkääpä kotona pieni ylläri. Asentakaa hidastimia salaa, silloin kun muu perhe ei ole kotona.

Kehotin poikaani testaaman ovet, paiskaamaan kiinni ja katsomaan, miten käy. Kaikkiin muihin on tuolloin asennettu hidastimet, paitsi maustekaapin oviin. Armoton rysäys ja helähdys, pelkäsin että pippurit ja curryt lentävät lattialle, sillä tietysti poika paiskasi maustekaapin oven. Miesväen korvissa on joku suodatin? 

Kaikki keittiöremonttiin liittyvät kirjoitukset löytyvät klikkaamalla oikean reunan tunnistetta "keittiöremontti".

2 kommenttia :

Laura kirjoitti...

Tätä remppaa on tosi hauska seurata. Ihanaa, että joku tekee vähän toisella tyylillä kuin tämä vallalla oleva "ostetaan uudet valkoiset kaapistot koko keittiöön". (Ja sitten kaikki, joilla on "hyvä sisustusmaku", ostavat samanlaiset. Huoh.) Seuraan mielenkiinnolla jatkoa!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiva, että juttusarja kiinnostaa!
Lisää postauksia tulossa, detaljeja ja tähänastiset kustannukset. Vielä on hommia tekemättäkin, kuten välitila, valaistus ja tasot. Mutta koska tämä on "hellävarainen" remontti, kiirettä ei ole, sillä keittiö on koko ajan käytössä. Sotkua tosin ajoittain aika tavalla.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails