Kemikaalikimara: Joulukirje ja erilaista marttailua

torstai 27. joulukuuta 2012

Joulukirje ja erilaista marttailua

Pari vuotta sitten poikkesin ennen joulua Kluuvikadun Fazerille jouluglögille, sinne kuuluisen kupolikaton alle. Koska kahvila oli varsin täysi, istahdin kahden vanhan naisen pöytään. Väkisinkin kuulin heidän joulunviettosuunnitelmansa. Kumpikin asui yksin, toinen oli menossa poikansa luokse aatoksi, toinen halusi olla kotona ihan itsekseen. Hänen aaton ohjelmaansa kuului joulukirjeiden lukeminen. Mietin itsekseni, kuinka monta kirjettä vanha rouva oikein joulun alla saa. Kummallakin taisi olla paljon ulkomaan tuttuja.
Shelleyswanland 1859 Envelope

Meillä ei näy joulukirjeitä, mutta eipä niitä toisaalta ole lähetettykään. Joulukortteja toki - paitsi tänä vuonna sekin jäi kovin vaatimattomaksi. Sain liikkeelle kokonaista kolme korttia. Muutenkin joulun järjestelyt menivät vähän riman alitus-meiningillä. (Rima on muuten helpointa alittaa sieltä, jossa se on korkeimmalla.) Tuumin, josko laitan tänne blogiin haasteen joulukirjeestä: Kirjoita edes yksi, mutta en saanut edes haastetta väkerrettyä. Bongasin Facebookista ryhmän Helvetin Martat. Kannatan Martta-aatetta mitä suuremmassa määrin, mutta myös Helvetin Marttoja, joiden motto kolahti kunnolla.
"Helvetin Martta on oman elämänsä hallitsija. Siksi hän keskittyy tekemään sitä, mistä tykkää. Turha nipotus ja ylenmääräinen tarkkuus mm. kotitöissä vie energiaa. 
Helvetin Martta on tietysti usein hyvä suunnittelemaan kaikenlaista. Luovuus kukkii samanhenkisessä seurassa. Toteutuksella ei sitten aina olekaan niin väliä.
Eli jos tässäkään ryhmässä ei tapahdu mitään, niin se johtuu siitä, että HelMa:t lepuuttavat itseään ja aivojaan jossain toisaalla.
Sitten tietysti se kysymys, voiko miehet liittyä. Tietysti! Helvetinmarttailu vaatii mielentilaa ja asennetta, ei sukupuolta."
Joulupöydästä jäi suunnittelemani ruokalaji pois - siis niistä harvoista, jotka ylipäänsä itse tein.  Totesin perheelle, että ei irtoa nyt. Suunnittelu ja toteutus ovat tosiaan eri asioita. Toisaalta, miksi kannattaa edes mainita, mitä aikoo tarjota. Kun kukaan ei tiedä suunnitelmiasi, voi menuuta säätää viime minuutille. Nyt täytyy miettiä, tekisikö niistä jo hankituista raaka-aineista suunniteltua ruokaa vaiko jotain muuta.

Vuosi 2013 mennään tiukasti Martta- ja Helvetin Martta-asenteella. Elämä hallinnassa. Ja mitähän sitä seuraavaksi suunnittelisi...

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails