Kemikaalikimara: Nuori kiekkoilija kaljuksi hiusvärin takia

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Nuori kiekkoilija kaljuksi hiusvärin takia

ZF16_18473301_800x533


Jääkiekkojoukkueen johto ajatutti nuorelta pelaajalta hiukset kokonaan pois kesken turnausmatkan. Kyse ei ollut vedonlyönnistä,  rangaistuksesta tai jäynästä. Lukekaapa lukijani lähettämä kuvaus tapahtumien kulusta.
"Olimme etelässä v. 2000 ja poikani otti käsivarteensa mustan hennatatuoinnin. Tatuointi aiheutti ihoreaktion jossa kuva näkyi parisen vuotta. Ihon pigmentille tapahtui ilmeisesti jotakin.
Tätäpä en muistanut ollenkaan kun poikamme oli lähdössä turnausmatkalle ja halusi värjätä tukkansa ennen sitä. Värjäys tehtiin kotona maanantaina, oireet alkoivat keskiviikkona. Päänähka kutisi ja pää oli alkanut hieman turvota värjäysalueelta. Torstaina oli lähtöpäivä ja annoin pojalle Heinixin ja Buranaa. Itse lähdimme turnauspaikalle perjantaina ja pojan tilanne oli muuttunut, pää oli turvonnut, silmät muurautuneet lähes umpeen, päässä viininpunaisia laikkuja. Onneksi joukkueen johto oli ajattanut pojalta hiukset pois.
Lentökentältä suoraan pojan hotellin kautta sairaalaan josta ohjasivat lastensairaalaan (poika 14 v), josta saman tien verikokeiden jälkeen tiputukseen jossa kortisonia suoraan suoneen. Tämän jälkeen apteekin kautta takaisin hotellille. Hyvät lääkkeet, hyvä hoito ja poika pääsi seuraavana päivänä osallistumaan jääkiekkoturnaukseen. TÄMÄ KAIKKI HOITO TAPAHTUI LATVIASSA. Palvelu ja hoito huippuluokkaa, pesee varmasti monet kotimaan terveyskeskukset.
Kaikkea siis voi tapahtua. Olkaa siis varovaisia jos olette ottaneet aiemmin hennatatuoinnin, näillä on siis selvä yhteys."
Mustista hennatatuoinneista on ollut Kemikaalikimarassa ennenkin juttua. Kyseessä on todellinen riski. Sellaisia ei pidä lapsille teettää koskaan - eikä aikuisillekaan. Jos on joskus erehtynyt ottamaan mustan hennatatuoinnin, hiuksia ei pidä värjätä. Vakavan allergisen reaktion todennäköisyys on suurentunut melkoisesti.
Kuva: Flickr, Les_Stockton, CC-lisenssi

2 kommenttia :

E kirjoitti...

Pitääpä vielä ihan kysellä ja tarkentaa, jos vaikka osaisit vastata.

Olen hennannut itse hiuksiani, tosin en kertaakaan "mustalla hennalla". Kyseessä ovat olleet punertavan värin tuottava Lawsonia Inermis -kasvi sekä ns. "neutraali henna", Cassia Obovata (tunnetaan ilmeisesti myös nimelllä Senna italica). Molempia olen käyttänyt jauheena ihan pelkältään (jauhe ei siis sisällä muita aineita, vaan vain jompaa kumpaa kasvia tai on sekoitus molemmista).

Osaatko sanoa, onko minulla nyt suurempi riski herkistyä teollisista hiusväreistä? Vai liittyykö riski vain ”mustaan hennaan"? Ei sillä, että suunnitelmissani olisi enää värjätä teollisilla väreillä. Sen verran hyvin olet saanut minut peloteltua näillä jutuillasi. :-D

Kemikaalikimara kirjoitti...

Aito luonnonhenna on ihan eri juttu kuin niin sanottu musta henna, joka on synteettistä väriä PPD:tä. Varoitukset koskevat nimenomaan "mustaa hennaa". Aito hennahan ei ole mustaa vaan punertavat ja ruskean sävyistä. Luonnonhennaa varoitukset eivät koske.

Hennasta on lisää juttua täällä:
http://kemikaalikimara.blogspot.com/2010/01/hennaa-hiuksiin.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails