Kemikaalikimara: Monologille moro!

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Monologille moro!

Äidinkieleltään ruotsinkielinen tuttavani totesi hiljattain, että suomenkielessä on muutamia todella kuvainnollisia sanontoja - sellaisia, joita ruotsinkieli ei tunne lainkaan. Yksi näistä on "ruuhkavuodet", se aika kun pitää huolehtia pienistä lapsista, isoista lapsista, remonteista, töistä, harrastuksista (siis perheen), omista vanhemmista, jne. jne. jne.  Maalasin oheisen taulun reilusti yli kymmenen vuotta sitten. Tähän asti olen kutsunut taulua nimellä "Onnettomuus keittiössä", vaikka en koskaan ole siitä nimestä pitänyt, taulusta kyllä. Onhan siinä kumoon kellahtanut nainen, jolla perunat sinkoavat kattilasta. (Työn koko on noin 120 cm x 74 cm)

Pari päivää sitten asiat loksahtivat kohdalleen. Taulun nimi on tietenkin "Ruuhkavuodet". On keskiviikko, sillä viikonlopuksi hankitut kukat maljakossa ovat jo sen verran ränsistyneitä. Äiti nakkaa välittömästi kotiin tultuaan ruoat hellalle ja rojahtaa (enintään) viideksi minuutiksi sohvalle ennen kuin lähtee kuljettamaan esikoista harjoituksiin. Vanhan maitokannun äiti osti pari päivää sitten lähikirppikseltä vitosella. Lasipullon on puodottanut pöydältä perheen kollikissa. Mutta äiti selviää, niin keskiviikosta kuin ruuhkavuosista. Jaksaa, jaksaa!


Olen naputtanut tätä blogia yli kolme vuotta. Tämä on hauskaa ja antoisaa, mutta joskus tuntuu hiukan yksinäiseltä puurtamiselta, vaikka elämä muuten on juuri tuollaista sompailua suuntaan jos toiseenkin. Päätin luovuttaa hiukan näppisaikaa muillekin. En sentään ihan kokonaan vaan nettihaastattelujen myötä. Kirjoitusteni lomaan tulee tarinaa mielenkiintoisista henkilöistä, blogeista, kenties ammateistakin - saas nähdä. Pari haastattelua on tekeillä, pari suunnitteilla. Toki täällä on entiseen tuttuun tapaan asiaa blogini teemoista. Taisin jo kertoa, että vauvoihin liittyvää kemikaali-asiaa tulossa, pohdiskelua viimeaikaisista uutisista sekä vähän muutakin.

Olin kovin ilahtunut hiljattain julkaistusta tutkimuksesta: "Aivosi pelastaa sinut tylsän jaarittelijan jutuilta." Lukijoillani on taatusti aivot paikallaan, joten minullakaan ei ole hätäpäivää tämän blogini kanssa. :)

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails