Kemikaalikimara: Vakavia seurauksia hiusväreistä

maanantai 21. marraskuuta 2011

Vakavia seurauksia hiusväreistä

Palaan jälleen hiusväreihin, sillä sain sähköpostiini viestin Sarilta, joka kysyi vaihtoehtoa allergisen reaktion aiheuttaneelle hiusvärille. Laitan Sarin viestin tähän sellaisenaan.
Hei.
8.8 kävin ottamassa hiuksiini värin (tumma/musta) ja sen jälkeen turposi silmän ympärys ja kasvot oli kuin olisi ollut toinen iho ja kaulaan tuli pieniä (2 ja 2cm halkaisia) punaisia pyöreitä länttejä. Kävin lääkärissä (tk:ssa päivystys) sain vain neuvon rasvata kortisonilla kasvot ja ihon, syödä Zetiritsiiniä ja  laitettiin allergiatestiin, olenko kissa,koira,home,pöly,heinä yms. allerginen. Koskaan en ennen ole allergisoinut. Lääkäri ja itse arvelin että allergia johtuu kissasta, kun se otettiin 2vk ennen värjäystä. Kissa oli "ehkä" yhdistävänä tekijänä, tiiä häntä.
No aika kului, punaiset läntit olivat jo nelin kertaistuneet ja kävin 1.11 (ti) uudelleen
värjäämässä hiukseni, sitten se kamaluus alkoi. 
Seuraavana aamuna (ke) kun heräsin, niin ihmettelin kun hiukset oli takaraivosta tahmeat ja raskaat. Päänahka oli auennut kämmenen leveydeltä, valui kudosnestettä päänahka märki ja oli kuin kuuma vesi valuisi pitkin päätä. Sain onneksi seuraavaksi päiväksi ajan oikealle :D ihotautilääkärille.
 Lääkäri katsoi päätäni  ja  kaulaani sanoi "oletko värjännyt hiuksia". Sain sitten antibioottia, kortisonia ulkoisesti liuoksena päänahkaan ja voidetta kaulan alueelle ja vatsansuoja lääkkeen kortisonille 10:n
päivän kuuri. Lähetteen (tammikuussa) johonkin viikon kestävään allergiatestiin jossa tutkiaan koboltit, nikkelit yms. Ja lääkäri arveli aineen olevan fenyleenidiamiinin joka tämän aiheutti.
Nyt kysyn ONKO hiusväriä missä ei ole tuota kyseistä myrkkyä, jonka EU vapautti kemikaali teollisuuden käyttöön?
ystävällisin terveisin sari :D

ps.vielä tahtoisin värjätä hiuksia kun on jo hiukan noita harmaita :D

niin ja olen 45v
Kyselin Sarilta lisätietoa käytetystä väristä.  Hiusväri on  Organic Colour Systems eli OCS. Kun Sari  jälkimmäisellä värjäyskerralla kertoi kampaajalle mahdollisista allergiostaan (kissa, koira, heinä ym.), kampaaja  kertoi kyseisen värin olevan hellävarainen ja tehty luonnontuotteista. Niinhän niitä markkinoidaan, mutta totuus on toinen. Luonnonaineita on silmänlumeeksi ja mainoslauseita varten. Kampaajien pitäisi silti tietää tuotteiden oikeat koostumukset.

Sari pyysi kampaamosta selosteen tuotteesta, jossa varsinaisesta väriaineesta todetaan ainoastaan näin:  ""Pigments synthetic colour" - ilman mitään tarkempaa selitystä aineista, jotka ovat kyseisissä tuotteissa pahojen allergioiden aiheuttajia.
Olen kirjoittanut OCS:n harhaanjohtavasta markkinoinninsta ennenkin ja löysin tiedostoistani täydellisemmän tuoteselosteen. Kyseiset värit sisältävät fenyleeniamidia, aminofenoleita ja resorsinolin johdannaisia. Kaikki herkistäviksi todettuja aineita. Ohessa osakopio INCI-listasta. (Koostumus siis vain värille, ei aktivaattorille)

OCS mainitsee nettisivuillaan - monen linkin takana - että tuotteen PPD-pitoisuudet ovat alhaiset. Kerropa pähkinäallergiselle, että ei haittaa, tuotteessa on vain vähän pähkinää. Allergeeni on allergeeni.

Vastuutonta markkinointia

OCS:n markkinointistrategia ei ole ainutlaatuinen. Vastuutonta markkinointi on myös muilla valmistajilla. Koostumusta vähätellään, vääristellään tai  viherpestään.
Schwartzkopf Essential Color värisarjassa allergisoivat värit on viherpesty luonnon ainesosilla, kuten litsi-uutetta ja luonnonmukaisesti viljellyllä valkoisella teellä
Lorealin väki sanoo Inoa-hiusväriä äärimmäisen ja ennenkokemattoman hellävaraiseksi väriksi.
Suomalainen Sim kertoi nettisivuillaan Sim Sensitiven olevan PPD:tä sisältämätön väri - aina siihen asti, kun kirjoitin heidän harhaanjohtavasta markkinoinnistaan täällä blogissani.
Erittäin räikeästi kuluttajaa harhaanjohtava mainos on Igora Senealla, jonka slogan on: "Maailman uutuus liikkeessäsi Igora Senea, ensimmäinen ihotautilääkäreiden suosittelema kestoväri."  Schwartzkopf puhuu, miten tuote soveltuu herkälle hiuspohjalle, mutta sivuuttaa täysin allergiaa aiheuttavat ainesosat.

Kaikki edellä mainitut värit sisältävät superherkistäjiä. Miten värin voidaan sanoa hellävarainen tai miten ihotautilääkärit voivat sellaisia suositella? Ei voi kuin ihmetellä, miten moinen markkinointi voi jatkua viranomaisten puuttumatta asiaan.
Olennainen kysymys on myös se, miksi kuluttajan terveyttä riskeeraavia aineita saa olla markkinoilla.

Vakavia seuraamuksia

Aihe on aina ajankohtainen, sillä hiusväriallergioita ilmaantuu jatkuvasti. Sari selvisi päänahan turpoamisella. Seuraavat kaksi todella vakavaa tapausta on sattunut tänä syksynä.

Julie McCaben sydän pysähtyi matkalla sairaalaan (L'Oreal Preference)
Vain 17-vuotias Tabatha McCourt kuoli saatuaan hiusväristä allergisen reaktion.
Tavallisesti hiusväri aiheuttaa allergiselle kutinaa, turvotusta ja ihottumaa. Pahimmillaan reaktio voi olla hengenvaarallinen, jos turvotus pääsee nielun alueelle ja tukkii hengitystiet.
Allergisoivaa ainetta sisältäviä värejä ei voi jatkossa käyttää enää lainkaan, ei edes vähän tai laimeana. Jos olet allergisoitunut yhdelle aineelle todennäköisyys allergisoitua toiselle aineelle on kasvanut.

Sarina en pahemmin hiustenvärjäystä miettisi. Jos hapettuva väriaine ei sovi, voi kuitenkin kokeilla suoravärejä, kasviväreistä tai vaalennusta - siis aitoa vaalennusta. Myös vaaleat kestovärit voivat sisältää samoja herkistäviä ainesosia kuin tummemmat sävyt. Sellaista ei saa jo herkistyneen päähän enää laittaa - ei ikinä.

Täällä aikaisemmat kirjoitukseni hiusvärien harhaanjohtavasta markkinoinnista. 
Näiden linkkien takaa löytyy kuvia hiusvärin aiheuttamista oireista

  31 kommenttia :

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei!
  Kommenttini hävisi johonkin. Kirjoitan uuden. Anja, ottaisitko toisen pois, jos näitä tulee kaksi.
  Kerron omia kekemuksi hiusvreistä tai oikeammin äitini värjäyshistoriaa.
  Äitini värjäytti vuosia tummilla väreillä hiuksiaan tultuaan harmaaksi. Hänellä oli ollut kaunis tumma tukka. Lopulta hän sai hvin voimakkaan allergisen reaktion. Hän joutui viikoksi sairaalaan, koska hänelle tuli vaikeat rytmihäiriöt, kasvot ja oikeastaan koko ihminen turposi muodottomaksi. Silloin ei testattu, mutta myöhemmin Allergiasairaalassa testit osoittivat, että hän oli voimakkasti allergisoitnut PPD:lle. Häntä kiellettiin tukanvärjääminen sekä käyttämästä mustia alusvaatteita sekä esim mustia kenkiä, koska nissä voi olla samoja allergisoivia aineita. Hän käyttikin aina vitivalkoisia alusvaatteita tämän jälkeen.
  Itse olin perjantaina taas värjäyttämässä harmaitani, koko pää on harmaa. Joka kerta värjäyksen jälkeen olen kauhusta kankea eli pelkään, että saanko samanlaisen allergisen reaktion. Nyt on ollut pään kutinaa ja ihon punoitusta.
  Äiti sai tuosta värjäyskerrasta elinikäisen flimmerin, jota ei voitu oikaista sähköllä. Loppuelämän hän käytti sydän lääkkeitä ja lisänä verenohennus.
  Oma tukanvärjäysasiani pitää ratkaista pian. Vierastan harmaata peilikuvaani niin paljon, että olen tähän asti ottanut riskin allergisoitua. Olen miettinyt henna a, mutta en haluaisi näyttää porkkanalta. Olen ollut tummanruskeatukk ainen, ja minun harmaani ei ole ollenkaan niin kaunis kuin äitini sädehtvä harmaa. Voiko luonnon hennaan sekoittaa indigoa? Jonkin jenkkiläisen nettisivun mukaan näin saisi tumman värin. Onko indigo turvallinen? Onko se luonnonväri ja siis allergisoimaton? Tekevätköhän helsinkiläiset kampaajat tätä värjäystä?
  Tiedän, etta värjäysongelmani ratkeaisi helposti, jos siirtyisin harmaapääksi, mutta minun naisellinen minäni ei tahdo siihen suostua, vaikka seuraukset voivat olla tosi vakavat.
  Muuten se äidin käyttämä väri oli Schwarzkopfin väri.

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Onpa hurjaa luettavaa. Sinuna en kyllä kestovärejä päähäni laittaisi (en kyllä laita muutenkaan, vaikka minulla ei ole herkistymiseen viittaavaa ollutkaan).
  Vaihtoehtoina ovat suoravärit, henna ja muut kasvivärit ja vaalennus eli värin poisto.

  Suoraväreistä olen kirjoittanut täällä:
  http://kemikaalikimara.blogspot.com/2010/11/suora-vastaus-suoravareista.html

  Kannattaa kyllä syynätä INCI-listat tarkkaan, ettei tuotteissa ole "terästeitä".

  Anonyymi kirjoitti...

  Kiitos, Anja, vastauksesta. Kirjoitin sinulle yksityispostiakin.
  Yritän irrota värjäyskierteestä ja totutella harmaaseen tukkaan. Eihän minun muuten tarvitse olla harmaa, ei pukeutumisessa eikä ihmisenä.
  Pitää sitten myöhemmin miettiä luonnon hennausta tai jotain muuta systeemiä.
  Kampaajani käytti Wellan tuotteita. Hän sanoi, että PPd:tä on vähennetty että vaaraa ei pitäisi olla. Mutta uskon, etta vaara on aina, vähäiselläkin määrällä niin kuin kirjoitit.
  Kiitos asiallisest ja kiihkottomasta blogistasi. Luen sivujasi jatkuvasti.

  Johki kirjoitti...

  Eikös hennapohjaisilla väreillä saa muutakin kuin porkkananväristä? Ainakin Santella on ihan "tavallisiakin" värejä (tummanruskea esimerkiksi) mitä hyllyä katsoo, itse ostan sitä mahonkia.

  Ja kun inciä katsoo niin niin pelkkiä kasviperäisiä aineita - en siis tarkoita etteikö niille voi olla allerginen vaan että ei ole mitään näitä pahiksia mitä tavanomaisissa marketeista saatavissa kestoväreissä on.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei Anja!

  Mites nuo Naturiginin hiusvärit? Onko niidenkin luonnollisuus huijausta?

  Ainakin sivujen mukaan heillä olisi jonkinlainen ekosertifikaatti, mutta en ymmärrä inci-luetteloa.

  http://www.naturigin.com/

  En itsekään ole koskaan allergisoitunut millekään väriaineille, enkä tunne ketään joka olisi. Myöskään suvussani ei tällaisia tapauksia ole. Silti viime aikoina on alkanut hiukan pelottamaan nuo hurjat reaktiot, mitä jotkut ovat väreistä saaneet. Ovatko tapaukset lisääntyneet, vai uutisoidaanko niistä vain enemmän?

  Luin jostakin, että PPD:n käyttö ennen vuotta ~1988 olisi ollut Euroopassa laitonta. Mitä sen sijasta aiemmin käytettiin? Eikö noita vaarallisia aineita voi tosiaan korvata millään vastaavalla, mutta turvallisemmalla?

  Ihminen on käynyt kuussa ja keksinyt robotin, mutta turvallisia hiusvärejä ei vieläkään osata tehdä.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei!
  Löysin blogisi tänään, ja jumituin lukemaan tekstejäsi pitkäksi aikaa. Olen 18-vuotias tyttö, ja minua on ruvennut kiinnostamaan jokin aika sitte asiat joita blogissasi kirjoitat.
  Ja hiusvärit ovat mietityttäneet minua paljon, ja olen paljon tutkinut kasvivärejä ja hiusvärejä yleensäkkin. Kysyisinkin nyt tuosta Sante kasviväristä, että miltä se sinusta kuulostaa vai onko sekin höpönpöppöötä?

  Kiitos ihanasta blogista, mielestäni jokaisen tulisi pohtia näitä asioita enemmän!

  T. Nette

  Paula kirjoitti...

  Olen jo pitkään miettinyt hiusten värjäämisen järjettömyyttä, mutta silti aina joskus tulee hiuksia värjättyä, kun tekee mieli piristystä ja haluan eroon omasta maantienväristä.

  Hiukan hirvittää nämä epäillyt hiusväreistä johtuvat kuolemat ja mietityttää miten tuollaisia hiusvärejä saa edes myydä?
  On mielestäni merkittävä ero lopputulemassa ja riskissä mitä hiusväreistä on puhuttu eli
  A) Voit saaada harvinaisen allergisen reaktion, jossa naama turpoaa ja toivut muutamassa päivässä tai viikossa tai
  B)voit saada sydänkohtauksen. Se tietysti kuinka harvinaisia hiusvärien allergiset reaktiot ovat taitaa olla piilossa, uutisoinnin perusteella voimakkaan allergisen reaktion tuntuu saavan ehkä yksi miljoonasta.
  Kosmetiikan markkinointiin pitäisi puuttua voimakkaammin ja harhaanjohtavasta mainonnasta pitäisi saada merkitäviä sakkoja.
  Eli jos vaikka törkeästi rikkoo mainonnan sääntöjä, niin sakkojen suuruus voisi olla vaikka 1% liikevaihdosta. Eiköhän harhaanjohtava markkinointi loppuisi aika pian.

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Kiitos kommenteista. Turvallisempia vaihtoehtoja näille herkistämisriskin aiheuttaville väreille ovat aidot kasvivärit (henna, senna jne.), suoravärit ja vaalennus, siis värin poisto.

  Uusi Musta on testannut kasvivärejä:
  http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/11/4/luonnollinen-hiusvari-saa-paljon-anteeksi.html

  Riski herkistymiselle on tosi pieni. Miettikääpä vaan, kuinka paljon hiuksia värjätään ja kuinka usein. Ehkä siksi moinen riski halutaan ottaa. Mutta eihän se lohduta, jos reaktio omalle kohdalle sattuu.

  Pidän asiasta meteliä siksi, että ihmiset tietävät, mitä voi sattua. Lisäksi en voi hyväksyä, että valmistajat jemmaavat tiedon allergiariskistä ja väheksyvät sitä.

  Näiden aineiden haitallisuus on ollut tiedossa jo vuosikymmenet. Ihmettelen myös, miksi niitä saa olla markkinoilla. Ei ihmiskunta niitä tarvitse, mutta silti niitä halutaan käyttää - vaikka riskit ovat tiedossa. Tuotteet eivät saisi aiheuttaa kuluttajalle riskiä, mutta niin ne vain tekevät.

  Anonyymi kirjoitti...

  Olen saanut reaktion,tosin se oli lievempi,eli vain niskaan ja korviin tuli kutiavaa ja polttelevaa ihottumaa,joista pursui välillä keltaista visvaa.Lähti hitaasti paranemaan,koska hiuksissa oli väriä ärsyttämässä kokoajan.Leikkailin hiuksia latvoista sen mukaan kuin kasvoi pois.Uskoin kerralla ja lopetin värien käyttämisen siihen.
  Ihmettelen vain kuinka monta uhria tarvitaan,ennenkuin valmistajat alkavat uskoa,ettei sitä ainetta voi laittaa enää tuotteisiin.Olen tutkinut eri tuotemerkkejä eri kauppojen hyllyiltä,ja kaikissa on sitä ainetta eli parafenyleenidiamiinia (PPD).Katsokaa ihmiset siitä tuotteen kyljestä jossa käytetyt aineet on merkitty kylläkin,mutta hyvin pienellä tekstillä vaan,niin että rillit mukaan tai suurennuslasi.Jos ei nyt kiinnosta,niin kyllä kiinnostaa ensi altistumisen jälkeen...mikäli jää edes henkiin siis...
  Kun marketissa näytin kassalle uutista englantilaistytön kuolemasta hiusvärireaktioon,katsoi ihminen minua kuin ainakin puolihullua.Senkin marketin hyllyt ovat täynnään erimerkkisiä värjäystuotteita ja jokaisesta löytyy noita myrkkyjä.Ihmiset eivät usko ennenkuin omalle kohdalle sattuu.Nyt on uutisoitu sieltä täältä,ja kiinnostavammat sensaatiouutiset vievät nopeasti huomion pois tälläisista.Englanti on kaukana suomalaisten mielestä,mutta tunnen lisäkseni kaksi muuta ihmistä joille on tapahtunut myös samanmoinen reaktio.Jostakin luin että suomi olisi ennen Eu:hun liittymistään kieltänyt nuo aineet,mutta Eu antoi taas luvan niiden käyttöön.

  Anonyymi kirjoitti...

  Kiitos tästä! Blogisi sai muutenkin ajattelemaan ja tulos on se että hankkiudun eroon näistä tummanruskeista hiuksista mitä pikimmiten. Omat vaaleat saan takaisin luultavasti värjäämällä raitoja näihin pikkuhiljaa, mutta se on kai pienempi paha kuin jatkaa värjäämisen kierteessä?
  Parturille meno pelottaa jo valmiiksi...

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Värjäämisen kierteestä kannatta hankkiutua eroon. Raidoitus on varmaan hyvä ratkaisu.
  Hyvin se menee!

  Paula kirjoitti...

  Itse värjäsin teininä hiuksiani vuoden verran mustaksi ja toisen vuoden punaiseksi ihan normaaleilla hiusväreillä. Sittemmin annoin oman maantienruskean värin päästä kasvamaan ja olin värjäämättä kokonaan noin kuusi vuotta en niinkään mistään hiusväri-pelosta vaan ihan vaan siksi, että värjäys oli tuhottoman kallista ja aikaaviepää kun piti olla jatkuvasti peittämässä juurikasvua.
  Nytemmin syksyllä värjäsin hiukseni kuitenkin puhtaalla hennalla punaisiksi ja tykkään tuloksista kovasti. Noin päivän verran ensimmäisestä värjäyskerrasta kuontalo oli todella porkkana, mutta hennaväri syvenee hieman vielä värjäyksen jälkeen ja lopullinen tulos oli kaunis tumman kuparinen. Ei siis mikään porkkana taikka kirkkaan punainen. Värjäystulos riippuu paljolti hiusten alkuperäisestä väristä ja tummuudeta.
  Eli pelkällä hennalla värjätessä tulos on jotain punaisen ja ruskean välimailta. Tummemman ruskeita sävyjä ja vähemmän punaisuutta saa kun lisää hennamöhnään indigoa juuri ennen hiuksiin levittämistä. Mitä enemmän indigoa lisää, sitä tummempi on lopputulos. Indigolla pelkästään ei vaaleahiuksisen kuitenkaan kannata värjätä, sillä tulos on usein vihertävä.

  Mitä tulee valmiisiin kasvivärisekoituksiin (esim Sante) käytän itse mieluummin itse sekoitettuja värejä. Tiedän tällöin tasan tarkkaan, mitä tukkaani laitan ja en maksa turhasta. Kasviväreissä kun ei kuitenkaan ole muita hiusten värjäykseen sopivia lajeja kuin henna ja indigo. Ja ainakin uuden mustan hiusvärikokeilun perusteella lopputulos on valmisväreillä aivan yhtä arvaamaton kuin jos värin sekoittaa itse. Eli halvemmalla pääsee kun tekee itse ja katsoo reseptejä esimerkiksi hennaforhair.com -sivustolta.

  Anonyymi kirjoitti...

  En mielellään värjäsi hiuksiani, mutta kun ne ovat harmantuneet ja olen mielestäni vielä liian nuori(42) harmatukkaiseksi naiseksi.Ainakin kerran kuussa täytyy värjätä ja toivon, että en saa mitään allergista reaktiota. Hennavärjäystä olen miettinyt, mutta se on monen tunnin operaatio. Ei ole paljon vaihtoehtoja nuorelle, tummatukkaiselle, liian varhain harmaantunelle ihmiselle, kuka myös halua välttää kemikaaleja ja muovia.

  Paula kirjoitti...

  Hennaaminen tosiaan vie useamman tunnin, mutta eihän kampaajaltakaan selviä alle tuntiin jos hiuksiaan värjäyttää. Hennaamisen voi kuitenkin hoitaa kotona ja vaikutusajan voi viettää leffaa katsellen tai jos laiskottelu ei huvita niin etätyötkin onnistuvat. Ei siis ole sen aikaavievämpää kuin kemikaalivärjäys ja sopii mielestäni ihan yhtä hyvin ellei jopa paremmin tyttöjen hemmotteluillan ohjelmaksi.

  Anonyymi kirjoitti...

  Olimme etelässä v. 2000 ja poikani otti käsivarteensa mustan hennatatuoinnin. Tatuointi aiheutti ihoreaktion jossa kuva näkyi parisen vuotta. Ihon pigmentille tapahtui ilmeisesti jotakin.
  Tätäpä en muistanut ollenkaan kun poikamme oli lähdössä turnausmatkalle ja halusi värjätä tukkansa ennen sitä. Värjäys tehtiin kotona maanantaina, oireet alkoivat keskiviikkona. Päänähka kutisi ja pää oli alkanut hieman turvota värjäysalueelta. Torstaina oli lähtöpäivä ja annoin pojalle Heinixin ja buranaa. Itse lähdimme turnauspaikalle perjantaina ja pojan tilanne oli muuttunut, pää oli turvonnut, silmät muurautuneet lähes umpeen, päässä viininpunaisia laikkuja. Onneksi joukkueen johto oli ajattanut pojalta hiukset pois.
  Lentökentältä suoraan pojan hotellin kautta sairaalaan josta ohjasivat lastensairaalaan (poika 14 v), josta saman tien verikokeiden jälkeen tiputukseen jossa kortisonia suoraan suoneen. Tämän jälkeen apteekin kautta takaisin hotellille. Hyvät lääkkeet, hyvä hoito ja poika pääsi seuraavana päivänä osallistumaan jääkiekkoturnaukseen. TÄMÄ KAIKKI HOITO TAPAHTUI LATVIASSA. Palvelu ja hoito huippuluokkaa, pesee varmasti monet kotimaan terveyskeskukset.
  Kaikkea siis voi tapahtua. Olkaa siis varovaisia jos olette ottaneet aiemmin hennatatuoinnin, näillä on siis selvä yhteys.

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Kiitos anonyymi kirjoituksestasi. Teen siitä oman postauksen, sillä asia on tärkeä. Moni ei tiedä, miten haitallinen musta hennatatuointi voi olla. Ilman sitä poikasi tuskin olisi saanut kyseistä kohtausta. Minä vuonna turnausmatka oli?

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei Anja!Kiitos hienosta blogistasi, sitä on todella mukava lukea, sillä siitä välittyvä informaatio on ihan mahtavan hyvä.

  Kysyisinkin, onko sinulla tietoa Miraculoksen väreistä?Ne sopivat minulle mielestäni hyvin, mutta niiden jälkeen kampaajani siirtyi käyttämään Schwartzkopfin Igora Senea -väriä, joka on minusta ollut todella huono.Onko noilla paljonkin eroa, lähinnä allergisoivaa vaikutusta ajattelin.Vai luulenko vain?

  Terveisin Maria

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Hei Maria,
  Miraculoksen väreistä minulla ei ole tietoa. Pitäisi olla INCI, niin näkisi, mitä niissä on.
  Toki eri sävyissä on eri aineita, mutta osviittaa saisi.

  Tarkoitatko kenties näitä?
  http://www.miraculos.fi/kc-buzz

  Teksin mukaan ovat kesto- ja kevytvärejä. INCI-listoja en löytänyt.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei Anja ja lukijat!

  Itse kävin värjäyttämässä hiukseni helmikuussa. Tätä ennen olen noin kymmenisen vuotta käynyt samalla kampaajalla ja ottanut värin Wellan tuotteilla noin kaksi kertaa vuodessa, sellaisen ei kestovärisen.
  Kokemukseni helmikuun jälkeen on ollut hirvittävä.
  Jo seuraavana päivänä kuumotti, kirveli ja särki päätä hirveästi. Välillä vuorotellen ja välillä samanaikaisesti.
  Pikkuhiljaa alkoi hiukset katkeilla pois päästäni. Niitä oli joka puolella ja varsinkin pesun jälkeen . Pesu sinänsä oli ok, mutta jälkimaininki oli sanoinkuvaamaton tunne myös, hirveä kipu.
  Nyt tilanne on se, että päälaelta on lähtenyt kokonaan hius pois + muualta myös sekä pieniä laikkuja siellä täällä eli noin 3/4 tuuheasta tukastani
  Olen käynyt lääkärissä eikä mikään tunnu auttavan....taas ensi viikolla ihotautilääkäriin.
  Viime viikolla kävin toisessa kampaamossa lyhentämässä poikatukan vaikka nainen olenkin ajatellen että näin pään iho saisi ilmaa.
  Hän oli sitä mieltä että väri oli kiehunut eli oli tapahtunut kemiallinen reaktio mikä ei ole aina korjattavissa. Eli päänahkani oli palanut.
  Aika näyttää olenko loppuikäni puoliksi kalju vai kasvaako hiukseni takaisin.
  Kysymykseen en saanut vastausta, vaikka pyysin, että mitä Wellan väriaineet sisältävät. Pettynyt, joo olen.

  Anonyymi kirjoitti...

  Kampaajat puhuu paljon puppua, ei hiusvärit rupee "kiehumaan" päässä. Vaikee sanoa mitä on tapahtunu, nyt on paras pitää pitkä tauko värjäämisessä - Suosittelen jatkossa hennaa, tukka kasvaa varmasti takasin - Wellan värit sisältää sitä samaa scheissea ku muutki eli PPD:tä , ainut jossa sitä ei ole on Goldwellin Elumen.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei!

  Itse värjäsin huhtikuun lopussa hiukset Syoss-merkkisellä Frosted Blond värillä. Oireet alkoivat heti värin pistettyä päähän. Iholle nousi nokkosihottumaa ja sain hengenahdistusta nielun turpoamisen takia. En ollut aikaisemmin käyttänyt kyseistä hiusväriä ja en ole koskaan saanut hiusten värjäämisestä allergista reaktiota. Kävin allergiasairaalassa ja heinäkuun puolella on aika, missä tutkivat olenko jollekkin Syoss-tuotteen ainesosalle allerginen. Mietin myös sitä, että tuote oli erittäin voimakkaan tuoksuinen ja allergisen reaktion jälkeen olin herkkänä kaikille hajusteille. Onneksi nyt jo hieman helpottaa, eikä tarvitse asiaa kokoajan ajatella. Toivon saavani tuloksia allergiasairaalasta, mutta sattuisitteko tietämään sisältääkö uusi Syoss-väri jotain allergiselle reaktiolle altistavaa ainetta. Ikävää tässä oli myös se, että jouduin jättämään etelän matkan väliin tämän tapauksen takia. Joten ei todellakaan kannata värjätä ennen juhlia tai lomamatkaa... Tiedättekö myös onko markkinoilla hajusteettomia hiusvärejä? Luin jostain kommentista, että Schwarzkopf Igora Senea olisi hajusteeton ja herkälle hiuspohjalle soveltuva... Ota nyt noista selvää, kun Syoss väriäkin niiin markkinoitiin kampaamotuotteena, minkä takia päätin väriä kokeillakkin...

  Anonyymi kirjoitti...

  Hennavärit eivät ole turvallisia, jos niissä on PPD:tä. Joten täytyy olla tarkkana ettei osta PPD:llä terästettyä hennaa (monesti myydään luonnontuotteena). US Gov linkki allergioista/PPD, luonnonhenna aiheuttaa hyvin harvoin allergioita http://urly.fi/2fk Jos haluaa värjätä hennalla ruskeaksi tulee sekoittaa henna ja indigo, jos haluaa mustaksi tulee värjätä ensin hennalla ja sen jälkeen indigolla (Indigo tarttuu paremmin hennattuun hiukseen.) http://urly.fi/2fl Tuolta voi tilata itse sekä hennan että indigon edullisesti http://urly.fi/2fm Täytyy myös ottaa huomioon, että värjäyskerrat syventävät hiusväriä ja tulos paranee uusintavärjäyksillä. --Tarja Tissari

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Viherpesu on hiusvärien kohdalla todella yleistä. Kaikki kestovärit sisältävät herkistäviä ainesosia - kaikki.

  Hajusteettomuus ei ratkaise ongelmaa, enkä sinuna enää terveyttä riskeeraisi hiustenvärjäyksen takia. Eikö sairaalareissu ja hengenahdistus ole selvä osoitus, että elimistösi ei joitain hiusväriaineita kestä? Igora Senaa on ihan normiväri, joka sisältää herkistäviä aineita. Se, että joku on kampaamotuote, ei ratkaise asiaa.

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Täsmennyt edelliseen. Noin 80 % väreistä sisältää PPD:tä tai sen johdannaisia. Lopuissa on muita herkistäviä aineita. Ja monesti värit sisältävät useita eri väriä aiheuttavia aineita. Turvallisempia vaihtoehtoja ovat suoravärit ja aidot kasvivärit.

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Hei Tarja,
  Kiitos informaatiosta. Hennankin kanssa saa olla tarkkana.

  Anonyymi kirjoitti...

  Jos on hiusväristä saanut reaktion, voiko sitä testata mille ainesosalle on mahdollisesti allergisoitunut? Koulun terveyden hoitaja väittää että sitä ei voida millään testata että olen vain allerginen käyttämälleni värivalmisteelle.. Haluaisin vaan tietää jos se on mahdollista että olenko ppd:lle vai kenties jollekkin hajusteelle allerginen..

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Voi testata. Lääkäriin ja valmisteen tiedot mukaan.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei! Olisiko mahdollista saada tietoa, mitä Cutrinin kampaamovärit sisältävät? Oma kampaajani suosii Cutrinin kevytväriä, joka on kyllä ollut hiuksille hellävarainen ja tukka kiiltää. Olen kuitenkin alkanut miettiä tätä värjäysasiaa myrkkyjen kannalta viime aikoina ja mietin, olisiko parempi pysyä vain omassa.

  Anonyymi kirjoitti...

  Hei Anja!

  Jos on saanut hiustenvärjäyksestä allergisen reaktion, tulisiko harkita värinpoistoa, vai pahentaako se esimerkiksi tilannetta? Värinpoistoa mietin siksi, että jos ne kemikaalit edelleen siellä päässä vaikuttaa yms...

  Olen kyllä saanut kortisoonikuurin, allergialääkettä ja hydrokortisonia myös levittelen. Enkä aio enää värjätä hiuksia. :) Värinä oli L'Oreal Recital Preference Stockholm 10.21 Very Light Pearl Blonde.

  Kiitos paljon jo vastauksestasi!

  Kemikaalikimara kirjoitti...

  Koska en ole lääkäri enkä kampaaja, on hieman vaikea vastata tähän. Hiuksissa on väriä, vaikka huuhtelu olisi tehty kuinka hyvin tahansa. Siitäkin voi oireilla. Toisaalta värinpoisto on vahva toimenpide. Käsittääkseni sellainen tehdään esim kun halutaan vaihtaa väriä. Mietin tässä siis lopputulosta, millaisikdi hiukset jäävät, jos vain poistaa värin.
  Kannattanee varmaan odotella, että reaktio rauhoittuu. Hiusten pesu usein tietysti poistaa jäämiä.

  Anonyymi kirjoitti...

  Kiitos paljon vastauksesta! Näin pohdin myös itse. :) Ja lääkärin vastaanotolla ei ohjeistettu/kannustettu värinpoistoon. Allerginen reaktio on myös rauhoittunut. Hienoa, onneksi pääsin loppujen lopuksi niin vähällä. Ei kyllä toivo kenellekkään tämmöistä.
  Kiitos paljon sulle Anja, ja hyvää syksyn jatkoa! :)

  LinkWithin

  Related Posts with Thumbnails