Kemikaalikimara: Paskajuttu - osa 2 - tai ei ehkä sittenkään

lauantai 7. toukokuuta 2011

Paskajuttu - osa 2 - tai ei ehkä sittenkään

Kirjoitin äskettäin linnunjätöksistä, miten väärän paikkaan parkkerattu auto voi saada kuorrutuksen. Toinen hiukan samaan aihepiiriin liittyvä juttu tapahtui Washingtonissa, jossa kävin viime syksynä työmatkalla. Vapaa-aikaa ei liiemmälti ollut, mutta ehdin sentään noin kolmen tunnin välissä hoitamaan tuliaiset sekä kävelemään Valkoisen talon ulkoapäin ympäri.  Tältä se näytti:

Katolla hiippaili vartija. Tylsää homma, jos koko päivä pitää tuolla ylhäällä vahtia.
Jatkoin matkaa talon toiselta puolelta, kunnes vastaan tuli tiukan näköinen koppalakkinen mies, joka hätisti minut tulosuuntaani ja kiskaisi rautaportin kiinni. Takaani kopsutteli ratsupoliisi.


Siinä sitten seisoskeltiin ja ihmeteltiin. Jalkakäytävä suljettu. En päässyt katsomaan taloa paraatipuolelta. Hevonen töräytti biojätettä jalkakäytävälle ja niinpä ratsupoliisi joutui siivoamaan Custerin kasat. Yleisö, eli minun lisäkseni vanhempi pariskunta, tietysti kysyi olennaiset asiat. Ei suinkaan sitä, miksi tässä seisoskellaan, vaan mikä on hevosen nimi. Voi hevon pee. Kääntyäkö takaisin vai jäädäkö odottamaan? Ja jos, niin mitä? Notkumisen syy selvisi, kun horisontista pörräsi helikopteri, joka laskeutui Valkoisen talon katolle. Vähän ajan päästä sieltä lähti kaksi. Näissä kuvissa menee siis suurella todennäköisyydellä Barack Obama. Jos ei tuossa lähikuvassa, niin ainakin sitten alemmassa, jossa näkyy kopteri kummallakin puolen muistomerkkiä.


Pääsin vihdoin jatkamaan kierrosta. Talo näytti ihan samalta kuin leffoissa.


Bongasin myöhemmin vaatekaupan, joka tyyli on "Romantic Military". En mennyt sisälle.

Jäi kyllä hiukan mietityttämään, mitä kyseinen tyyli tarkoittaa. Vaaleapunaisia maastohousuja pitsikoristeisella panosvyöllä? Romantiikkahan asiasta on todella kaukana.

P.S. Kuvat otettu yli puoli vuotta sitten ja tekstitin kirjoitettu ennen tapaus-Osamaa. Melkoinen sattuma.

1 kommentti :

Rhia kirjoitti...

Mulle tulle Romantic Militarystä mieleen enemmän semmonen Amerikan sisällissodan tyyppinen juttu: sinistä/punaista asetakkia kultanapein ja kartionmuotoista lippalakkia jne.
Toisaalta pitsikoristeinen panosvyökin vaikuttaa varsin jännittävältä ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails