Kemikaalikimara: Esittelyssä ravitsemusbloggaajat

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Esittelyssä ravitsemusbloggaajat

Vinkkaanpa teille Ravitsemusuutisten Janne Huovilan ja Pronutritionistin Reijo Laatikaisen videon heidän listaamistaan sivustoista ja ravitsemusbloggaajista. Vaikka seurailenkin enemmän tai vähemmän aihepiiriä, joukossa oli muutama blogi, josta en ennen ollut kuullutkaan.


Ravitsemuskeskustelu on välillä kiivasta ja värikästä - eikä aina suinkaan positiivisessa mielessä. Jossain vaiheessa väsyin vääntöön rasvahappoketjuista ja suuntasin tarmoni kemikaaligenreen. Ravitsemus toki kiinnostaa edelleekin ja onkin ilo lukea ja kuunnella Reijon, Jannen ja Varpun juttuja aiheesta.  Kaikilla on yhteistä se, että he suhtaututvat asioihin analyyttisesti, ilman turhia vouhotuksia.
Ja osallistunhan minäkin ravitemuskeskusteluun omalla tavallani. Viimeksi Iltiksen blogissani.

2 kommenttia :

Gabriela Von Bohlen kirjoitti...

Haluaisin kysyä jotain edelliseen kirjoitukseesi liittyen. Olen kuullut, että varsinkin vanhoista Arabian astioista irtoaisi käytössä lyijyä. Keramiikka-alalla oleva sukulaiseni kertoi, että ennen lasitteissa käytettiin lyijyä moninverroin enemmän kuin nykyään. Hänen mukaansa lyijyä irtoaa erityisesti mikroaaltouunissa. Juon paljon teetä ja aloin hermoilla, että jos kuuma juomakin irrottaa lyijyä kirppiskupeista. Yhdysvalloissahan suositellaan, ettei vanhoja posliiniastioita käytettäisi päivittäin ja että tietyllä tavalla valmistettuja ei käytettäisi lainkaan ateriointiin juuri lasitteen lyijypitoisuuden takia. Ennen olin kirppisastioiden ystävä, nyt pelottaa.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Hei Gabriela,
Löysin aiheesta tällaisen jutun. Joistakin Arabian vanhoista astioista voi tosiaan irrota lyijyä.

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2132

Jutussa mainittiin testipuikot. Ne antavat suuntaa, joskaan eivät ole täysin luotettavia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails