Kemikaalikimara: Kalustekaruselli

tiistai 18. tammikuuta 2011

Kalustekaruselli

Kalustekarusellissa pyörähti taas yksi kierros. Peiliovet lähtivät Karkkilaan. Karusellin voi käynnistää milloin vaan, mutta luontevimmin se käynnistyy muuton yhteydessä - ei väliä kenen muuton. Jos et tiedä, mistä puhun, lue kuvaukseni meidän karusellistamme.
Manége du 26eme centenaire
 

Piironkikaruselli
 • Ostin vuosia sitten kirppikseltä umpipuisen, tummanruskean piirongin, hiukan nuhruisen, josta sai huonekalumeikkaamalla ja vetimet vaihtamalla kelpo kalusteen.
 • Äitini muutti vajaa vuosi sitten ja tilanpuutteen takia mummulasta peräisin oleva vanha piironki piti saada jonnekin - eli meille. 
 • Laitoin ruskean kirpparipiirongin huuto.net-sivustolle edulliseen hintaan, sillä enhän itsekään ollut siitäpaljoa maksanut. Lipasto huudettiin "osta heti" hinnalla ja se pääsi Tikkurilaan.
  Kirjoituspöytäkaruselli
  • Naapurimme K teki kotonaan muutoksia ja halusi päästä eroon nuorelle tarkoitetusta valkoisesta kirjoituspöydästä. Otimme vastaan juniorillemme.
  • Parin vuoden päästä muutimme. Työhuoneemme  kulmakirjoituspöytä ei mitenkään sopinut mitoiltaan  uuteen kotiimme, joten aikamme pöydän kanssa tuskailtuamme päätimme luopua siitä. Se sai uuden ja tärkeän tehtävän eräässä toimistossa, nimellisellä hinnalla.
  • Uuden kotimme naapurit myivät hiljattain asuntonsa ja muuttohäslingissä kysyivät, tarvítsemmeko kahta laatikostoa ja yhtä saman kokoista kaappia. Ostimme laadukkaat huonekalut sopuhintaan ja hankin niihin kansilevyt, jotta saan kaksi meille uutta kirjoituspöytää, toisen työhuoneeseen, josta se vanha oli jo lähtenyt, toisen nuorimmaiselle, jonka vanha kirjoituspöytä- se valkoinen naapureilta saatu -  alkoi jo olla pieni.
  • Laitoin juniorin kirjoituspöydän kuvan Facebookiin sivulle Annetaan/ lahjoitetaan/ vaihdetaan/ vastaanotetaan, josta tuttavani H bongasi sen. Niin kirjoituspöytä sai jälleen uuden kodin.
  Kirjahylly-peiliovi-karuselli
  • Isosta asunnosta huomattavasti pienempää kotiin muuttaneet naapurit lahjoittivat meille myös kaksi  isoa hyllyä, joista toinen oli jo valmiiksi yhteisessä varastotilassamme. Jotta hylly mahtuisi paikalleen meidän puoliskolle, hyljättyinä lojuneet suuret peiliovet oli saatava pois tieltä. Edellinen asukas oli ne poistanut alkuperäisestä paikastaan. Eivät muuten edes olleet kaapinovina vaan ihan vaan tiiliseinän koristeena, Edelliset omistajat eivät ilmeisesti halunneet pitää takkahuonetta jumppasalina - no emme mekään. 
  • Laitoin peiliovista viestin palstalle Annetaan/ lahjoitetaan/ vaihdetaan/ vastaanotetaan ja flaksi kävi. Ovet haettiin Karkkilaan,  tytön huoneeseen.Kaivattujen ovien paikalla on kuulemma ollut tähän asti verhot. Peiliovia oli kuulemma suunniteltu nelisen vuotta. Huokasin tyytyväisyydestä, kun peräkäry katosi nurkaan taakse.
  • Toinen kirjahylly viedään jälkipolven huoneeseen, josta kannetaan pienempi kaappi varastotilaan, kunhan se vain saadaan ensin siivottua.
  Pikkukaruselli
  • H, jonka kotiin vietiin valkoinen nuorisokirjoituspöytä,  lähetti minulle viestin, että hänellä on parit ylimääräiset verhotangot. Meillä kun näes on parissa ikkunassa aika onnettomat. Nyt pitää käydä niitä katsomassa.
  • Mitähän seuraavaksi?
  Eikö tämä kuulostakin aivan huonekalukauppiaiden painajaiselta? Rahaakin on liikkunut tavaramäärään nähden aivan olematon määrä.

  Aiheeseen sopii myös seuraava Facebook-sivusto: Kestävä elämäntapa 

  Lue myös

   3 kommenttia :

   Essi kirjoitti...

   Näin justiin! Palkinnoksi saa vielä hyvän mielen kun ei tarvitse kuormittaa luontoa ostamalla uutta :)

   Anonyymi kirjoitti...

   Meillä suvussa kiertävät huonekalut lastensängyistä sohviin ja muuhun tavaraan. Koti ei kyllä ole sitten mikään sisustuslehtien esimerkkikoti. Itse olen niin tottunut vanhaa kulunutta hankkimaan, että uuden kalusteen naarmut harmittavat hirmuisesti.

   Kemikaalikimara kirjoitti...

   Kunnon materiaalista tehdyt huonekalut kärsivät naarmut ja elämän jäljet. Uusi kaluste on kenties hieno, mutta vanhassa on henki. Ehkä tämän takia esimerkiksi asuntomessujen kodit eivät herätä minussa juuri minkäänlaisia tuntemuksia, vaikka olisivat kuinka tyylikkäästi kalustettuja.

   LinkWithin

   Related Posts with Thumbnails