Kemikaalikimara: Putken tukoksen avaus ilman kemikaaleja

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Putken tukoksen avaus ilman kemikaaleja

Tähän väliin käytännön ohje, jonka bongasin Youtubesta etsiessäni ihan jotain muuta. Markorepairs näyttää, miten  lavuaarin saa vetämään ilman kemikaaleja. Itse tosin tavallisimmin ruuvaan vesilukon irti ja pesen osat limaklönttihiuksista ja muista kököistä. Pari kertaa olen joutunut turvautumaan viemärirakeisiin, sillä este on ollut pidemmällä, eikä viemärivaijeria ole siihen hätään ollut saatavilla.
Ja eikun pumppaamaan, kuten Markorepairs asian ilmaisee: "Putken tukkeen avaus perinteisesti imukupilla". Kommenteissa joku tosin ehdottaa videolle jatkoa otsikolla: "Näin kiinnität altaan takaisin seinään.". Uhkaavasti lavuaari tosiaan heiluu, joten pultit tiukalle ennen operaatiota.  Lue myös

7 kommenttia :

MahaTar kirjoitti...

"Talonmiehen suudelma" on kätevä värkki avaushommissa. Käytän sitä mielummin kuin kemikaaleja.

-Massu

Kemikaalikimara kirjoitti...

Moiskis!

Nevie kirjoitti...

Tuhannet kiitokset tästä videopätkästä! Meillä menee jostain syystä viemärit tukkoon vähän väliä, eikä etikka-ruokasooda-puhdistus aina ihan riitä. Nytpä marssinkin heti kauppaan ostamaan imukupin, eipähän tarvitse enää huolehtia siitä, että viemärirakeet päätyisivät jonain päivänä vauvan käsiin...

Kemikaalikimara kirjoitti...

Nevie, hienoa jos tämä oli hyödyksi.

Mikähän tässä softassa nyt on, kun kommentteja on kolme, ja etusivulla näyttää, että niitä olisi vain kaksi? Mystistä.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaisin että kyseessä ei ole tuke vaan tukos. Huolimatta samoista kirjaimista ja samankaltaisuudesta sanojen merkitys on eri.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Niinpä onkin. Tuke on tarkoituksella laitettu, tukos itsestään syntynyt. Piti käyttää otsikossa samaa nimeä kuin videolla on, mutta muutikin hieman loppua. Nyt korjaan tuon sanan. Kiitos kielipoliisille. :)

Riina kirjoitti...

Meillä on vaikka mitä kokeiltu, ja silti reistailee. Voi olla, että tarvetta on LVI-huollolle. Ei siitä ongelmasta ilmeisesti muuten pääse eroon. Toki on talo ja putket vanhatkin, eli ehkä on aikakin jo tehdä muutostöitä. Meilläkin tuommoinen perinteinen imukuppi kyllä on.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails