Kemikaalikimara: Pikakysymys blogin ulkoasusta

torstai 27. toukokuuta 2010

Pikakysymys blogin ulkoasusta

Kyselyssä saamani palautteen perusteella blogin ulkoasuun ei kaivattu suurempia muutoksia, mutta vaihdoin kuitenkin kokeeksi ulkoasun levennetystä perusversioon. Onko tämä helppolukuisempi vai onko koko ruudun levyinen parempi? Kumpi on parempi, leveä vai kapea?

23 kommenttia :

HeidiB kirjoitti...

Kapeampi on parempi :)

Rhia kirjoitti...

Mulla ei ole ongelmaa kummassakaan mutta leveä saattaa tuottaa ongelmia niille joiden näyttö on kapea ja joutuu skrollaamaan sivusuunnassa. Oon kuullut että ainakin miniläppärillä sen suhteen saattais olla ongelmia.

Stazzy kirjoitti...

Ei oikeastaan merkitystä (minulle), mutta kuten Rhia sanoi, kovin leveät ovat hankalia, ainkakin jos leveys on määritelty pikseleinä eikä prosentteina näytön leveydestä.

Minna kirjoitti...

Kapea on kyllä helppolukuisempi, joten annan ääneni sille.

Hanna kirjoitti...

Tämä kapeampi on parempi ja tästä fontistakin tykkään enemmän kuin aikaisemmista.

kte kirjoitti...

Pikavastaus: tämä ehdottomasti parempi!! Ja jo aiemmin piti kommata, että jo fontin muutto oli muutos parempaan :) (lue: helppolukuisempaan, helpommin hahmotettavaan)

outi kirjoitti...

itse tykkään kyllä leveämmästä, nyt jää vaan turhaa tyhjää tilaa kumpaankin reunaan tosi paljon (mulla tosin on laajakuvanäyttö tässä, ehkä se vaikuttaa?).

pitää vielä sanoa, että fonttimuutos oli tervetullut, tämä nykyinen on paljon selkeämpi!

Anonyymi kirjoitti...

Tää on paljon parempi! En edes ensin tajunnut, mikä oli muuttunut, kunhan vain oli jotenkin miellyttävämpi ja helppolukuisempi :) Eli pidä tämä uusi, kapea, on mielipiteeni.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos pikakyselyn pikavastauksista. Muutos taisi olla ihan hyvä. Joskin olen Outin kanssa samaa mieltä, että hyvää tilaa menee hukkaan. Siksi aikanaan otinkin sen leveämmän mallin. Mutta leveä on tosiaan vaikeampi lukea. Siksi sanomalehdissäkin on kapeita palstoja. :)
Nyt sitten elellään tämän pohjan kanssa ainakin jonkun aikaa. Kesäksi voisi vaihtaa vaikka yläbannerin kuvan. Tosin pidän kovasti tästä tummanpuhuvasta. Alkuperäinen kuva on muuten täältä:
http://www.flickr.com/photos/miikas/sets/72157605246889215/
Tosi upeita kuvia.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Oli sitten pakko vaihtaa kesän ajaksi vähän raikkaampi kuva. Tämähän voisi olla tyyppiesimerkki viherpesubannerista - luontoa, vettä. Isompi merkitys on siinä, että vesikin on kemikaali. :)

Essi kirjoitti...

Minä taas luen blogia 24" laajakuvanäytöltä, joten olen ehdottomasti laajan tekstin kanalla, nyt joutuu skrollaamaan jatkuvasti alaspäin ja tekstiä ole kun pikkupätkä kerrallaan esillä. ;) Pidin siis enemmän aikaisemmasta joka oli selkeämpi kun enemmän infoa oli ruudulla samanaikaisesti. Eipä sillä, että blogin lukeminen muotoseikkoihin kaatuisi, mutta kun kerran mielipiteitä kyselit. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ammattimaisuus ei kärsi pienestä määrästä väriä :) Harmaa vähän on ankea. Kuin virastossa istuisi.

Pellon pientareella kirjoitti...

Liian leveä ei toimi, tämä on hyvä, jos haluaa, hieman leveämpikin voi olla.

Ari Makela kirjoitti...

Eltaantunut vanha nettisetä toteaa että ei leveä eikä kapea vaan sellainen, jossa käyttäjä voi ihan itse ottaa selainikkunan reunasta tai nurkasta kiinni ja Ihan Itse päättää mikä sopii hänelle itselleen ja hänen käyttämälleen tietokoneelle.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Apua, virastosta pois!
Vihreäähän tuonne ylös jo tuli. :)

Arin ehdotus on ehdottomasti paras. Ainoa vaan, että minulla ei ole harmainta - tai värillistä - aavistustakaan, onko se ylipäänsä mahdollista (epäilen kuitenkin vahvasti). Puhumattakaan siitä, miten se tehtäisiin.
Jätän toistaiseksi tähän ja opiskelen, miten tätä saisi hieman leveämmäksi. Viilaus jatkuu. Meni puusepäntöiden termistöön. Pitäisiköhän kertoa joskus nikkarointiin liittyvistä asioista?

Kiitos kommenteista!

inkeri kirjoitti...

Kehaisenpa minäkin uutta banneria, tosi kauniin ja iloisen värinen, siitä tulee hyvä mieli ihan. :)

Itse tykkäsin ehkä vähän leveämmästä tekstistä, mutta minulla onkin laajakuvanäyttö myös. Kapea on hyvä myös.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Säätö jatkuu.
Lisäsin väriä, menikö metsään?
Ehkä teen tästä vielä kolmipalstaisen...

Kemikaalikimara kirjoitti...

Nyt on lisätty väriä, poistettu väriä, levennetty tekstien osuutta muuttamalla systeemi kolmipalstaiseksi.
Tällä hetkellä mietityttää widgettien otsikoiden väri. Hmmm...

Kemikaalikimara kirjoitti...

Vaikka menisi yksinpuheluksi, niin ihan pakko vielä kommentoida näitä muutoksia. Levensin lukualuetta ja tein tästä kolmipalstaisen. Minusta tämä selkiytyi ja raikastui. Levennetty malli sopinee hyvin erityisesti niille, joilla on laajakuvanäyttö. Ei jää niin paljon "hukkatilaa". Toisaalta aivan alkuperäsistä tosi leveästä kavennettu malli on muuten helppolukuisempi. Tällä siis mennään toistaiseksi.

Inkerin tavoin minullekin tulee bannerista hyvä mieli, siksi sen otinkin. Toivottavasti piristää muitakin, sillä synkkäähän tämä ei saa olla. :)

Ari Makela kirjoitti...

Anja, kyllä skaalautuva leveys on mahdollista. Näin on sekä omilla kotisivuillani että omassa blogissani.

Olennaista tässä on se, että käytetään järkeviä mittayksikköjä eikä pikseleitä: em (fontin leveys) tai prosentit.

Blogspotin valmiista blogimalleista osa on valmiiksi tällaisia. Minä käytän näköjään Minima Lefty Stretch -nimistä mallia vaikka tarkoitus onkin saada aikaiseksi oma blogimalli, jonka säätäminen on vasta alussa.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos Ari.
Tämä pohja on Denim, jonka olen nyt sitten trimmannut kolmipalstaiseksi. Mitat ovat tosiaan pikseleinä. Voisin kyllä kokeilla vaihtaa skaalautuvaksi. html-tietämykseni on tosi olematonta, mutta aina pitää opetella jotain uutta. Käykö ko. ominaisuuden vaihto kätevästi? Ja löytyykö siihen jostain ohjeet? Muuten olen tähän ulkoasuun varsin tyytyväinen.

Ari Makela kirjoitti...

Olet ehkä havainnut Googlen omat ohjeet? Mutta kolmipalstaisuutta niissä ei taida olla.

Jos saan oman projektini valmiiksi niin päättänen sen blogaukseen mitä tein. Yritän muistaa vinkata tännekin silloin.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Tällainenkin havainto. Jos blogspotissa vaihtaa blogipohjan - siis käytössä olevan johonkin perusmalliin, widgetit tulevat mukana, mutta google analyticsin seuranta ei. Nerokasta sanon minä. Ihmettelin, kun kävijämäärät putosivat nollaan ja tarkistin asian. Koodi ei seurannut mukana. Piti lisätä ja nyt näyttäisi taas toimivan. Tiedoksi siis, jos aikoo pohjaa vaihtaa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails