Torolfin glögi
Uutteen valmistus
4-5 kanelitankoa
60 neilikkaa
25 kokonaista kardemummaa
pala inkivääriä
pieni pala pomeranssinkuorta
5 dl kirkasta viinaa
Laita mausteet ja viina lasipurkkiin. Anna tekeytyä korkeintaan 2-3 vuorokautta. Pidempi aika tekee uutteen kitkerän makuiseksi. Siivilöi uute.
Glögin valmistus
1 dl uutetta
1 pullo vahvaa punaviiniä, esimerkiksi espanjalaista tai argentiinalaista
1 dl sokeria
Kuumenna viini ja sokeri. kaada uute termoskannuun ja lisää kuumenettu viini.
Muutama käytännön vinkki.
- Mausteet kannattaa laittaa lasipurkkiin eikä survoa niitä pulloon, sillä kanelitangot aukeavat ja sen jälkeen niitä on tosi hankala saada pullosta pois (kokeiltu on...).
- Annan mausteiden liota kaksi vuorokautta. Pitkä aika alkaa irrottaa kitkeriä ainita mausteista (kokeiltu on...).
- Alkuperäisessä ohjeessa sokeria on yksi desi, samoin uutetta. Jollekin yhden desin sokerimäärä voi olla liikaa, jollekin taas pienempi määrä liian vähän. Oman maun mukaan siis.
- Sokerina voi hyvin käyttää intiaanisokeria, tulee lisää aromeja.
- Jonkun mielestä juoma on aivan liian vahvaa, mutta eipä sitä lasten juomaksi ole tarkoitettukaan ja aina on mahdollisuus vähentää uutteenkin määrää.
- Punaviinin sijaan voi hyvn käyttää myös valkoviiniä
Sata kehua
KEHU 84. Kehut Torolfille ja Torolfin mausteseokselle.
Maapallo: Nasa, Apollo 17 -matka
2 kommenttia :
apteekista saa myös apteekkarin glögiuutetta, joka lienee samantyyppinen uute :) Käytän sitä jos on kiire, mutta ohjeesi mukaan voisi tulla parempaa.
Kiitos tiedosta Nelle. Täytyypä käydä katsomassa, mitä se pitää sisällään.
Lähetä kommentti