Kemikaalikimara: Kemikaalikimaran mielenkiintoisin juttu?

keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kemikaalikimaran mielenkiintoisin juttu?

Kysely ja kirja-arvonta

Olen kirjoittanut tähän mennessä noin 140 postausta. Mikä niistä on mielestäsi mielenkiintoisin ja minkä takia? Arvostatko hupia, historiaa, youtube-pätkiä, tiukkaa asiaa - vai näiden yhdistelmää? Onko joku tietty aihepiiri lähellä sydäntäsi vai pelastiko vanha mainospätkä vuodelta 1 ja 2 päiväsi? Asia kiinnostaa. Tulokset auttavat blogin kehittämisessä.

Kerro suosikkisi kommenteissa. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi Kemikaalikimara-kirjaa. Jos blogi ei ole sinulle ennestään tuttu, voit tutustua juttuihin tämän anagrammipostauksen kautta.

Vastausohjeet:

1. Kirjoita tämän postauksen kommentteihin suosikkisi tämän blogin jutuista perusteluineen.
2. Jos olet anonyymi, keksi itsellesi nimimerkki ja kirjoita se joko viestin loppuun tai kohtaan "Nimi/url". Nimettömiä ei huomioida arvonnassa.
3. Linkkaamalla kyselyn omaan blogiisi saat tupla-arvan. Mainitse asiasta vastauksessasi niin tulee varmasti huomioitua.

Vastausaika päättyy tiistaina 2.9. klo 23:59. Onnea arvontaan!

PS. Blogin selailun lisäksi kannattaa lukea myös Aamulehden artikkeli "Kemikaalit - aina läsnä arjessa", johon on haastateltu emeritusprofessori Jouko Tuomistoa sekä allekirjoittanutta. Hauskasti kirjoitettu juttu tärkästä asiasta.

Kuva: Valerie Everett, Flickr, lisenstoitu Creative Commons lisenssillä

15 kommenttia :

*P* kirjoitti...

Minä äänestän "turhinta kosmetiikkaa" - kirjoitusta/kyselyn tuloksia.

Pidän näitä kosmetiikkajuttuja erityisen kiinnostavina ja tärkeinä sen jälkeen kun luin Daily Mailista, että keskivertonainen saa kosmetiikan mukana noin 2kg vieraita aineita elimistöönsä vuodessa. Ok, suurin osa noista on luultavasti harmittomia, mutta pistää se silti miettimään.

Toinen syy kosmetiikkakeskustelun tarpeellisuudelle on se, että omasta mielestäni 99% kosmetiikkatarpeista on TÄYSIN markkinavoimien luomia. Kun miettii, että vielä 20 - luvulla meikkaava nainen oli vähintääkin moraaliltaan arveluttava, ja naamarasvoja oli kaupassa ehkä kahta lajia ja "shamponointiaineisiin" kehotettiin suhtautumaan varauksella... Eivätkä ihmiset ainakaan valokuvien perusteella näyttäneet yhtään sen pahemmilta kuin nytkään. Ja vaikka olisivat näyttäneetkin, kuka sen sanoo että kaikkien täytyy näyttää hyvältä ja pelätä hysteerisesti ryppyjä?

*P*

tuulinnea kirjoitti...

Äänestän kirjoitusta "Fosfaatteja suunnitellaan kiellettäväksi pesupulvereissa". Yleiskiinnostava aihe, ja vesistön äärellä mökkeilijälle erityisen läheinen. Tuossa kirjoituksessa käsittelit aihetta perusteellisesti monelta kannalta, kiitos siitä.

kte kirjoitti...

Täällä on ollut monta mielenkiintoista ja hyödyllistä juttua, mutta mielestäni mielenkiintoisimpia selailtuani nyt uudelleen on pakko sanoa Purnukka-arsenaalin tarpeellisuus. Aihe kiinnostaa kovasti itseäni ja juttu avasi silmiä: jotkut voivat saada luonnonkosmetiikasta pahoja reaktioita, mikään kosmetiikka ei ole kemikaalitonta jne.

Itseäni kiinnostaa kosmetiikan lisäksi eniten kodin puhtaus/siivousaineet sekä ruoka. Eniten tykkään "tiukkaa asiaa"-linjasta (mitä olet kuitenkin elävästi ja hauskastikin kirjoittanut), mutta ne postaukset, mistä en niin ole kiinnostunut, eivät haittaa mitään, eihän niitä alusta loppuun ole pakko lukea ;) Eli jatka vain samalla linjalla!

Ps. Laitoin blogiini linkin arvontaan!

Unknown kirjoitti...

Äänestän kirjoitusta Hiusväri ja naisen sielunelämä.
"Ennen aikojaan" harmaantuneen ja sen epäreiluksi kohtaloksi kokeneen lukijan kirjoitus sai miettimään vuosikausien värjäysrumban vaikutusta entistäkin kriittisemmin.

Kadehdin heitä joilla on pokkaa olla au naturel, minusta ei siihen vielä ole. Jospa vaikka muutaman vuoden päästä 40-vuotispäivien tienoilla minäkin irrottaudun värjäyskarusellista ja annan tukan kasvaa, ilman kemikaaleja.

Christer Sundqvist kirjoitti...

"Kuluttajakapina!" on monista hyvistä kirjoituksistasi ehkä paras.

Minulla on jo kirjasi, joten jos arpaonni osuu kohdalleni, niin nosta uusi arpa.

Reetta kirjoitti...

En löytänyt tähän hätään sitä, missä oli ehdottamastani aiheesta (kuinka voisi herätellä läheistä kemikaalikapinaan), joten valitsen 15. maaliskuuta 2009, Tekosyitä lautasella. Muutenkin ruoka-aiheet kiinnostaa minua. Parasta jatkoa yhden parhaista blogeista kirjoitukseen!!

Celia kirjoitti...

Ensinnäkin suuri kiitos mielenkiintoisesta blogista! Eniten on kolahtanut kirjoitukset hiusväreistä ja niiden haitallisuudesta, joten äänestän niitä. Myös vanhat mainokset ovat aivan uskomattomia ja näin jälkeenpäin myös hulvattoman hauskoja. Piristävät usein päivää kummasti!

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos tähän mennessä tulleista vastauksista!

Reetta: Tarkoititko kenties tätä juttua: http://kemikaalikimara.blogspot.com/2009/07/kassalla-kuulee-totuuden.html

Taru kirjoitti...

Asiallisia juttuja yhtään väheksymättä (ne ovat blogin ydin) on pakko antaa yksi ääni anagrammi jutulle - sen verran osuvasti olit osannut linkata ne juttuihisi. Vaikka osin sattumaa, mutta naurulla ei ollut rajoja - arkimami leikkaa, karmia liekkimaa, karmia alameikki jne. aivan loistavia osumia!

Kirja toki jo löytyy, mutta tiedän monta, joille sen haluaisin lahjoittaa.

Saara kirjoitti...

Hei,
Suosikkini oli hiustenvärjäämisen haittoja koskenut postaus, koska se sattui nyt vaan koskettamaan omaa elämääni paljonkin. Myös turhat kosmetiikat oli kiinnostava mutta kaiken maailman turhia aineita käyttäville olin naureskellut aikaisemmin, hiusväripostauksesta sain uutta ajattelemisen aihetta...

Asta kirjoitti...

Äänestän "turhan hienot tiskiaineet" juttua, se oli tosi mielenkiintoinen. En ollut tajunnutkaan näitä paketoitujen tablettien asioita miettiä.

menninkäinen kirjoitti...

Äänestän "Ekopesuaineet testissä" -juttua. Minuakin ärsytti Hesarin uutisointi/testi -pesupähkinöistä ja tässä jutussa sanoit mielestäni kaiken olennaisen asiasta. Muuten arvostan juttuja kosmetiikan, ruoan jne. kemikaaleista ja muista haitallisista aineista, joista en itse useinkaan tiedä tai en tiedä, mistä ottaisin niistä selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Mieleenpainuvimmat ja eniten toimenpiteitä aiheuttaneet kirjoituksesi ovat liittyneet paistinpannuihin (teflon) ja elintarvike muoveihin (bisfenoli).
Myös hiusvärijutut ovat kiinnostavia.

T:Tulppaani

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan Tulppaania eli kiinnostavimmat jutut ovat olleet paistinpannu- ja bisfenoli-jutut!

Terv. Sanna V.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Tulin lukijoittesi joukkoon kesällä ja heti säväytti juttu purnukka-arsenaalin tarpeellisuudesta. Olen miettinyt sitä monet kerrat ja vaikka en usko oman arsenaalini koskaan olleen pahimmasta päästä, niin olen aktiivisesti pyrkinyt vähentämään sitä. Mm. dödöstä luovuin jo vuosia sitten.
Myös kysymys tarvitaanko huuhteluainetta oli hyvä ja olen sitä referoinut muutamaan otteeseen tyttärelleni...
Hyviä juttuja on muitakin, mutta nuo kolahtivat jostain syystä kovimmin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails