Kemikaalikimara: Chemistry - all about you

maanantai 31. tammikuuta 2011

Chemistry - all about you

Vuosi 2011 on kansainvälinen kemian vuosi, joten odotettavissa on erilaisia aiheeseen liittyviä tapahtumia. Heino homma, että kemia on saanut teemavuoden. Tunnuslauseena on Kemia - osa hyvää elämää! Vuoden kunniaksi Unesco on tehnyt tällaisen videon.



Mielestäni video on hieno,  mutta jossain määrin tylsä ja yllätyksetön. Video ei kerro siitä, että koko elämä on itse asiassa kemiaa. Eivät siis vain uudet materiaalit ja sovellutukset. Pätkän johtoteemana on osoittaa, miten kemiasta on suunnattomasti hyötyä, siis nimenomaan kemian keksinnöistä ja uusista aineista. Koska tämä on kemian mainosvideo, ongelmista ei luonnollisestikaan kerrota. Kaikki jutut eivät ole "hyvää elämää". Mutta kaiken kaikkiaan teemavuosi on hyvä juttu, sillä se nostaa asian painoarvoa keskusteluissa ja toivottavasti omalta osaltaan lisää kiinnostusta aiheeseen.



Kemikaalikimarassa jokainen vuosi on kemian vuosi ja pidän teemaa esillä muuallakin kuin täällä. Jos käsiinne sattuu Kunto& Terveys-lehti 1/2011, sieltä voi lukaista jutun "Arjen kemikaalikimara". Artikkeleita ja tapahtumia on tulossa myös jatkossa, mutta kerron niistä myöhemmin lisää.


Lue myös

2 kommenttia :

Pellon pientareella kirjoitti...

Luin jutun lehdestä, hyvä perusartikkeli. Moni asia toki oli jo tuttua täällä ja muualla vastaavissa blogeissa pörränneelle :). Lehti oli muutenkin täynnä hyviä artikkeleita. Tosin oikoluku on aika surkeassa jamassa tuossa lehdessä, luvattoman paljon virheitä tekstissä.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Jep, kyseeessä on perusartikkeli. Sellaisen pyysivät, sillä läheskään kaikki lehden lukijat eivät pörrää blogeissa.
Täytyypä kertoa eteenpäin tuosta oikoluvusta. Kiitos tiedosta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails