Kemikaalikimara: Tsekkaa nämä terveysblogit - IL

maanantai 22. marraskuuta 2010

Tsekkaa nämä terveysblogit - IL

Huomasin suureksi ilokseni, että Kemikaalikimara-blogi on mainittu Iltalehdessä suositeltavien terveysblogien listalla. On mieltä lämmittävää, että niin aiheet kuin käsittelytapani kiinnostavat.  Periaatteena on neutraalius:  pieniä asioita ei hypetetä, eikä suuria vähätellä. Tiukkaa asiaa, muttei suinkaan tiukkapipoisesti. Aihepiireihin kuuluu arjen aineiden lisäksi kuluttaminen ja ympäristö - elämänmenomme ja miten se vaikuttaa.
Mediassa törmää harva se päivä kemikaaliaiheisiin ohjelmiin ja juttuihin, joita ruodin tarpeen mukaan. Olen nähnyt aivan liikaa virheellistä tietoa ja suoranaisia urbaanilegendoja. Pohdien myös median toimintatapoja. Toimittajat kun eivät omia toimiaan pahemmin kyseenalaista.
Juttutoiveita voi laittaa joko vieraskirjaan tai lähettää sähköpostilla (kemikaalikimara(a t)gmail.com).
Kemikaalikimara on myös Twitterissä, jonne poimin uutisia ja pätkiä, jotka saattavat lukijoitani kiinnostaa. Tervetuloa seuraamaan tweettejä, joko Twitteriin tai kurkkaamalla sivun vasempaan reunaan. Siinä tosin näkyy vain neljä viimeisintä.
Lue myös

4 kommenttia :

Maikko kirjoitti...

Henkilökohtaisesti minua kiinnostaisi kuulla käsidesin mahdollisista terveysvaikutuksista pitkäaikaisessa käytössä. Hoitoalalla työskentelevänä käsidesiä tulee käytettyä suuria määriä. Tosin asiasta ei taida olla edes mitään pitkäaikaistutkimuksia tehty.
Lisäksi on jäänyt mietityttämään eräs kiintoisa (?) ilmiö nuoruusvuosilta. Olin kova ottamaan viinaa, ja join myös pirtua. Aina pirtun juomisen jälkeisenä päivänä nenästäni vuosi melkoiset määrät verta. Oletan sillä olevan yhteyden pirtun juomisen kanssa, muuta syytä en siihen keksi, koska muulloin ei nenästäni tullut verta. Onko tämä jokin kemiallinen reaktio? Loppuun huomautan nykyään olevani absolutisti.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Hoitoalalla käsidesi on must. Siitä ei pääse mihinkään. Alkoholin vaikutukset tunnetaan. Siitä on runsaasti tietoa. Ihon läpi sitä tosin kulkeutuu vain pieniä määriä. Käsidesissä tosin on muitakin aineita, joiden ovat denaturointia varten sekä estämään ihon kuivumista.
Nenäverenvuotoon en osaa sanoa mitään. En ole ennen moisesta kuullut.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.bbc.co.uk/programmes/b02xf2qg
Sinulle tuttua, mutta tässä on asiaa ja asiantuntijalausuntoja jotka saattavat kiinnostaa.
Voiko olla enää optimistinen tämän jälkeen?

Kemikaalikimara kirjoitti...

Kiitos linkistä! Surullista tarinaa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails