Kemikaalikimara: Kirje

torstai 30. joulukuuta 2010

Kirje

Sosiaalinen media, Facebook, Twitter, sähköposti, tekstari, mese - kuka enää muistaa perinteistä paperille kirjoitettua kirjettä? Moni, sillä Helsingin Sanomien jutun mukaan "Käsin kirjoitettu kirje viehättää taas" ja onhan se hienoa sekä kirjoittaa että saada paperinen kirje, jossa näkyy kirjoittajan käsiala, eikä monotonista konefonttia.
2008.11.12 - The letter


Piipahdin ennen joulua Helsingissä eräässä kahvilassa. Tungosta oli aatonaattona sen verran, että istahdin pöytään, jossa kaksi eläkeikäistä naista viettivät leppoisaa glögituokiota. Väkisinkin kuulin kummankin joulusuunnitelmat, toinen oli menossa lapsensa luokse, toinen ajatteli olevansa mahdollisesti yksin kotona ja lukevansa kaikessa rauhassa saamansa joulukirjeet. Koska sinä olet saanut joulukirjeen tai käsin kirjoitetun kirjeen ylipäänsä?
Olin tietämättäni todella ajan hermolla postittaessani Ruffe-kampanjan ylläreitä. Laitoin nimittäin yllätysten mukaan käsin kirjoitetut kirjeet, erilaiset tietenkin eri vastaanottajille. Alkuun kirjoittaminen tuntui hankalalta, kun ei voinut korjata jo kirjoitettua tekstiä, mutta siihen tottui taas nopeasti. Oli pakko miettiä etukäteen ja  hyväksyä se, mitä kynästä irtoaa. Jotenkin tuntuu, että käsialakin vaan rapautuu vuosi vuodelta.
Suomen kalligrafiayhdistys on huolissaan käsin kirjoitettamisen taidosta ja on julkistanut kaikille avoimen kirjekuorikilpailun. Kilpailuun lähetetyissä kirjekuorissa arvioidaan kuoren kalligrafisuus ja kuoressa käytetty tyyliin sopiva sommittelu. Sarjoja on kolme, kaksi lapsille ja yksi aikuisille. Säännöt löytyvät täältä:
Kirje sinulle, kevät, Suomen Kalligrafiayhdistys ry:n kirjekuorikilpailu
Jos et välitä osallistua kirjekuorikilpailuun, kirjoita ja lähetä edes yksi kirje. Ei sen tarvitse olla pitkä. 

Lue myös

1 kommentti :

MahaTar kirjoitti...

Hiukanko nolottaa, kun en "muka ole joutanut" edes kiittämään yllätyksestä. Tapahtukoon se tässä ja nyt. Siis kiitos.

Sävähdyttihän se, sillä yllätyksessä ikäänkuin puhui Anja itse! Kivempaa, kuin mukaantällätty printti, jossa on sama teksti kaikille.

- Massu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails