Kemikaalikimara: Kolmesataa täynnä - hauska homma jatkuu

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Kolmesataa täynnä - hauska homma jatkuu

Vettä sataa, mutta ei haittaa - kolmesataa täyttyy tässä. Tämä on nimittäin Kemikaalikimaran kolmassadas kirjoitus. Hakusanalla "kolmesataa" sain seuraavat tulokset - Wikipedia tietty ensimmäisenä.
"Kolmesataa on nimensä mukaisesti kolmassadas Aku Ankan taskukirja. Sarjakuvasivuja on 300 kappaletta. Taskari julkaistiin vuonna 2004."
Edellisessä työpaikassani alanumeroni oli 313, siis Aku Ankan  auton rekisterinumero. Monta vuotta sitten vastattuani nimelläni työkaverin soittoon, sain kysmyksen: "Onko Iines Ankka puhelimessa?". Vieläkin naurattaa, kun muistelen asiaa.
Tällainen kuva löytyi Flickr-kuvapalvelusta samalla hakusanalla ensimmäisenä. Hieno, vai mitä?
300/365 Three Hundred

Kirjoituksiani on jatkossa lisää Kemikaalikimarassa, Kemia-lehdessä ja muuallakin, mutta palaan niihin myöhemmin. Olen tosi iloinen lukijakunnastani sekä saamastani palautteesta, niin kommenteissa kuin hiljattain pitämässäni lukijakyselyssä. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että suuri osa kyselyyn vastanneista pitää blogini tietoja luotettavina. Tämä ei ole absoluuttisen totuuden tiedepalsta - tai tiedepalsta ylipäänsä - mutta pyrin syventymään asioihin. Olen usein tarkistanut lukemisen ohella asioita kollegoilta tiai muilta asiantuntijoilta. Asiat ovat toisinaan varsin hankalia ja tietoa löytyy jos jonkinlaista. Läheskään kaikkeen ei edes ole olemassa yksiselitteisiä vastauksia, vaikka monesti näkeekin "mutkat suoriksi"-kirjoituksia. Jos joku asua on mielestänne eri tavoin, niin kysykää ja kommentoikaa. 
En ole raportoinut lukijoilleni kävijämääristä. Itse en ole lukijana järin kiinnostunut, kuinka moni lukee samaa sivustoa kuin minä. Kukin lukee, mitä lukee. Kävijämäärät kertovat sivuston suosiosta ja myös laadusta, mutta ei välttämättä. Kuten tuttavani asian ilmaisi: "Käyn joillain sivustoilla katsomassa, mitä älytöntä sinne on tällä kertaa laitettu tai onko siellä mahdollisesti hyvä tappelu menossa."  
Kirjoittajat ovat toki kiinnostuneita lukijamääristään, myös minä. On mukavampi kirjoittaa, kun tietää, että kirjoituksia luetaan. Olen tosi iloinen kasvavista kävijämääristä ja  myönteisestä palautteesta, jota olen saanut myös alan ammattilaisilta. Sain  kutsun luennoimmaan Aalto Yliopistoon kuluttajanäkökulmasta koskien aineiden vaaroja. Siinä sitä riittääkin kerrottavaa: mitä asioita kuluttajat näkevät riskeinä ja mitä eivät mistä asioista media haluaa kertoa ja mistä vaieta, urbaanilegendat, henkilökohtaiset mielipiteet ja uskomukset. Olen innoissani, kaikenlaista mielenkiintoista on tulossa.

Hauskoja ja vähemmän hauskoja hakusanoja

Olen kerännnyt talteen hakusanoja, joilla tähän blogiin on naksautettu. Laitan tällä kertaa teemoittain, ensin kemikaaliaiheiset, sitten kierrätys, teknologiat ja sekalaiset. 

Lisäaineet
"natriumglutamaatti impotenssi"
Tämä on ensimmäinen kerta, kun näen natriumglutamaatin yhdistettävän impotenssiin. Etsitäänkö tässä impontenssin syytä vai painolastia natriumglutamaatille? Sinisiä pillereitä ei varnaankaan sitten enää tarvita, kun lihatuotteisiin ei enää lisätä MSG:tä.Vaiko?
"natriumglutamaatti greippi"
Eivät mielestäni sovi ollenkaan yhteen.
Nuppi sekaisin sekä muut uhkarohkeat temput
"amfetamiinin käytetyt kaikki raaka aineet"
Onhan noita, en suoralta kädeltä tiedä ja vaikka tietäsinkin, en kertoisi.
"spiidi +asetoni"
Melkoinen cocktail. Onko ihan pakko?
"mistä eetteriä"
Mihin hommaan eetteriä tarvitaan? Suosittelen varsinaisen aineen sijaan tutustumaan vaikka Kauko Niemisen eetteripyörreteoriaan.  Wikipedian mukaan Nieminen on oppiarvoltaan varanotaari. Hän keksi vuonna1957 eetteripyörreteorian. Hän piirsi tuolloin paperille neljän ympyrän muodostaman kuvion ja katsoi, että kuviolla voi selittää sähkön. Myöhemmin hän oppi mielestään selittämään teoriallaan myös painovoiman, kvantti-ilmiöt, pallosalaman ja maailman synnyn. Nieminen kaupitteli kirjoittamiaan opuksia suoramarkkinointina. Muistan opiskeluajoiltani Niemisen, joka kierteli myös teekkaritapahtumissa. Täytyypä kysäistä kavereilta, onko kenelläkään tallella Niemisen käsittämättömiä teorioita. Olen kyllä niitä itsekin lueskellut, pyörähtelyvärähtely, vai miten ne menivät?
"hiusvärin vaikutus antabuksen"
Onko epäilys, että hiusväri vahvistaa tai heikentää antabuksen vaikustusta? Vai onko kenties tarkoitus nauttia hiusvärit sisäisesti? En kyllä suosittele.
"botox ja alkoholi" 
Kumpikin aine rentouttaa lihaksia. Mikrobien tuottamia aineita. Luonnonperäisiä ja siten terveelisiä kuin mitkä. Tämä oli sitten sarkasmia.
"listerine humala"
Listerine on kyllä tosi pahan makuista ainetta humalan hankkimiseen, mutta mitäpä tämä kansa ei tekisi päihtymistarkoituksessa.

"yhden korvasienen syöminen raakana"
Ajattelitko syödä itse vai syöttää anopille? Hengenvaarallisa puuhaa.
Vesileikit
"vauvauinti saako olla meikkiä"
Vauvalla vai uittajalla? Ei saa olla kummallakaan.

"nuori nainen pissaa altaalle video"
Valitan, ei löydy tästä blogista.
"pissaaminen järveen, 2010"
Katso edellinen vastaus, eikä muuten löydy edellisvuotisiakaan versioita.
Eläimet
"lokkien pesimisaika"
Joskus keväällä.
"sääskien torjunta hevosilla"
Hevonen on mielestäni vähän turhan kömpelö hyttystorjuntaan.
Teknologiat, kierrätys, valaistus
"miten öljynporauslautta pysyy paikallaan"
Hyvä kysymys. En tunne öljynporaustekniikkaa. Eivät ne aina näköjään pysykään paikallaan.
"vesihöyrytislaus kotona"
Laitteet pitää olla, mitä ajattelit tehdä?
"rakennekynsien kierrätys"
Sekajätteeseen laittaisin - vai saako niitä ostaa käytettyinä?

"tiffany valaisin mistä ostaa Espanjässä"
En ole koskaan ostanut tiffanyvalaisinta, en Suomesta enkä Espanjasta, mutta lamppu- ja antiikkiliikkeissä niitä luulisi löytyvän.
Vapunpäivänä on etsitty tällaistakin tietoa
"kuinka paljon olutta tarvitaan janon sammuttamiseen"
Pieneen janoon vähän, isoon enemmän. Vesi tosin toimii siinä paremmin, sillä alkoholi on diureetti, eli juoksuttaa vessassa. Tällaista asiaa tosin usein testataan empiirisesti, eikä nettihaulla, mutta mukavaa kun on netti. Hauska lukea ja hauska kirjoittaa.
Lue myös

3 kommenttia :

Velma kirjoitti...

Sain päivän naurut. :D

Kemikaalikimara kirjoitti...

Velma, kiva juttu. Kyllähän nämä laittavat suun hymyyn.

Juju kirjoitti...

Kiitos, tämä oli hulvaton!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails