Kemikaalikimara: Syö itse muovisi!

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Syö itse muovisi!

Jatkona kierrätysmuovipullolankapostaukseen tämä hyvin surullinen pätkä Chris Jordanin kuvaamista linnuista. Kuvat  on otettu syyskuussa 2009 Tyynellä merellä Midwaysaarilla (Midway Atoll). Albatrossivanhemmat ruokkivat poikasiaan merestä noukkimillaan esineillä, jotka muistuttavat ruokaa. Lopputulos vetää  hiljaiseksi. Kuvia voi katsoa joko  tästä noin kuuden ja puolen minuutin youtube-pätkästä tai koosteena kuvaajan nettisivuilta.

 

MIDWAY a Message from the Gyre : a short film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.


Lue myös

PS. En tietenkään muistanut torstain Yle Teeman ohjelmaa: Mitä kulutus maksaa? Ohjelma tulee uusintana lauantaina 20.3. klo 16.46  ja sen voi katsoa myös Areenasta tai ohjelma.yle.fi -sivustolta. (Miksiköhän näitä esityspaikkoja on kaksi?). Osan 2 aiheena T-paidan kemikaalireppu. Puuvillan viljelyssä käytetään suunnattomasti kemikaaleja - päätyvätkö ne myös ruokapöytään?
Täytyy varmaan laittaa tänne blogiin ilmestymään muistutus ohjelmasta, jos sitten muistaisi itsekin katsoa.

4 kommenttia :

Haidi kirjoitti...

Tämä liittyy hieman postauksen aiheeseen, sillä jostain luin, että joissakin kuorinta-aineissa on muovihiukkasia, jotka kulkeutuvat vesistöihin ja aiheuttavat ongelmia eliöstölle; kulkeutuvat ehkä planktonia syövien elimistöön tai jotain, en nyt muista tarkemmin.

Tämän jälkeen luin jostain, että kahvinporoja voi sekoittaa hunajaan ja käyttää kuorinta-aineena ja sitä kokeilin ja hyväksi havaitsin.

MUTTA: luen juuri Kemikaalikimara- kirjaa ja siinä mainitaan, ettei kahvinporoja saa laittaa viemäriin sakkautumisen takia. Itse kuorin ihoni ja käyn sitten suihkussa, jolloin kahvinporoja valuu viemäriin. Mitä tässä sitten pitäisi tehdä? Ihon kuorimisesta en haluaisi luopua, joten pitäisikö siirtyä esim. hunaja-sokeri/suolakuorintaan?

Rhia kirjoitti...

En pystynyt katsomaan koko videota, teki niin pahaa. Surullista katsottavaa.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Haidi: Kahvinporoista varoittelu liittyy siihen, että jotkut tosiaan yrittävät tunkea, ainakin ennen vanhaan pannukahvia keitettäessä, porot vaikkapa keittiön pesualtaan viemäriin. Tätä jos tekee muutaman kerran päivässä, kerjää hankaluuksia.
Jos hierot kasvojasi silloin tällöin pienellä määrällä kahvinporoja ja ne viemäriin huuhtoutuvatkin, tuskin niillä viemäriä tukkoon saa.

Rhia: Pahaa teki minullakin, mutta juuri siksi tämän näkösälle laitoinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Itku meinasi tulla noita kuvia katsellessa:( Mutta hyvä, että asia tuodaan esille, ihmisten olisi hyvä nähdä seurauksia toiminnastaan.

Helinä

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails